2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR?

2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR?

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç burçları; 2024 yılında burcunuzda yer alan KAD yönlü tutulmalara ev sahipliği yaparak kaderde önemli dönemecler alacaksınız. 1-7 aksınızda gerçekleşen bu tutulmalar hayatı ve ilişkilerinizi ya da ilişkiler bağlamında yaşantınızı çokça sorgulatacak. İlişkilerinizin gerçekte ne kadar güvenli zeminlere oturup oturmadığını, kimin sizde ne kadar değerli olması gerekip gerekmediğini gözden geçireceksiniz. Her türlü lişkileriniz, evlilikleriniz, ortaklılarınız mercek altında olacak. Tabi sizleri bu sorgulamalara iten bir takım olaylar silsilesi de yaşanacak. Özellikle Mart ayındaki ilk tutulma GAD yönlü ve 7. evinizde tüm bu koşulları olgunlaştıracak gözüküyor. Ardından sağlam olmayan yapıları elemek isteyebileceksiniz. 

Nisan tutulması ise 1. evinizde yaşanırken parlamanız için start verecek. Dış görünüşünüz, hayat duruşunuz, tavrınız, hedefleriniz bu tutulmalarla şekillenirken şunu da unutmayacaksınız siz iyi ve mutluysanız başkalarına da faydalısınız :) Ve o başkaları öncelikle bunu hak edecek samimiyet ve doğrulukta olmalılar. Kendinize odaklanıyorsunuz anlayacağınız bu 2. tutulmayla. 

Ardından gelen Uranüs Jüpiter kavuşumu size maddi anlamda gerçekten ani sıçramalar yaşatabilir. Bu bir piyango mu olur, miras mı çıkar, çılgın bir iş teklifi mi olur bilemem ama şanslı bir sürece gireceksiniz. Nisan ve Mayıs ayının tamamı bu etki altında bereketli sizler için. İşlerinizi büyütmek, yatırımlar yapmak için değerlendirebileceksiniz. Bir koyup 10 alacağınız günler olabilir bu günler gerçekten de :) 

Mayıs sonu Jüpiter ve beraberindeki bolluk, bereket, fırsat enerjisi İkizler burcuna ve 3. evinize geçiyor olacak.Bu sefer de seyahatler, eğitimler, ticari faaliyetler, iletişim alanlarınız hareketlenecek. Almak isteyip ertelediğiniz eğitimler, niyetiniz varsa bir kitap yazmak, biriktirip beslediğiniz fikir ve projelerinizi yaymak için bu transit yılın ikinci yarısında sizleri destekliyor olacak. 

Eylül ayında Balık burcunda gerçekleşecek olan tutulma 12. evinizde ve kontrolsüz bir alanda gerçekleşecek. Neptün kavuşumlu bu tutulma bilinçaltınızda olanları gün yüzüne çıkarabilecek. Biraz mental anlamda zorlayıcı görünse de hayatınızın kalan kısmında rotanızı daha net belirlemenize vesile olacak. Yanılsamalardan, kendinizi kandırmaktan sıyrılıp, olanı olduğu gibi kabulden geçecek bu şifa. 

Son tutulma yine 7. evinizde başlangıçta olduğu gibi. Yine ilişkiler ve ortaklıklar gündeminize yerleşirken bu kez belki işin maddi boyutları ve bu alandaki sorgulamalar daha fazla önem kazanabilecek. Ve bu sefer başlangıçlar getirebilecek sizlere. Bu tutulmalar bir kısmınızı evlendirecek, bir kısmınızı ayıracak. Ortaklık kuranlarınız da fesh edenleriniz de olacak. Hersey kaderi planınızda aldığınız yollara göre tekrar tekrar şekillenirken emin olun hakkınızda en hayırlısı oluyor olacak. :)

 2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? - Resim : 2

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa burçları; 2024 yılında tutulmaları 6-12 aksınızdan karşılıyor olacaksınız. Genel anlamda sağlığınız, iş hayatınız, günlük rutinleriniz önem kazanırken önemli farkındalıklar da elde edeceksiniz. İlk tutulma Mart ayında 6. evinizde gerçekleşirken iş hayatınızı sorgulatacak. İş arkadaşlıklarınız, çalışanlarınız üzerinden de ilerleyebilecek gündem. Yaptığınız işten memnun musunuz, değiştirecek misiniz, verdiğiniz emeğe değiyor mu vb. sorgulamalarla belki bir kısmınız iş değiştirebileceksiniz. Bu alanlarda tamamlanmalar getirecek hayatlarınıza. Sağlığınız ile ilgili kontrollü ilerlemekte de fayda var 6-12 aksı aktifken. 

