Hawaii karıştı: Rus uçakları Amerikan denizaltısı avında!

NATO Zirvesinin ardından yapılan basın açıklamasında 'Asya - Pasifik' ile olan ilişkileri geliştirme ve o bölgede 'aktif' olarak yeni müteffikler edinme kararının ardından Pasifik Okyanusu'nda dalgalar durulmuyor. Zaten Doğu Avrupa ve Karadeniz'de aralarında büyük bir fay hattı olan iki blok, Pasifik Okyanusu'ndaki gelişmelerden sonra kırılmaya hazır yeni bir fay hattı sahibi olmuş durumda.

NATO uzun yıllardır, Gürcistan üzerinden Kafkaslarda ve  Ukrayna üzerinden Doğu Avrupa'da Rusya'yı baskı altına almaya çalışıyor. Özellikle karadeniz'de zaten gergin olan iişkilerin üzerine, geçtiğimiz gün yapılan zirvede NATO'nun Rusya'yı çevreleme politikasının genişletme kararı aldığını duyurması Rusya ile ABD ordularını okyanusta karşı karşıya getirdi. 

Açıklamasında özellikle 'Asya - Pasifik' vurgusu yapan NATO, Rusya'yı o bölgede alarma geçirmiş durumda. 

İKİ ÜLKENİN İLİŞKİSİ 'TARİHİ DİP'TE.

NATO zirvesinin hemen sonraki günü Putin ve Biden'ın ikili görüşmesinin ardından, pek göstermemeye çalışsalar da girdiklerinden daha gergin çıktıkları görülmüştü. 

Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile son dönemdeki ilişkilerinin düzeylerini 'tarihi dip' olarak tanımlamış ve iki lider birbirlerine 'Katil!', 'Hollywood maçosu!' gibi sözler kullanmışlardı.

İki ülkenin arasındaki yüksek tansiyon tüm dünyanın dikkatini çoktandır çekmekteyken Rusya Devlet Başkanı Putin'den kimsenin beklemediği sürpriz bir hamle geldi. 

RUSLARIN HEDEFİ: HAWAİİ

Rus basınının aktardığı bilgilere göre, Rus Pasifik Filosu'nun gemileri ve Rus Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları Hawaii kıyılarındaki bir Amerikan nükleer denizaltısını 'avlamak' için yola çıktı.  

Rus kuvvetleri, ayrıca, 'ABD'nin en büyük deniz üslerinden birini yok etmek için'  tatbikat yaptılar.

Rus Donanmasına ait gemilerin ve uzun menzilli 'anti-denizaltı' uçaklarının ABD'ye ait Hawaii Adaları'na yaklaştığına dair bilgiler geldi. 

AMERİKAN DENİZALTISI OKYANUSA DALDI

Putin'in bu beklenmedik hamlesinin ardından, birkaç saat önce, Amerikan nükleer denizaltısı 'USS North Carolina' ABD'nin, Pasifik Okyanusu'nda bulunan volkanik takım adalardan oluşan ve başkenti Honolulu olan, Hawaii eyaletindeki bir deniz üssünden ayrıldı ve okyanusa daldı.

ABD'NİN 6. FİLOSU KARADENİZ'E DOĞRU YOLA ÇIKTI 

Öte yandan, ABD 6. Filosu, bölgede güvenlik operasyonları yürütmek üzere bir Amerikan muhrip gemisinin Karadeniz'e doğru yola çıktığını duyurdu. Bu sınıftaki gemiler Tomahawk seyir füzeleri, Harpoon gemisavar füzeleri ve SM-3 füzesavar füzeleri ile silahlandırılmış durumda.

Vladimir Putin ile Joe Biden arasında 16 Haziran'da gerçekleşen toplantının arka planında iki tarafında kışkırtıcı şeyler yapacağı bekleniyordu.

 

 

 

 

Hawaii karıştı: Rus uçakları Amerikan denizaltısı avında! ile ilgili etiketler NATO Rusya ABD Denizaltı uçak Gemi hawaii pasifik
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.