Ağlar balıklarla dolup taştı: İşte av sezonunun başlaması sonrası fiyatların son durumu

Av yasağının sona ermesiyle balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. Av sezonunun açılması ile birlikte balık halinde hareketlilik başladı. Gürpınar'da bulunan balık halinde ilk mezat gerçekleşti. Balıkçılar istarvitin tezgahta 50-60 lirayı bulabileceğini belirterek ilerleyin günlerde fiyatların düşmesini beklediklerini söyledi.

15 Nisan'da başlayan balık avı yasağı saat 00.00 itibarıyla sona erdi. Hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan balıkçılar da "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde hareketlilik başladı.

2021 yılının Nisan ayında av yasağının gelmesiyle gırgır ve trol yöntemi ile avcılığa ara verilmişti. 4.5 aylık aradan sonra 1 Eylül itibarıyla yasak kalktı.4.5 aydır balık avlayamayan balıkçılar hazırlıklarını tamamladıktan sonra yasağın kalkmasıyla denizle buluştu. Boğazın Karadeniz'e açıldığı noktada ağlarını denize atan balıkçılar 4.5 aylık aradan sonra sezonun ilk balıklarını avladı. Sezonun açılmasıyla birlikte ilk gece Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde hareketlilik başladı.

Ağlar balıklarla dolup taştı: İşte av sezonunun başlaması sonrası fiyatların son durumu

"DAHA ÇOK LÜFER VE ÇİNEKOP OLMA İHTİMALİ VAR"

40 yıldır balıkçılık mesleğini icra ettiğini söyleyen Engin Durmuş, “Av yasağı kalktı, bu sene palamut az gözüküyor. Daha çok lüfer, çinekop ve olma ihtimali var. Tabi yine de nasip bir şey diyemiyoruz. İyi olması için ümitleniyoruz. Müsilajın etkisi kısmidir, etkisi yok yani. Akıntıyla beraber gitmiştir o. 1’inci günden 2’nci günden belli olmaz, daha şuan havalar sıcak Eylül’ün 15’ine kadar piyasalar oturmaz, Eylül’ün 15’inden sonra piyasa normale gelir. Balıkçılık çok mu olur az mı olur meydana çıkar” diye konuştu.

Gürpınar Su Ürünleri Halinde balık satan Ömer Beter, “Bunlar istavrit, sezonun ilk balıkları olduğu için kolisi 250 TL yaptı. Kilosu yaklaşık 15-20 TL’ye geldi. Tabi sezon başı olduğu için balıklar biraz daha küçük. İnşallah ilerleyen günlerde daha da büyüyecek daha da güzel balıklar gelecek. Bugün ilk gün olduğu için kayıklar zaten gece 12’den sonra çıktılar denize. Çok fazla balık gelmez bugün ama ilerleyen günlerde daha bol bir şekilde gelmesini bekliyoruz. Geçen yıl çok güzel bir balıkçılık oldu. Bolluk vardı, bereket vardı. Biz bu sene de aynı bolluk ve bereketin devam etmesini bekliyoruz tabi ama rızkı veren Allah, hayırlı olur diyelim, ne diyelim” diye konuştu.

Ağlar balıklarla dolup taştı: İşte av sezonunun başlaması sonrası fiyatların son durumu - Resim : 2

“İLERLEYEN GÜNLERDE FİYATLAR DÜŞECEKTİR"

Gürpınar Balık Hali'nde komisyonculuk yapan Volkan Çimen “Tabii ilk ağlar sayılır, istavritin kilosu 15,20,25 lirayı bulabilir. İlerleyen günlerde fiyatlar kesinlikle düşecektir. bu ilk gün yani bununla bütün sezonu kıyaslamak yanlış olacak. İki günlük veya bir haftalık süre bazında daha net ortaya çıkacaktır yani. Tekir için fiyatlar değişken oluyor. Geçen sene yani 40 lirayla 60,70,80 liraya kadar çıkmıştı. Bazı günler 30 liraya kadar düşebiliyordu" diye konuştu.

Ağlar balıklarla dolup taştı: İşte av sezonunun başlaması sonrası fiyatların son durumu - Resim : 3

“İSTAVRİT TEZGAHTA 50-60 LİRAYI BULABİLİR"

Balıkçı Hakan Görmüş “Bu sezon ilk çekilen ağlarda istavrit var, mezgit çok az tekir balığı var. Şu anda başlangıç olarak çoğunlukla istavrit tutuldu. Tekir balığı geldi, çinekop yok. Lüfer şu an gözükmüyor ama bu 10 günlük süreçte netleştirebiliriz bunu. İstavrit 20,25 lira civarında burada satışı var şu anda. Balıkçıların ve reislerin söylediğine göre bir öngörü olarak bu sene palamut zayıf olacak. Hamsi, istavrit, barbun, tekir bu ürünler mevcut. İstavritin bugünkü fiyatı burada 25-30 lira civarında Balık Hali'nden çıkışı var. Tezgahlarda bu 50-60 liraya kadar çıkabilir. Çünkü üzerlerine maliyetleri biniyor, işçilikler biniyor. Tekir şu anda burada 50 lira 60 lira. Tezgahlarda 80-90 liraya kadar çıkabilir" dedi.

Ağlar balıklarla dolup taştı: İşte av sezonunun başlaması sonrası fiyatların son durumu ile ilgili etiketler balık Gürpınar Av sezonu fiyat mezat balık hali

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.