Nisan ayındaki tutulma 12. evinizde ve Chiron ile partil Merkür retro ile orblu kavuşumlu. Hem fiziki hem de mental sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir dönem verecektir. Bilinçaltı fazla aktif olabilir, uykusuzluk, baş ağrısı vb. yansımaları olabilir. Kendinizi dış dünyadan soyutladığınız bir dönem verebilir sizlere. 12. ev  etkisi burada derinlerinizi daha net görmenizi ve farkındalık geliştirebilmenizi de sağlayacaktır. 

Jüpiter ve Uranüs kavuşumu Nisan ve Mayıs boyunca  burcunuzda gerçekleşirken önemli bazı şans ve fırsatlar da sizlerle olacak. Bu öyle bir etkidir ki bir kırılma noktası gibi çalışabilir sizler için. Hayatınızda bundan öncesi ve bundan sonrası olarak bir ayırım getirebilir. Ciddi bir bereket ve maddi kaynak akıtabilir sizlere. Ani bir sıcrama yaşatabilir. Sizi bilinir, görünür kılabilir. Mayıs sonu da İkizler burcuna geçecek olan Jüpiter bu sefer de direkt maddi kaynaklar evinizi besleyecek yılın ikinci yarısı boyunca. Yeni bir iş, gelir kapısı, var olandan daha fazla kazanç, üretim artışı ve en önemlisi özdeğer artışı kazandırabilir sizlere. Ki pek çoğunuzun statü yükselişi yaşayabileceğini de düşünüyorum. 

Eylül'deki tutulma 11. evinizde, istekler, arzular, dilekler evinizde. Burada da önemli olan ayaklarınızı yere sağlam basan istekler içinde olmanız ve boş hayallerin peşinden gitmeye çabalamamanız olacak. Bunun ayrımını yaptıracak sizlere adeta. Bu da yönünüzü net görmenizi sağlayacak. Yaşayacağınız bir takım olaylarla yakın arkadaşlarınızı, sosyal çevrenizi daha iyi tanıyacak burada da bir elemeye gidebileceksiniz. 

Ekimdeki tutulma ise yine 6. evinizde. yine iş yaşamınız ve içindeki dinamikler üzerinden gündemler ve başlangıçlar getirecek sizlere. Ve bu tutulmalarla yıl boyunca sizler işyaşamınızı yeniden dizayn ettiğiniz, sağlam zeminlere oturttuğunuz, sağlığınızı, rutinlerinizi düzenlemek zorunda kaldığınız ama aynı zamanda da şifalandığınız bir süreci bitirmiş olacaksınız. :) 2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? - Resim : 3

 İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler burçları; 2024 yılında tutulmaları   5-11 aksı üzerinden alırken aşklanacaksınız dermişim. Evet bir kısmınız için bu geçerli olacak:)).  Mart ayındak ilk tutulma 5. evinizde. Aşk hayatınız, çocuklarınızla olan ilişkilerinizi gözden geçireceksiniz. Geçmişten gelen bazı gündemlerin de yoğunluk kazanabileceği ya da ilişkinizin geçmişini de masaya yatırabileceğiniz bu süreç bazı kayıplar, kopmalar da getirebilecek. Yakın arkadaşlar ve sosyal çevre ile özel hayat dengesini kurmak da güçleşebilecek. Bazılarınıza ciddi adımlar da attırabilecek, tamamlanma enerjisi çalışacak. 

Nisan ayındaki tutulma ise KAD yönlü ve 11. evinizde. İşte burada yeni kazanımlarınız var. Yeni arkadaşlar, yeni bir sosyal çevre ve yeni umutlar yeşertecek bir tutulma olabilir bu sizler için. Yeter ki layık olmayanlara tutunup kalmayın. Chiron ile tam kavuşum bu tutulmaya Merkür de Retro pozisyonda kavuşum halinde. Yine de temkinli olunması gereken bir zaman dilimi. Geçmiş odaklısınız ve  son derece karmik etkiler barındıran  bu tutulma ile bazı kararlar almak istiyorsunuz. Yeni hedefler, yeni amaçlar, dostluklar ... 

