Bayburt

Bayburt, Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesinde bulunan bir ildir. Yerli halkın önemli bir bölümünü Türkmen/Çepniler oluşturur.

İl Nüfusu: 90.154'dür. Bu nüfusun %68,1'i şehirlerde yaşamaktadır (2016). İlin yüzölçümü 3.746 m²'dir. İlde km²'ye 24 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 26'dır.) İl merkezinin denizden yüksekliği: 1555 m.'dir.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 3 İlçe, 5 belediye, bu belediyelerde 28 mahalle ve ayrıca 170 köyü vardır.

2024 Bayburt Belediye Başkanı belli mi?
BAYBURT imsakiye 2024! Bayburt iftar ve sahur vakitleri.. "Bayburt'un döneri tartışılmazdır"
Türkiye'de kişi başı gelirin en yüksek olduğu il belli oldu Türkiye'nin en çok göç alan illeri açıklandı! 1. sıra yine değişmedi "Sayın Putin ile Ağustos ayında görüşeceğiz" Bayburt'ta hangi parti seçimi kazandı 2023? Bayburt milletvekili seçim sonuçları 2023! MHP Bayburt milletvekili adayı listesi 2023 AK Parti Bayburt milletvekili adayı listesi 2023 İYİ Parti Bayburt milletvekili adayı listesi 2023 2023'ün ilk çeyreğinde en çok ihracat yapan iller belli oldu 2021 yılında Türkiye’de en fazla göç alan iller belli oldu! Gençlerbirliği tek atarak turladı! İstanbul’un en çok göç aldığı şehirler belli oldu! Peki sizin İstanbul’da ne kadar hemşeriniz var? Dünyanın en tehlikeli yolları! Türkiye’den de bir yol listede Halk eğitim merkezinin açtığı stantlarda kurs kayıtları bu hafta da devam ediyor Bayburt'un yüksek kesimlerine kar yağdı Bayburt'ta TOKİ Sosyal Konut Projesi Hangi ilçelerde yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? Bayburt Üniversitesi'nde boş kontenjanlar ek yerleştirmeyle doldu 46 yaşındaki esnaf azmi ile 27 yıl hayalini kurduğu bölümü kazandı 12 atölyesi ile Tasarım Beceri Merkezi, yeni eğitim öğretim yılına hazır 46 yaşındaki esnaf azmi ile 27 yıl hayalini kurduğu bölümü kazandı 2500 yıllık Türk yurdu Bayburt’ta gezilecek yerler ve yöresel lezzetler listesi Sıcaklık artıyor, vatandaşlar mesire yerlerine akın ediyor! Pala Dayı'nın cesur davranışı, ayıları korkuttu Pala Dayı'nın cesur davranışı, ayıları korkuttu Kurban Bayramı öncesi büyükbaş hayvanlar aşılanıyor Futbolcuları korkutan anlar! Bodrumspor’un kaldığı oteli basmaya kalktılar Mayıs ayında kar ve tipide mahsur kalan doktorlar kurtarıldı