Angelino

Angelino, tam adı José Ángel Esmorís Tasende olan İspanyol futbolcudur. 4 Ocak 1997 tarihinde İspanya'nın A Coruña şehrinde doğmuştur. Futbol kariyerine Deportivo La Coruña kulübünde başlamıştır. Daha sonra 2013 yılında Manchester City'nin altyapısına transfer olmuştur.

Angelino, 2018-2019 sezonunda PSV Eindhoven'e kiralanmıştır ve burada başarılı bir sezon geçirmiştir. 2019-2020 sezonunda ise Manchester City'ye geri dönmüştür. Ancak burada düzenli forma şansı bulamamış ve 2020 Ocak ayında RB Leipzig'e kiralanmıştır.

RB Leipzig'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Angelino, 2020-2021 sezonunda Leipzig'e transfer olmuştur. Leipzig formasıyla çıktığı maçlarda hücuma katkı sağlayan bir sol bek olarak ön plana çıkmıştır.

Angelino, hızlı koşuları, ofansif becerileri ve iyi bir dripling yeteneğiyle tanınır. Genellikle sol bek pozisyonunda görev almasına rağmen hücum hattında da etkili olabilen bir oyuncudur. Ayrıca iyi bir pas yeteneğine sahip olup takım arkadaşlarına da katkıda bulunur.

İspanya'da doğup büyüyen Angelino, genç milli takımlarda da forma giymiştir. Ancak henüz A milli takıma çağrılmamıştır.

Erden Timur yine yaptı yapacağını! Gece yarısı transfer bombası
Angelino Roma ile anlaşmaya vardı, İtalya'ya uçtu Angelino idman çıkmadı! Ayrılık için gün sayıyor
İtalyanlar duyurdu! Angelino'nun yeni adresi İtalya Büyük umutlarla gelmişti: Yeni takımı belli oldu Galatasaray'a Angelino'dan sevindiren haber Galatasaray'a İngiltere'den 16 milyon euroluk sol bek geliyor Angelino'dan veda gibi paylaşım Galatasaray aradığı sol beki İngiltere'de buldu! Angelino yerine... Galatasaray'ın korktuğu başına geldi! Kahreden haber Galatasaray Leipzig ile masaya oturdu Barış Alper Yılmaz için sol bek kararı Galatasaray'da 500 milyon TL'lik hayal kırıklığı Galatasaray'a müthiş fırsat transferi! 1 taşla 2 kuş... Galatasaray'a 30 milyon euroluk sol bek geliyor Angelino devre arasında geri dönüyor Dursun Özbek sol bek transferini duyurdu Galatasaray'da kadro dışı gibi karar "Ben onun yerinde olsam yarın Galatasaray'dan ayrılırım" Angelino için karar verildi! Son maçına çıkacak Angelino Leipzig ile görüşüp indirim istedi İşte Galatasaray'ın yeni sol beki Erden Timur devre arasında yeni transferi açıklayacak! Galatasaray'da Angelino defteri kapandı! Angelino için Ajax da devrede Galatasaray'a 30 milyon euroluk yıldız geliyor Galatasaray Angelino için çözümü buldu Angelino'ya İspanya'dan sürpriz talip Galatasaray'a Angelino için ret kararı İşte Galatasaray'ın Angelino formülü