Nisan ve Mayıs ayı boyunca sürecek olan Jüpiter Uranüs birlikteliği 12. evinizde biraz kapalı kapılar ardında yaşanacak sizin adınıza.  Bu önemli içsel değişim-dönüşüm ve farkındalıklar getirebileceği gibi, gizli düşmanlarınızı da aktive edebilir bir yandan. Gözünüzü dört açmanız, arkanızı kollamanız gereken bir dönemdir. Tabi hali hazırda fırsatları da barındıracaktır. Ama onlar için de gözünüz açık olmalı :) 

Mayıs sonu itibariyle Jüpiter artık burcunuzda tüm şans ve bereketini sizlere akıtmak üzere hazır ve nazır :) İş, para, eş, çocuk vb. pek çok fırsatı sizlere sunuyor olacak. Yurtdışı bağlantılı gündemler, akademik süreçler, hukuki süreçler, seyahatler getirebileceği gibi sizleri farklı bir farkındalık boyutuna da taşıyabilecek. 

Eylül'deki tutulma Balık'ta ve sizlerin 10.evinde kare aldığınız bir konumda gerçekleşecek. Kariyer ve iş hayatınızla ilgili gündemler verebileceği gibi toplum önündeki statünüzü de etkileyebilecek. İş değişimi, evlilik, boşanma gibi gündemler yaşatabilecek. Kurban rolüne bürünmeden gerçekçi adımlar atabilmelisiniz. 

Ve ekimdeki son tutulma yine 5. evinizde.  İlişkileriniz, aşk hayatınız yine masada.  Spekülatif piyasalar da burada dikkat çekiyor olacak. Yeni başlangıçlar müjdeleyen bir tutulma. Yeni bir ilişki, bir bebek müjdesi getirebilir bazılarınıza. Eski bir hobinizle yeniden ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Nihayetinde bu yıl, sosyal çevreniz, aşk hayatınız ve çocuklarınız ile sağlam dengeler oluşturmaya çalıştığınız bir yıl olacak gibi gözüküyor. :)

 2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? - Resim : 4

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili Yengeç burçları; 2024 yılında tutulmaları 4 ve 10. evlerinizden alacaksınız. Aile ve iş hayatınız arasında denge kurmak önem kazanacak. Yılın ilk tutulması Mart sonu 4. evinizde gerçekleşecek. Terazi burcundaki bu tutulma aile-ev- gayrimenkul gibi konularda bir takım tamamlanmalar yaşayacağınızı gösteriyor. Aile içi ilişkilerle ilgili gündemler, çözümlenmeler yaşatabilir. İlişkilerdeki sorunlar giderilebileceği gibi, yeni sorunlar da oluşabilir. Geçmişten gelen konuları kaşıyabilir. Ama genel minval bu konular çevresinde olacaktır. Bir taşınma, ev alma, aile kurma, boşanma gibi gündemler de getirebilir. Ebeveyn sağlığı önem kazanabilir. 

Nisan ayındaki Güneş tutulması 10. evinizde. Chiron soslu Retro Merkürlü bu tutulma kariyerde yeni bir dönem vaad edebilir. Yeni bir iş, yeni bir statü, bir terfi, geçmişten süregelen projelerinizi duyurmanız ve parlamanız gibi süreçler verebilir. Önemli kadersel kararlar aldırabilir sizlere. Evlilik ya da boşanma şeklinde de çalışabilir. 

Nisanve Mayıs ayları boyunca kavuşum halinde olacak olan Jupiter ve Uranüs ise 11. evinizde transitte olacaklar. Hayattaki isteklerinizi, arzularınızı, dileklerinizi hatta umutlarınızı besleyecek olan bu görünüm, onları gerçek kılmak için sizlere fırsatlar sunacaktır burada. Çok istediğiniz, arzu ettiğiniz, hayallerini kurduğunuz şeyler bir anda  gerçekleşebilir bu süreçte. Yeni sosyal gruplar, topluluklar, yeni arkadaş çevreleri, bu gruplar ve topluluklar dahilinde öne çıkmanız gibi durumlar da söz konusu olabilecek. 

Mayıs sonunda Jüpiter artık İkizler burcunda ve sizin de 12. evinizde. Daha maneviyat odaklı olacaksınız yılın 2. yarısında. Sprıtuel konularla ilgilenebilir, farkındalığınızı yükseltebilirsiniz. Bu tür eğitimlere ya da çalışamlara katılabilirsiniz.  Bilinçaltınız, sezgileriniz, rüyalarınız daha aktif olacaktır. 

Eylül ayındaki Balık tutulması ise 9. evinizde yer alacak. İnançlar evinizde gerçekleşirken farklı bir bilinç boyutuna taşıyabilecek bazılarınızı. Yurt dışı bağlantılı eğitim, seyahat gibi gündemleriniz olabilecek. Burada hayal kurmak yerine gerçekçi yaklaşımlar geliştirmeniz en önemli vurgu olacak. Akademik alanda ya da hukuki alan da bazı çözümlenmeler getirebilecek. 

