Aile destek programı uzatıldı mı? Ödemeler ne zaman yapılacak?

Aile destek programı ile ilgili başlıklar ve gelişmeler yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Aile Destek Yardımı, bu Temmuz'un sonunda bitecekti. Ancak son Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Aile destek programı uzatıldı mı, ödemeler ne zaman yapılacak, uzatıldı mı?' gibi soruları cevapladı.

Son gelişmelere göre, Aile Destek Programı süresinde yeni bir gelişme ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Aile Destek Yardımı devam edip etmeyeceği cevaplandı. Daha önce planlanan Haziran 2023 tarihinde son bulması beklenen ödemeler hakkında açıklama Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Peki Aile destek programı uzatıldı mı? Ödemeler ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

Aile destek programı uzatıldı mı? Ödemeler ne zaman yapılacak?

AİLE DESTEK PROGRAMI UZATILDI MI?

Gelişmelere göre, Aile Destek Programı süresi uzatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Aile Destek Yardımı devam edecek. Daha önce planlanan Haziran 2023 tarihinde son bulması beklenen ödemeler, devam etme kararı alındığından dolayı Temmuz ayından itibaren de yapılacak.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı'na başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabilmektedir. Başvuruda bulunacak kişilerin Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olması, yerleşim adresinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olması ve hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan kişilerin bulunmaması gerekmektedir. Başvuruları değerlendirmeye alınacak kişiler arasında yer almaktadır.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ödemelerin tam olarak hangi tarihte yapılacağına dair kesin bir bilgi verilmemişse de, önceki uygulamalar göz önünde bulundurulduğunda, Aile Destek Yardımı genellikle her ayın belirli bir döneminde yapılmaktadır. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda, ödemelerin ne zaman yapılacağı hakkında size bilgi verilecektir. Başvurunuzun sonucunu takip etmek için ilgili resmi kurumların duyurularını takip etmek önemlidir.

Aile destek programı uzatıldı mı? Ödemeler ne zaman yapılacak? ile ilgili etiketler Sosyal Yardım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.