46 yaşındaki esnaf azmi ile 27 yıl hayalini kurduğu bölümü kazandı

Bayburt'ta yaşayan 46 yaşındaki Ruhlar Çetin'in açtığı sahaf dükkanı 27 yıl hayalini kurduğu üniversiteyi kazanmasına sebep oldu.

Bayburt'ta yaşayan 46 yaşındaki 3 çocuk babası Ruhlar çetin, kitaplarla iç içe yaşayan, okumaya meraklı olan azimli ve hırslı biridir. Geçen sene açtığı sahaf dükkanı onun hayallerine adım atmasına sebep oldu. Sahaf dükkanı açarak Bayburt'un kitap ve sahaf ihtiyacını karşılayan Çetin, 46 yaşında girdiği üniversite sınavında başarılı olarak hayalini kurduğu İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandı. Çetin, 19 Eylül'de başlayacak olan derslerle birlikte şu sıralar yeniden okul sıralarında olmanın heyecanını yaşıyor.

Üniversite sınavını kazanmasında, üniversiteli öğrencilerin ve dükkanın büyük etkisi oldu

Üniversite sınavına girmesinde, sonrasında ise sınavı kazanmasında açmış olduğu sahaf dükkanının çok büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Çetin, dükkana gelen öğrencilerle kitap okuduklarını, tarih üzerine konuşmalar yaptıklarını, bu konuşmaların sonrasında bu fikrin ortaya çıktığını ve sınava hazırlanma sürecinin bu şekilde başladığını kaydetti.

Uzun yıllar sonra hayalini kurduğu Tarih bölümüne yerleşti.

27 yıldır hayalini kurduğu tarih bölümüne yerleşen Çetin, ilk tercihinin tarih olduğunu, Tarih Bölümü'nün gelmemesi durumunda da Sosyoloji Bölümü'nü ikinci sırada yazarak tercih yaptığını belirtti. Çetin, ilk tercihi olan Tarih Bölümü'nü kazanmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti.

3 çocuk babası olan Çetin, lisedeki kızlarının da seneye üniversite sınavına gireceklerini dile getirerek, kızlarının üniversite eğitimine devam edeceklerini bu sayede kızlarına iyi bir rol model olacağını belirtti.

Sahaf dükkanına gelen üniversiteli öğrencilerin vesilesiyle okuma yuluna adım attı

Kitap ve tarih merakının yanı sıra kitap okuma hevesinin üniversite okumaya teşvik ettiğini ifade eden Çetin, "Yaklaşık bir yıldır işlettiğim dükkana gelen öğrencilerin de etkisinde kalarak, onlarla olan sohbetimizin daha akademik boyutta olması bizi bu sürece, üniversite okuma yoluna sevk etti diyebilirim. Sınav sürecinde iyi bir şekilde hazırlandım, sınava girdim ve başarılı da oldum. Ayın 19'unda dersler başlıyor, 19 Eylül itibariyle Tarih Bölümü'nde öğrenimimize başlayacağız. Bundan sonrasında inşallah okulu bitiririz, bitirmek nasip olur" şeklinde konuştu. Özellikle Tarih Bölümü için sınava girdiğinin altının çizen Çetin, "Sosyoloji Bölümü'nü de tercihlerime yazmıştım ama özellikle Tarih Bölümü için sınava girmiştim. O bölüme odaklı bir çalışmam oldu, istediğim bölümü de kazandım, elde ettim şükürler olsun" şeklinde konuştu.

46 yaşındaki esnaf azmi ile 27 yıl hayalini kurduğu bölümü kazandı ile ilgili etiketler Bayburt

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.