Ekim ayındaki son tutulma yine 4. evinizde. Artık aile içi dengeler bu tutulma ile iyice sorgulanır. Sorunlu durumlar çözümlenir ve toksik alanlar elenir. Belki kariyer alanındaki değişimler bu noktada bir yer değişimini gereketirecektir elbette bazılarınız için.  Ev alma, taşınma, aile olma, evlilik kararı alma gibi çeşitlendirebiliriz gündemleri. Yenilikler ce başlangıçlar arzulayacaksınız. Aileniz yuvanız ve kariyeriniz bu yıl odak noktanız olacak. :)

 2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? - Resim : 5

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan burçları; 2024 yılında tutulmaları   3-9 aksından alıyor olacaksınız. Mart ayındaki yılın ilk tutulması 3. evinizde gerçekleşirken kardeşleriniz, kuzen ve komşular gibi yakın çevrenzile olan ilişkilerinizi sorgulatacaktır sizlere. İletişim alanınız yoğun etki alırken yakın çevrenizde bir takım elemeler yapabilirsiniz. Yakın çevre ile ilişkilerinizde denge, huzur ve güven arayacaksınız çünkü ve buna uymayan yapıları da gözden çıkarabileceksiniz nihayetinde... Bunun yanısıra seyahatler, eğitmler, anlaşmalar gibi konularda tamamlanmalar yaşayabilirsiniz. 

Nisan ayındaki tutulma 9. evinizde KAD yönlü gerçekleşirken bazı kazanımlar getirebilir. Yurt dışı bağlantılı eğitimler, seyahatler söz konusu olabilir. Eğitim veya iş amaçlı yurtdışına yerleşebilirsiniz. Akademik başvurularınız olumlu sonuçlanabilir. Hukuki alanda gündemler de verebilir. Kişisel gelişiminize önem verdiğiniz bir süreci başlatabilir. Bu anlamda bir eğitime başlamanız da söz konusu olabilecektir.  Yeni bir ticari girişim söz konusu olabilir. 

Jüpiter Uranüs kavuşumu Nisan ve Mayıs ayları boyunca kariyer evinizde gerçekleşiyor olacak. Bu alanda gerçekten kazanımlar ve fırsatlarla dolu bir dönem sunacak sizlere. Yeni bir iş, terfi, varolan işlerinizi büyütmek, yaymak, ani  ve süpriz fırsatlar vb. güzellikler getirebilecek. Kariyer alanınız ani ve önemli değişimlere açık anlayacağınız. Burası aynı zamanda toplum önündeki statümüzle de ilintilidir. Ani bir evlilik ya da boşanma  kararı da söz konusu olabilir bu görünümde. 

Mayıs sonu itibariyle Jüpiter artık İkizler burcunda ve sizlerin de 11. evinizde transitte olacak. Umutlar ve arzular evi dediğimiz bu eve geçişiyle hayallerinizi gerçekleştirmek üzere çeşitli fırsatlar sunmaya başlayacak. Sosyal çevrenizi genişletirken size fayda alanları açacak. Sosyal medyada da daha ön plana çıkacağınız bir dönem getirebilir. 

Eylül'deki  Balık tutulması sizlerin 8. evinizde. Finansal anlamda dikkatli olmanıza vurgu yapan bir tutulma. Maddi konularda hayalperest olmamalı, koşullar ne olursa olsun gerçekçi adımlarla ilerlemelisiniz. Size zarar veren toksik bağımlılıklarınızdan özgürleşmek adına da kullanabilirsiniz bu süreci. 

Ve Ekim ayındaki son tutulma yine 3. evinizde yaşanacak. Yeni ticari gelişmeler, medya-reklamcılık alanında faaliyetler, yeni eğitimler söz konusu olabilecek.  Yakın çevre ile olan ilişkileriniz yine gündeminizde ön sıralarda yer alacak. Tüm yıl aslında bu eksende değerlendirmeler ve nihayetinde bir denge sağlamak amaçlı çabalarla geçiyor olacak. Yakın çevreniz şekillenirken, iletişim alanınız, işleriniz, eğitimleriniz bazılarınız için yeni yaşam alanları da getiriyor olacak. :)

 2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? - Resim : 6

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili Başak burçları; 2024 yılında tutulmaları 2-8 aksı üzerinden alacaksınız. Para evlerinizden etki alırken ilişkileriniz de değer kavramı üzerinden sınavlar verebileceksiniz. Belki bazılarınız için bu işin içine para konuları da dahil olabilecek.  Yılın ilk tutulması Mart ayında 2. evinizde gerçekleşirken gelir gider dengeniz önem kazanacak. Gündeminizde kazanımlarınız, yatırımlarınız yer alırken finansal konularda bazı tamamlanmalar, sonlanmalar yaşayabileceksiniz. İlişkileirnizde değer görmediğinizi düşündüğünüz kişileri eleyerek gerçekten değerinizi bilenlerle yola devam etmeyi tercih edeceksiniz. 

