Nur Sürer, Fatma Girik için düzenlenen törende gözyaşlarını tutamadı

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik ölümünün 1’inci yıl dönümünde, sevenleri ve sanatçı arkadaşları tarafından Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde anıldı. Girik’in sinema hayatına dair çeşitli hikâyelerinin anlatıldığı törene sinema ve tiyatro arkadaşları; Müjdat Gezen, Halil Ergün, Nur Sürer, Gül Sunal, Engin Çağlar, Çiğdem Tunç, Meral Orhonsay katıldı. Törende duygusan anlar yaşayan Nur Sürer gözyaşlarını tutamadı.

Fatma Girik ölümünün 1’inci yıl dönümünde yol arkadaşları, dostları ve sevenleriyle anıldı. Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen törende bir taraftan sanatçının hayatında yaşadığı anılar anlatılırken bir taraftan da plakta bir zamanlar seslendirdiği ‘Aşk Büğümü ve Su Sızmazdı Aramızdan’ parçaları çaldı. Sanatçının seslendirdiği parçaları dinleyen sevenleri ve arkadaşları ise duygulu anlar yaşadı.

“ÜLKESİ VE BU ÜLKENİN İNSANLARI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPARDI”

Fatma Girik’in manevi kızı Ahu Turanlı duygularını şöyle ifade etti: “Teyzemdi ama ben onun elinde büyüdüm. Benim annemdi. Çok üzgünüm, tam 1 yıl, çok zor bir şekilde geçti. Onun yokluğuna, onsuzluğa alışmak çok zordu. Maalesef elimizden bir şey gelmiyor. Fatma annem bir kere insanları, hayvanları, ülkesini çok severdi. Yani bu ülke için insanları için elinden geldiğince her şeyi yapmak isterdi. Onun yokluğuna alışmak hem bizim hem de milyonlarca seveni için çok zor. O dört yapraklı yoncadan biriydi. Son zamanlarında da her zaman yanındaydım. İyileşmeyi çok istiyordu. İçimiz bu gece buruk ama bir taraftan sevenlerinin burada olması beni mutlu ediyor.”

 Nur Sürer, Fatma Girik için düzenlenen törende gözyaşlarını tutamadı - Resim : 2

“KADİR İNANIR HEP BİZE KIZARDI”

 Törende gözyaşlarını tutamayan Nur Sürer ise “Bizim için konuşmak çok zor. Buraya gelirken 1 yılın ne kadar çabuk geçtiğini düşündüm. Sanki böyle dün daha şehir tiyatrolarındaymışız gibi. Fato ile 1985’te tanıştım. Yılanların Öcü filminde birbirimizi çok sevdik. İkimiz de biraz serseriydik. Onun bir minibüsü vardı. Birlikte sabah çıkıp çalışacağımız köye giderdik. Kadir İnanır çok sinirlenirdi bize. ‘Kadın başınıza minibüslerle gidiyorsunuz geliyorsunuz köye’ filan diye. Sonra tabii hiç kopmadık yani ölünceye kadar. Ölünceye kadar elini benim sırtımdan hiç çekmedi” dedi.

 nur sürer

“KENDİNİ HİÇBİR ZAMAN MERKEZ YAPMADI”

Oyuncu Halil Ergün de şunları söyledi: “Bu akşam bir tarafıyla onun hayatının zenginliğinin, emeğinin, primlerinin tadı konusunda övünç duyarak onu hatırlıyorum. Bir tarafıyla onu kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Çok yakın dostumdu, hep öyle oldu, arkadaşım oldu. Film çektim kendisiyle. Bir de halkımız tarafından çok az yakalanabilir, kendini merkez yapmayan şöhretlerinden biriydi. Acı çekiyoruz ama çiçekler içinde yatsın.”

 

Nur Sürer, Fatma Girik için düzenlenen törende gözyaşlarını tutamadı ile ilgili etiketler Nur Sürer Fatma Girik
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.