Bayram sabahı abdest nasıl alınır? Abdest sırası nedir?

Abdest, İslam dininde ibadetten önce yapılan önemli bir temizlik işlemidir. Müslümanlar, ibadetlere katılmadan önce abdest alarak beden ve ruh temizliğini sağlarlar. Abdest, belirli bir sıraya göre yapılan ve belli yerlerin suyla yıkanması veya mesh edilmesiyle gerçekleştirilen bir temizliktir. Peki bayram sabahları namaz öncesinde abdest nasıl alınır? Abdest sırası nedir? Abdest alırken ne yapmak gerekir? İşte ayrıntılar...

Bayram namazı öncesinde abdest nasıl alınacağı bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Müslümanlar için büyük bir önem taşıyan dini bayramlarda, bayramın ilk günü, camiilere gidip ibadet etmek büyük bir önem taşır. Bu nedenle sabah namazı öncesinde abdestli olmak gerekir. Peki Bayram sabahı abdest nasıl alınır? Abdest sırası nedir? Abdest alırken nelere dikkat edimesi gerekir? İşte detaylar...

Bayram sabahı abdest nasıl alınır? Abdest sırası nedir?

BAYRAM SABAHI ABDEST NASIL ALINIR? ABDEST SIRASI

1) Abdest almadan önce niyet etmek önemlidir. İçten bir şekilde niyet ederek abdeste başlayın. Niyet etmek için kalbinizden geçen şu niyet cümlesini söyleyebilirsiniz: "Yüce Allah'ın rızası için bayram sabahı abdest alıyorum. Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya" ve ardından "Eûzü billahi mineşşeytanirracîm, Bismillahirrahmanirrahîm" çekilir.

2) Abdest almak için önce ellerinizi dirseklerinize kadar yıkayın. İç ve dış yüzlerini suyla ıslatın ve parmak aralarını temizleyin.

3) Ağızı suyla çalkalayarak temizleyin. Bunun için su alın, ağzınıza doldurun ve iyice çalkalayın. Ardından suyu dışarıya çıkarın.

4) Suyu avuç içine alın ve burun deliklerinize çekin. Ardından burun deliklerinizi temizlemek için solunum yapın veya burun karıştırmadan hafifçe temizleyin.

5) Yüzünüzü suyla yıkayın. Su ile yüzünüzü tamamen ıslatın, avuçlarınızı kullanarak başınızın ön tarafını ve yanlarını yıkayın.

6) Sağ kolunuzu dirseklerinize kadar yıkayın, ardından sol kolunuzu aynı şekilde yıkayın. Suyu ellerinizin avuç içine alın ve kolunuzun tamamına yayarak yıkayın.

7) Başın mesh etme: Ellerinizi suya deydirin ve başın ön tarafını avuçlarınızla mesh edin. Bu işlem sırasında başın tamamını mesh etmek gerekli değildir, sadece ön tarafı yeterlidir.

8) Sağ ayağınızı ayak bileğine kadar yıkayın, ardından sol ayağınızı aynı şekilde yıkayın. Ayaklarınızı yıkarken parmak aralarını ve topukları da iyice temizleyin.

Bayram sabahı abdest nasıl alınır? Abdest sırası nedir? ile ilgili etiketler Sabah Namazı namaz Müslüman
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.