Nisan ayındaki Güneş tutulması 8. evinizde gerçekleşirken sizlere bazı kazanımlar getirebilecek. Beklediğiniz bir ödeme, kredi, nafaka, maaş, burs, hatta miras gibi bir gelir kapısı açılabilecek. Ortaklı kazanımlarınız söz konusu olabilecek. Yeni ortaklıklar ve kazanç alanları oluşabilecek. 

Jüpiter ve Uranüs kavuşumu Nisan ve Mayıs ayları boyunca 9. evinizde transitte olacaklar. Belkide uzun süredir istediğiniz o yurtdışı fırsatlarını, hukuki sonuçları, akademik kazanımları, eğitim ve seyahatlerle  ilgili olanakları bu transitle birlikte elde ediyor olacaksınız. Ani bir şekilde yurtdışına yerleşecekler olacaktır aranızda bu görünüm sebebiyle. Kısacası bu alanlarda ummadığınız şekilde şanslar ve fırsatlar sizlerle olacak ve bazı olmazları da olduracak gibi gözüküyor. 

Mayıs ayı sonu itibariyle Jüpiter artık ikizler burcunda, sizlerin de 10. evinizde transitte olacak. Bu konumu ile de kariyer hayatınızı hareketlendirecek. Sizi bu alandan atılımlar ve açılımlar yapmak üzere tetikleyecek. Yine bereket ve fırsat enerjisini de iş hayatınıza akıtıyor olacak. İşinizi geliştirmek ve daha geniş alana yaymak için uygun bir zaman dilimi sunacak. 

Eylül ayındaki Balık tutulması 7. evinizde gerçekleşirken ikili ilişkilerinizi ve ortaklılarınızı sorgulatacak sizlere. Neyin ne kadar gerçek olduğunu, ne için çaba sarfetmenize değer olduğunu sorgulayacaksınız. Burada kurban psikolojisine düşmeden değerlendirme yapmanız önemli olacak ve maalesef bazılarınız için bu süreç bitişler getirebilecek. Çünkü  gerçekleşmeyecek hayallerle bir mutluluk inşa edemeyeceğinizi idraketmiş olacaksınız. 

Ekim ayındaki son tutulma yine 2. evinizde gerçekleşirken öz değerinizle ilgili parametreleri son kez değerlendiriyor olacaksınız. Gündeminizde yine finansal değerleriniz ve yatırımlarınız yer alırken yeni ticari girişimler, anlaşmalar söz konusu olabileccek. Yıl geneli aslında kendi değerinizi size hatırlatmanın yanı sıra, finansal kaygıların,  adımların ön planda olacağı bir ambiansta ilerliyor olacak. :)

2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? - Resim : 7 TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi burçları; 2024  yılında tutulmaları 1-7 aksından alacaksınız ayrıca GAD burcunuzda transitte olacak. Yılın ilk tutulması Mart ayında 1. evinizde gerçekleşecek. Tabiki gündeminiz ikili ilişkiler olacak. Geçmişten bugüne ilişkilerinizi sorgularken kendinizi neler uğruna feda ettiğiniz, dengeyi nerede kaçırdığınız gibi alanları irdeleyeceksiniz. Kaybetmemek uğruna verdiğiniz ödünlerin günün sonunda değerinizi de koruyamadığınız bir kısırdöngüye sebep olduğunu farkedebilirsiniz. Dış görünüşünüz, dışarıya yansıyan tavrınız değişime uğrayabilir. Bazı hedeflerinizle ilgili tamamlanmalar yaşayabilir, kendinize yeni hedefler belirleyebilirsiniz. 

Nisan ayındaki tutulma 7. evinizde gerçekleşirken sizlere ilişkiler, evlilikler, ortaklıklar alanlarında  bazı kazanımlar getirebilecek. Bazılarınız evlilik kararı alacak, bazılarınız yeni ortaklıkara adım atacak. 

Nisan Mayır ayı boyunca sürecek olan Uranüs Jüpiter kavuşumu 8. evinizi etkiliyor olacak. Bu sizlere finansal anlamda ummadığınız fırsatlar getirebilecek bir etki verebilir. Önemli bir miras, kredi çekimi,  yatırım, kazanım söz konusu olabilecek. 

