BKM

Tarihçe1

990 yılında 13 kamu ve özel Türk bankasının ortaklığıyla kurulan Bankalararası Kart Merkezi‘nin (BKM) faaliyetleri, ödeme sistemleri içerisinde; nakit kullanımı gerekmeksizin her türlü ödemeyi veya para transferini sağlayan veya destekleyen sistem, platform ve altyapıları oluşturmak, işletmek ve geliştirmektir.

Verimli operasyonları ve yüksek işlem hacmi ile dünyada, alanında örnek gösterilen BKM, güçlü teknik donanımı, altyapısı ve insan kaynaklarıyla, üyelerine, perakende sektörüne, kamuya ve bireylere ödeme sistemleri konusunda en iyi hizmeti sunmak üzere çalışmalarına devam etmektedir.

Kredi kartı ve banka kartı uygulaması içinde bulunan bankalar arasında uygulanacak prosedürleri geliştirmek, standardizasyonu sağlamaya yönelik çalışmalar yaparak kararlar almak, Türkiye genelinde uygulamalar ile yurt içi kuralları oluşturmak, bankalar arasındaki takas ve hesaplaşmayı yürütmek, yurt dışı kuruluş ve komisyonlarla ilişkiler kurmak ve gerektiğinde üyelerini bu kuruluşlarda temsil etmek, halen her banka tarafından devam ettirilen işlemleri daha güvenli, süratli ve daha az maliyetli tek bir merkezden yürütmek, BKM’nin ana faaliyetleri arasındadır….

Sanat dünyası depremzedeler için sahneye çıkma kararı aldı
İstanbul Komedi Festivali haftalık etkinlik planını yayınladı Ödemeler kartla yapılıyor. Altı ayda kredi kartlarından 1,44 trilyon liralık ödeme
SHOW TV'nin yeni dizisinde BKM İmzası Var! Gelsin Hayat Bildiği Gibi Konusu Nedir, Oyuncuları Kim? Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın oyuncusu Cemile Canyurt dünyaevine girdi İnternetten kartlı ödemede akıllara durgunluk veren artış! Çok Filim Hareketler Bunlar filminin konusu nedir? Oyuncuları kimlerdir? Bayi Toplantısı filminin konusu nedir? Bayi Toplantısı filminin oyuncuları kimlerdir? İrem Derici ile Emre Aslan aşk yaşıyor mu? BKM Emre Aslan kimdir? Merkez Bankası'ndan BKM ile ilgili önemli karar Merkez'den flaş hamle! BKM'ye 'hakim ortak' oldu Neşeli Hayat filminin konusu nedir? Ata Demirer hastanelik oldu! Aşk ortaya çıktı... Askerden Jet Sosyete'ye... Kredi kartı bilgileri çalındı mı? 463 bin kredi kartı bilgisi çalındı mı? Diziden ayrılıyor mu? Jet Sosyete yeni sezondan ilk kareler! Kredi kartlarında o ücret artıyor! Kredi kartı ile 2018'de 817 milyar lira harcadık! Avrupa'nın en büyüğü Bursa'da açıldı! 'Düğün Dernek' filmi Yılmaz Erdoğan'ın başını... "Aile Arasında" filminin fragmanı yayınlandı! /... Yılmaz Erdoğan'dan askerlik anıları! "Sen Kiminle Dans Ediyorsun?"un fragmanı... Çelik'in oğlu Ata yıllar sonra ilk kez... BKM Mutfak'ın sevilen oyucusu Aydan Taş'ın... İclal Aydın'dan BKM sahnesinde şiir ve müzik... Yılmaz Erdoğan açıkladı; o filmin ikincisi... BKM: Gelirleri şehit ailelerine...