Alec Baldwin, Rust filminin çekimleri sırasına ölümüne neden olduğu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ailesiyle uzlaştı

Sinema oyuncusu Alec Baldwin, Rust adlı filmin çekimleri sırasında sette ateşlediği silahla ölümüne neden olduğu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ailesiyle uzlaştı. Filmin ara verilen çekimlerine ise önümüzdeki yıl yeniden başlanacağı öğrenildi.

Halyna Hutchins'in ailesi, Alec Baldwin ve filmin diğer yapımcıları hakkında ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermekten dolayı şubat ayında dava açmıştı. Taraflar arasındaki uzlaşmanın detayları açıklanmadı.

DAVA DÜŞECEK

Hutchins'in eşi Matthew Hutchins ve 9 yaşındaki oğlu Andros tarafından yapılan açıklamada, “Anlaşmamızın bir gereği olarak dava düşecek. Rust filminin çekimleri Ocak 2023'te bütün başrol oyuncularıyla birlikte başlayacak” dendi. Mathew Hutchins, filmin yönetici yapımcısı olarak görev alacağını duyurdu.

Alec Baldwin, Rust filminin çekimleri sırasına ölümüne neden olduğu görüntü yönetmeninin ailesiyle uzlaştı


Oyucu ve filmin yapımcısı Baldwin, uzlaşmayı ve filmin çekimlerinin yeniden başlayacağını sosyal medya hesabından duyurdu. Baldwin, “Herkes, bu zorlu süreçte, Halyna'nın oğlu için en iyi olanı yapmak için özel bir arzu gösterdi. Bu trajik ve acı durumun çözülmesine katkıda bulunan herkese minnettarım” diye yazdı.

Bu uzlaşma, Ekim 2021'de yaşanan olayla ilgili hukukî süreci sona erdirmiyor. Filmin çekimlerinin yapıldığı New Mexico eyaletinde film ekibi tarafından açılan dört ayrı dava bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Alec Baldwin, Western filmi olan Rust'ın çekimleri sırasında film setinde yardımcı yönetmenin “güvenli” diyerek verdiği tabancayı ateşlemesi sonucu görüntü yönetmeni Halynda Hutchins'in ölümüne, yönetmen Joel Souza'nın da yaralanmasına yol açmıştı.

Baldwin ve yardımcı yönetmen David Halls, silahın dolu olduğunu bilmediklerini ifade etmişti. Baldwin daha sonraki bir ifadesinde silahın tetiğini çekmediğini, kazara ateş aldığını ileri sürmüş, ancak soruşturmayı yürüten Federal Soruşturma Bürosu (FBI) raporunda silahın tetik çekilmeden ateş almayacağı belirtilmişti.

Hutchins ailesi, açtığı davada Baldwin'i, filmin yapımcılarını ve diğer zanlıları ağır şekilde eleştirmiş ve “zanlıların ihtiyatsız tutumu ve maliyeti kısma önlemlerinin” Halyna Hutchins'ın ölümüne neden olduğunu ifade etmişti.

Film sektörünün uyguladığı standartları da hedef alan dava dilekçesinde gerçek silah yerine benzer başka bir aletin kullanılabileceği vurgulanmış, ayrıca Baldwin ve Halls'ın silahın içinde kurşun olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğine de dikkat çekilmişti.

Alec Baldwin, Rust filminin çekimleri sırasına ölümüne neden olduğu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ailesiyle uzlaştı ile ilgili etiketler Halyna Hutchins rust Alec Baldwin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.