Jüpiter İkizler geçişiyle ise 9. evinizde transitte olacak. Burada da yurtdışı bağlantılı  eğitim, seyahat, ticaret, basın-medya gibi konularda şans ve fırsatlar sunacak sizlere. Akademik adımlar atabilir, şayet varsa dava ve hukuki süreçlerinizle ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kişisel gelişiminize odaklanabilir, bakış açınızı geliştirebilir önemli farkındalıklar elde edebilirsiniz. 

Eylül tutulması Balık burcunda ve sizlerin de 6. evinizde.  İş yaşamınız ayakaları yere basan kararlar bekliyor sizden. Hayalperest olmamanız, yanılsamalardan bir gerçeklik oluşturmamanız önem kazanacak. Burada yüzleşeceğiniz belki de gerçekten yapmak istediğinz seyi yapıp yapmadığınız olabilecek.  Sağlığınızı da önemsemeniz gereken bu tutulma sürecinde belirsiz tuhaf sağlık sorunları yaşamanız olası. Birkaç uzmanın teyidi ile ilerlemeniz gerekebilecek. Ama süreç sizleri şifalandırmak üzere ilerleyecek. 

Ekim ayındaki son tutulma yine burcunuzda gerçekleşiyor olacak ve 1. evinizde yer alacak. Yine öncelikli gündeminiz ilişkiler ve ortaklıklar üzerinden ilerlerken maddi konuların da ağırlık kazanmasi söz konusu. Sizler için önemli bir yıl 2024 gölgelerinizden geçerek aydınlandığınız, ilişkilerinizde doğru dengeleri oturtmaya, bunu yaparken bireyselliğinizi sağlıklı yaşamaya başladığınız bir yıl olacak. Evet belki kayıplarınız da olacaka ama büyük resimde hepsinin aslında varlığınız için önemli kazanımlar olduğunu sonradan anlayacaksınız. :) 2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? - Resim : 8

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep burçları; 2024 yılına biraz rahatlamış olarak gireceksiniz. Zor sınavlar verdiniz ve körü körüne tutunduğunuz bazı işe yaramaz yapıları-kişileri  zorla da olsa bıraktınız diye umuyorum. Esnemeyi öğrendiyseniz bundan sonrası daha kolay ilerleyecek. 2024 yılında tutulmaları 6-12 aksından alıyor olacasınız. İş hayatınız, mesleğiniz, çalışma ortamınız, günlük rutinleriniz, fiziksel ve  mental  sağlığınız ön planda olacak. İlk tutulma Mart ayında 12 evinizde. Malum 12. ev kontrolsüz saha bazı gizli saklı işlerin de döndüğü bir alan, aynı zamanda da bilinç altınızı sembolize ediyor. Huzursuz etkiler verebileceği gibi, gizli düşmanlıklarla ilgili gündemler de verebilir. Gizli ilişkilere çekilebilirsiniz. Varolan  ilişkilerinizle ilgili bilinçaltınızda oluşturduğunuz bazı kodlamaları kesfettiğiniz bir süreç verebilir. Bu tür dönemlerde bilinçaltı çalışmaları, meditasyonlar, terapiler önemli sağaltıcılar olacaktır. Süreç zorlayıcı olabileccektir çünkü sizler adına. Mental sağlığı korumak önemli. Enerjiyi farkındalık geliştirmeye odaklamak en doğrusu olacaktır. Bilinçaltınızdan yüzeye çıkan tortular dönüştürülmeyi bekler burada. 

Nisan ayındaki Güneş tutulması ise 6. evinizde. İşinizle, sağlığınızla ilgili olumlu gelişmelere açık bir tutulma. İşinizde uzun süredir beklediğiniz koşullara kavuşabilir, terfi edebilirsiniz. Atama bekleyenler atanabilir. Yeni başlangıçlar sembolize edildiği için yeni bir işe başlamanız da söz konusu olabilir. Beklediğiniz iş teklifini bu süreçte alabilirsiniz örneğin. Sağlık sorunlarınızla ilgili çözümlenmeler şifalanmalar yaşayabilirsiniz. Günlük rutinlerinizi düzene sokabilir, ailenize yeni bir evcil hayvan dahil edebilirsiniz. 

