Denizaltı

Savaşlarda kullanmak amacıyla geliştirilmiş olan gemilere denizaltı adı verilmektedir. Bu araçların ortak özelliği, deniz yüzeyinde nasıl hareket edebiliyorsa aynı şekilde denizaltında da sorunsuz ilerleyebilmesidir.

İki teknenin iç içe geçirilmesi ile tasarlanmış olan denizaltı araçlarının istenen derinlikte kalmasının mümkün olması için sürekli olarak hareket etmesi gerekmektedir. Mürettebatın kaldığı iç teknede özel hava depoları yer almaktadır. Denizaltında rotayı takip etmek gemiciler tarafından mümkün olmadığı için, pusulayardımı ile ilerlemektedirler.

Günümüzde bu alandaki gelişmiş teknolojiler kullanılarak pek çok çeşitte denizaltı aracı üretilmiştir. Nükleer, atmosferik, statik ve dinamik denizaltı araçları bazı denizaltı türleri arasında yer almaktadır.

Türkiye'nin ilk denizaltı müzesi 18 Mart'ta ziyaretçileriyle buluşacak
Titanik turları için bilet satmaya devam ediyorlar Kaybolan denizaltıyla ilgili enkaz haberi dünyaya duyuruldu!
Yeni tip denizaltı gemisi 'Hızırreis' suya indirildi! Rusya'nın 'kıyamet silahının' akıbeti belli oldu Türkiye'den yeni savunma hamlesi: Milli denizaltımız STM500 ilk kez Avrupa'da tanıtıldı! Rusya, Rus denizaltısının seyir füzeleri fırlattığı anları paylaştı! İngiliz basınından skandal provokasyon: Türkiye'yi savaşın içinde gibi göstermeye çalıştılar ABD ordusundan bir mühendis nükleer denizaltı sırlarını satmayı denedi Rusya, ABD denizaltısının kara sularını ihlal ettiğini duyurdu Çin denizaltısı sürpriz bir şekilde Myanmar’ın Yangon nehrine girdi! Mavi Vatan kale gibi: Deniz Kuvvetleri'ne 2 yeni 'deniz karakol uçağı' Denizaltı gözetleme ağının kabloları ‘gizemli bir şekilde’ kesilmiş! The Economist'in Savunma Editörü: Türkiye 'atom bombası' yapabilir! ABD'ye ait nükleer denizaltı Pasifik'te 'bilinmeyen' bir cisme çarptı! Fransız Savunma Bakanı, konuşması sırasında yuhalandı! Fransız siyaset bilimci Saint-Prot, Macron'u yerden yere vurdu! Fransa, Avustralya ve ABD üçgenindeki denizaltı krizi büyüyor: Büyükelçilerini geri çağırdı Yunanistan, Türkiye'nin satın aldığı denizaltılar konusunda endişeli! The Economist: Piri Reis denizaltısı Yunanistan için bir baş ağrısı! Bali Denizi'nin dibinde bulunan denizaltının fotoğrafları ortaya çıktı 3 gün önce kaybolan denizaltıdaki 53 kişi kurtarılamadı Dünya kayıp denizaltı için seferber oldu Endonezya donanmasına ait denizaltı kayboldu Rusya'ya ait 3 canavar aynı anda yüzeye çıktı! Yunan'ın skandal Türkiye talebine ret ASELSAN'ın geliştirdiği ZOKA'da ilk ihraç Hitler'in kayıp denizaltısı görüntülendi Kırmızı şortlu başbakanınızı İHA'yla izledik! Türk donanmasını gösterip 'budalayız' dedi