Denizaltı gözetleme ağının kabloları ‘gizemli bir şekilde’ kesilmiş!

Yetkililer, insansız bir denizaltı kullanarak, normal konumundan uzağa sürüklenen 300 metre derinindeki bir Norveç gözetleme platformu olan Node 2’ye olanların perde arkasını araştırıyor.

Denizaltıları tespit edebilen bir Norveç denizaltı gözetleme ağının kabloları ‘gizemli bir şekilde’ kesildi.

Polis, Rusya’nın ağırlıklı olarak balıkları izleyen ancak denizaltıların hareketini de algılayabilen denizaltı sensörlerini ‘sabote etmiş olabileceği’ şüphesiyle soruşturmaya çağrıldı.

SABOTAJ ŞÜPHESİ ARAŞTIRILIYOR: ŞÜPHELİ RUSYA

Deniz Araştırmaları Enstitüsü, Lofoten-Vesterålen (LoVe) Okyanus Gözlemevi’nin dış bölgesinde ‘büyük hasar’a sebep olan şey ortadan kayboldu.

LoVe, hem Norveç hem de Rusya için stratejik bir ilgi alanı olan Norveç Kıta Sahanlığı’nda bulunan bir denizaltı kabloları ve sensörler ağından oluşur. Yalnızca Ağustos 2020’de tam olarak faaliyete geçtiği ilan edilen LoVe, Nisan ayındaki kesintiden bu yana çevrimdışı.

 

Kaynak: M5

Denizaltı gözetleme ağının kabloları ‘gizemli bir şekilde’ kesilmiş! ile ilgili etiketler Norveç Denizaltı gözetleme kablo sabotaj
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.