Nisan  ve Mayıs ayları boyunca kavuşumda olacak olan Uranüs ve Jüpiter 7. evinizde transitte olacaklar. İkili ilişkiler evinizdeki bu seyir sizlere bu alanda gerçekten ummadığınız süprizleri getirecektir. Bir evlilik teklifi- kararı, partnerinizin hayatında gelişen bir takım süpriz gelişmeler, terfi etmesi vb., gündemler oluşabilecektir.  Aniden  bir ortaklığa dahil olabilirisiniz örneğin. Ortaklı paralarınız da bereketlenecektir çünkü Jüpiter ikizler seyri ile de Mayıs sonu itibariyle bu alanınız etki alıyor olacak. Krediler, maaşlar, miras, burs, nafaka, eşin parası, ortaklı paralar gibi finansal alanlarda bereket enerjisi çalışacak. Beklediğniz bir krediyi alabilir, işlerinizi büyütebilir ve daha büyük kazanımlar elde edebilirsiniz örneğin. Yatırımlarınızın değerlendiği bir süreç verecek sizlere. Şifalanmayı beklediğiniz süreçler varsa şans sizden yana olacaktır. Okült bir eğitime başlayabilir kendinizi bu alanda da geliştirebilirsiniz. Bir ihtimal bazı derin korkularınızı da kaşıyabilir ki bu durumda da gün yüzüne çıkan sorunlar şifalanma yoluna girecektir. Para alışverişlerinizde son derece etik olmanız gereken günlerdir de aynı zamanda bunu da unutmayın. 

Eylül ayındaki Balık tutulması sizlere olumlu açı yaparken 5. evinizi aydınlatacak. Hersey toz pembe görünse de siz ardındaki gerçeklere odaklanmalısınız. Gözlerinizi büyüleyen etkiler hakim olsa da bunun bir kaçış olduğuna uyanmanız gerekiyor. Gerçek mutluluk hayallerle kurulamıyor bunu idrak edecek ve ilişkilerinizi bu bağlamda değerlendireceksiniz. Sorumluluk almanız gereken alanları keşfedeceksiniz.Bundan sonrası daha şifalanmış olarak ilerleyecek. Tabiki de bazılarınıza yeni aşklar, bazılarınıza çocuk müjdesi gibi güzellikler de getirecek. 

Ekim ayındaki tutulma ise yine 12. evinizde. Bu dönem yine ilişkilerinizi gözlerden uzakta yaşamak istedğiniz bir süreç verebilecek sizlere. Belki de geçmişten gelen bir ilişkiniz olacak bu. Sırların açığa çıktığı, gizli düşmanlarınıza karşı da arkanızı kollamanız gereken bir süreç de olabilecek. Bu sene sağlığınızı ihmal etmeden olağan sorunları şifalandırdığınız, kendinize yeni rutinler oluşturduğunuz, çalışma hayatınızı bir denge ve düzene yerleştirdiğiniz, olan biteni net görmeye çalıştığınız, sorumluluklarınızı gerçekçi yollarla ele aldığınız bir yıl olacak. :)

2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? - Resim : 9 YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili Yay  burçları; 2024 yılında tutulmaları 5-11 aksından alıyor olacaksınız. İlk tutulma Mart sonunda 11. evinizde gerçekleşiyor olacak. Sosyal çevreniz ve yakın arkadaşlarınız ile alakalı bu evde yer alan Terazi tutulması bu alanlardaki ilişkilerinizi sorgulatacak sizlere. Bir kısmınız eski bir arkadaşıyla yeni bir ilişkiye başlayabilir bu tutulma etkisi altında. Yine bazı arkadaşlarınızla yollarınızı ayırmanız da söz konusu olabilir gelişen olaylar karşısında. Dahiliyetinizin anlamsız geldiği toplulukları da terk edebileceksiniz. Bir eleme sğreci verebileek sizlere. 

Nisan ayındaki tutulma ise kazanımlarla gelecek sizlere. 5.evinizden etki alacaksınız. Yeni bir aşka yelken açabilir, aileye yeni bir bebek müjdesi alabilirsiniz. Bir hobinizi işe çevirebilir, spekülatif piyasalarda başarılı olabilirsiniz. Eğlence ve hayattan keyif alma dürtünüz artabilir. Yaratıcılığınız artarken sanatsal çalışamlara başlayabilirsiniz. 

