Akira Toriyama kimdir, kaç yaşında hayatını kaybetti, nereli, hangi mangaları yazdı?

Japon manga sanatının önde gelen isimlerinden ve en çok satan çizgi romanlardan biri olan Dragon Ball'un yaratıcısı Akira Toriyama, 68 yaşında aramızdan ayrıldı. Bu üzücü olayın ardından Akira Toriyama'nın kim olduğu arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Akira Toriyama kimdir, kaç yaşında hayatını kaybetti, nereli, hangi mangaları yazdı? İşte, Akira Toriyama'nın hayatı ve eserleri...

Japon manga sanatının öncü isimlerinden ve en çok satan çizgi romanlardan biri olan Dragon Ball'un yaratıcısı olan Akira Toriyama, 68 yaşında yaşamını yitirdi. Bu üzücü olayın ardından, internet kullanıcıları Akira Toriyama'nın kim olduğunu, kaç yaşında vefat ettiğini, nereli olduğunu ve hangi mangaları yazdığını öğrenmek için arama motorlarını kullanıyor. İşte, Akira Toriyama'nın hayatına ve eserlerine dair bilgiler...

Akira Toriyama kimdir, kaç yaşında hayatını kaybetti, nereli, hangi mangaları yazdı?

AKİRA TORİYAMA NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

Toriyama'nın ölümü, beyninin yakınında meydana gelen akut subdural hematom, yani kanama sonucu gerçekleşti.

DRAGON BALL NEDİR?

Dragon Ball serisi, 1984 yılında hayatımıza girdiğinden beri dünya genelinde büyük bir hayran kitlesi kazandı. Seri, Son Goku adlı bir çocuğun, Dünya'yı Saiyans adındaki uzaylılara karşı savunmak amacıyla büyülü ejderha toplarını toplama çabasını anlatıyor.

Dragon Ball serisi, dünya çapında 260 milyondan fazla satış rakamına ulaşarak büyük bir başarı elde etmiş ve 2006 Japonya Medya Sanatları Festivali'nde 100 manga arasında 3. sıraya yerleşmişti.

AKİRA TORİYAMA KİMDİR?

Akira Toriyama, Nagoya kentinde 5 Nisan 1955 tarihinde doğdu ve 1978'de "Wonder Island" serisiyle manga dünyasına adım attı. Dr. Slump serisi ile büyük bir ün elde eden sanatçı, aynı zamanda Dragon Quest video oyunlarında karakter tasarımcısı olarak da görev aldı.

AKİRA TORİYAMA ESERLERİ

  1. Dragon Ball: Akira Toriyama'nın en ünlü ve etkileyici eseri olan Dragon Ball, 1984 ile 1995 yılları arasında Weekly Shonen Jump dergisinde yayımlandı. Bu seri, Goku'nun maceralarını ve Dragon Balls'un peşindeki serüvenlerini anlatır.

  2. Dr. Slump: Toriyama'nın Dragon Ball'dan önceki önemli eserlerinden biridir. 1980-1984 yılları arasında yayımlanan Dr. Slump, bir bilim kurgu komedisi olarak bilinir.

  3. Dragon Ball Z: Dragon Ball'un devamı olan Dragon Ball Z, 1989 ile 1996 yılları arasında yayımlandı. Bu seri, Goku'nun yetişkin yaşamındaki maceralarını ve daha güçlü düşmanlarla olan mücadelelerini konu alır.

  4. Dragon Ball GT: Dragon Ball serisinin devamı olan GT, Toriyama'nın doğrudan dahil olmadığı bir projedir. 1996 ile 1997 yılları arasında yayımlandı ve Dragon Ball Z'nin hikayesini sürdürdü.

  5. Cowa!: 1997 yılında yayımlanan bu manga, bir çocuğun canavarlarla dolu bir dünyada yaşamasını konu alır.

  6. Kajika: 1998 yılında yayımlanan Kajika, kısa bir mangadır ve kırsal bir köyde geçen bir hikayeyi anlatır.

  7. Sand Land: 2000 yılında yayımlanan bu manga, bir çöl dünyasındaki maceraları konu alır.

  8. Neko Majin: Toriyama'nın kısa bir manga serisi olan Neko Majin, Dragon Ball'un bir parodisi olarak bilinir. Birçok kısa bölüm içerir.

  9. Jaco the Galactic Patrolman: 2013 yılında yayımlanan bu manga, Dragon Ball evrenine bağlı bir öyküyü anlatır ve Jaco'nun hikayesine odaklanır.

Akira Toriyama kimdir, kaç yaşında hayatını kaybetti, nereli, hangi mangaları yazdı? ile ilgili etiketler Japonya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.