Fatma Girik

İstanbul'da doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Leke'yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi. Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün’le tanışıklığı Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

180'den fazla filmde rol aldı. İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik bir süre Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato'da adlı bir programın sunuculuğunu da yapmıştır.

Fatma Girik'in ölüm yıl dönümünde duygusal paylaşım!
Fatma Girik'in annesi son yolculuğuna uğurlandı Ölüm nedenleri aynı! Fatma Girik'in annesi hayatını kaybetti
Fatma Girik birinci ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı! Nur Sürer, Fatma Girik için düzenlenen törende gözyaşlarını tutamadı Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik'ten vefasızlık tepkisi Hülya Koçyiğit ölüm yıl dönümünde Fatma Girik'i anlattı İşte ünlü isimlerin gençlik fotoğrafları! Ajda Pekkan'nın gençliğini görenler tanıyamıyor... Fatma Girik'in vasiyeti paylaşılamıyor! Varislerinin avukatından açıklama geldi Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, ablasının vasiyetnamesinin iptali için dava açtı Cüneyt Arkın'ın vefatı sonrası yeniden gündem oldu... Fatma Girik'in arkasından "Bekle beni" demişti 4 ay önce hayata veda etmişti... Filiz Akın, Fatma Girik'e olan özlemini dile getirdi 2022'de hayatını kaybeden ünlüler Yeşilçam'ın acı kaybı! Ünlü fotoğrafçı Ali Mermer vefat etti Filiz Akın, bir ay önce hayatını kaybeden Fatma Girik'i bu sözlerle andı Vefatının ardından banka hesabından para çekilmişti! Fatma Girik'in yeğeni Ahu Turanlı'dan açıklama Yeğeninden Fatma Girik'in bakıcısına suç duyurusu! 'Koronavirüs olduğunu bilerek cenazeye katıldı' Ali Sunal'ın Fatma Girik için söyledikleri herkesi duygulandırdı Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik'ten hastane ve yeğenine suç duyurusu Usta sanatçı Cüneyt Arkın 'asla oynamam' dediği rolleri açıkladı Usta oyuncu Fatma Girik'in bilinmeyen anısını Hülya Koçyiğit yıllar sonra anlattı Fatma Girik gözyaşları içinde Bodrum'da toprağa verildi Fatma Girik'in ailesi cenazeye çelenk yerine sokak hayvanları için mama gönderilmesini rica etti Fatma Girik'in cenazesi Memduh Ün’ün yanına defnedilmek üzere Bodrum’a gönderildi Fatma Girik için tören düzenlendi... Yeşilçam'ın usta oyuncusu son yolculuğuna uğurlanıyor Fatma Girik manevi kızı Ahu Aşkar kimdir? Fatma Girik'in çocuğu var mı? Usta oyuncu Fatma Girik'in cenaze töreni detayları belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatma Girik’in ailesine başsağlığı telefonu Çocuk sahibi olmayan Fatma Girik'in mirasını ve malvarlığını kimlere bıraktığı ortaya çıktı Fatma Girik için yapılacak anma ve cenaze törenleri iptal edildi! İşte nedeni