2024 yılının ilk teravih namazı ne zaman, hangi tarihte kılınacak?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, Müslümanlar tarafından merakla beklenen ilk teravih namazı için tarih netlik kazandı. 2024 yılında 11 ayın sultanı, huzur ve bereket ayı ramazanın ilk teravih namazı, Diyanet tarafından belirlenen takvime göre kılınacak. Bu bağlamda '2024 ilk teravih ne zaman?' veya 'İlk teravih ne zaman kılınacak?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, İlk teravih ne zaman, hangi tarihte kılınacak? 2024 teravih namazı tarihi!

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, Müslümanlar arasında heyecanla beklenen ilk teravih namazının tarihi netlik kazandı. 2024 yılında, manevi bir atmosferle dolu olan ramazan ayının başlangıcını belirleyen Diyanet takvimine göre, ilk teravih namazı kılınacak. Bu nedenle, arama motorlarında '2024 ilk teravih ne zaman?' veya 'İlk teravih namazı hangi tarihte?' gibi sorular sıkça araştırılıyor. Peki, 2024 teravih namazı hangi tarihte kılınacak? Ramazan ayının ilk teravih namazı için tarih araştırması yapan vatandaşlar, bu özel ibadetin ne zaman gerçekleştirileceğini öğrenmek amacıyla Diyanet'in açıklamalarını takip ediyor. İşte, 2024 yılında ramazan ayının ilk teravih namazının kılınacağı o tarih...

2024 yılının ilk teravih namazı ne zaman, hangi tarihte kılınacak?

2024 İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINACAK?

Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan üç aylardan ramazanın ilk orucu için sahura kalkılacak olan 2024 Ramazan Ayı'nın ilk teravih namazı, 10 Mart Pazar günü, yatsı namazını müteakiben camilerde kılınacak. Bu ibadet, ramazan ayının ilk iftarından bir gece önce gerçekleştirilecek.

Ardından, ramazanın ilk orucu için sahura kalkılacak ve ertesi gün iftar açılacak. Bu özel ibadetin, sözlükte "rahatlatmak, dinlendirmek" anlamına gelen tervîha kelimesinin çoğulu olan teravih, Ramazan ayında yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile bir namaz olarak tanımlanıyor.

TERAVİH NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

Teravih namazı, dinî bir terim olarak kabul edilir ve Ramazan ayında kılınan nafile bir namazdır. Bu namaz, Resûl-i Ekrem (s.a.s.) tarafından ashabıyla beraber cemaat hâlinde kılınmış ve bu ibadetin sevabını Allah'tan bekleyerek kılmanın, geçmiş günahları bağışlamaya vesile olduğu belirtilmiştir.

Hz. Peygamber'in "Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır." şeklindeki teşvikiyle, teravih namazı erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkede olarak kabul edilmiştir. Teravih namazını dört rekâtta bir selam vererek kılmak caiz olmakla birlikte, iki rekâtta bir selam vererek kılmanın daha faziletli olduğu ifade edilmektedir. Ayrıca, her dört rekâtın sonunda bir miktar oturup dinlenmek müstehaptır.

2024 yılının ilk teravih namazı ne zaman, hangi tarihte kılınacak? ile ilgili etiketler namaz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.