Nisan-Mayıs ayları boyunca devam edecek olan Uranüs ve Jüpiter kavuşumu sizlerin 6. evinizde transitte olacak. İş alanında inanılmaz fırsatlar sizleri bekliyor olabilecek. Yeni bir iş, bir terfi, var olan işlerinizi geliştirmek ve yaymak adına güzel zamanlar. Ayrıca sağlık sorunlarınız adına da şifalandırıcı etkiler verecek. Evinizdeki evcil hayvan sayısında da artış yaşanabilir :) 

Mayıs sonu itibariyle Jüpiter artık İkizler burcunda ve 7. evinizde. Burada da ikili ilişkiler ve ortaklılar alanında şans dağıtmaya devam edecek. Yeni ve bereketli ortaklıklara imza atabilirsiniz. Bekar olanlarınız evlilik kararı ya da teklifi alabilirsiniz bu  transit etkisi altındayken. Danısmanlık verdiğiniz bir işiniz varsa danışanlarınız artacaktır. 

Eylül'deki Balık tutulması sizi kareleyen bir görünümle 4. evinizde gerçekleşecek. Aileniz ve yuvanızla ilgili önemli gündemler getirebilecek, bu alanda farkındalık kazanmanızı sağlayacak bir tutulma. Bazı görmezden geldiğniz gerçeklerle yüzleşmeniz ve bazı ilişkilerinizi sonlandırmanız söz konusu olabilecek. 4. ev atalar, kökler, karma temalarını içeren bir ev burada önemli karmik etkiler de olaylara dahil olacaktır. Bir kısmınız için taşınma, ev, şehir değiştirme şeklinde de çalışabilecek. Başka şehirde iş bulup taşınanlarınız da olabilecek. 

Ekim tutulması ise yine11. evinizde bu sefer yeni başlangıçları müjdeliyor. Yeni sosyal topluluklara dahil olabilir, yeni bir çevre edinebilirsiniz. Bu yıl sizler için de önemli dönüşümler yılı. Aile ile olan ilişkilerinizin sınırlarını belirlediğiniz, yeni iş alanları elde edebileceğiniz, bu alandan bazı şans ve fırsatlara açık olduğunuz, özel hayat ve sosyal yaşamınız arasında bir denge oluşturacağınız güzel bir yıl olması dileğiyle.  :) 2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? - Resim : 10

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili Oğlak burçları; 2024 yılında tutulmaları 4-10 aksı üzerinden alıyor olacaksınız. Mart sonu gerçekleşecek olan ilk tutulma 10. evinizde yaşanacak. Kariyer hayatınız, iş yaşamınız, toplum önündeki statünüzü sorgulatacak sizlere bu tutulma. İş arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz, aile ve iş yaşamı arasındaki denge ana gündemleriniz olabilecek. Tüm bu süreçler bazılarınızın mevcut kariyer yaşantınızı sonlandırmanıza sebebiyet verebilir ve yeni bir alana geçmenize sebep olabilir. Boşanma ya da evlilik gibi toplum önündeki statünüzde bir değişim getirebilir.

Nisan ayındaki Güneş tutulması 4. evinizde. Bu tutulmalar sizleri kareleyen pozisyonda öncü burçlarda gerçekleşen tutulmalar dolayısyla sizleri harekete geçmek adına da zorlayacak tutulmalar aslında. Burada da aile, ev  ve yuva ile ilgili gündemler ön plana çıkacak. Ebeveynlerle, aile bireyleri ile ilgili sorumluluk almanız gerekebilecek. Taşınma, ev alma,  ev değişimi, şehir değişimi, evde tadilat, dekorasyon gibi değişimler, yenilikler getirebilir sizlere. 

Nisan ve Mayıs ayları boyunca Uranüs ile Jüpiter kol kola verip 5. evinizde transitte olacak. Aşk hayatınız, çocuklarınız, hobilerinizle ilgili süpriz fırsatlar yakalayabileceksiniz. Çocuklarınızın eğitim hayatları ile ilgili önemli gelişme ve fırsatlar söz konusu olabilecek. Yeni bir ilişki ya da evliyseniz bebek müjdesi getirebilir bu görünüm. Spekülatif para piyasalarında yatırımlarınız var ise şayet ani kazançlar elde etmeniz söz konusu olabilecek. Bir hobinizi işe çevirebileceksiniz örneğin. 

Mayıs sonu itibariyle Jüpiter İkizler burcuna geçerken sizlerin de 6. evinizde transite başlayacak. Bu sefer de iş yaşamınız ve sağlığnızla ilgili olumlu gelişmelere vesile olmaya başlayacak. Yeni iş fırsatları, terfi, var olan işinizi büyütmek, genişletmek mümkün olabilecek. 

Eylül ayındaki Balık tutulması 3. evinizde gerçekleşecek. Yakın çevreniz, kuzenleriniz, kardeşleriniz, komşularınız vb. ni mercek altına alırken kimin gerekten dostunuz olduğunu sorgulayabileceksiniz. Burada kurban rolüne girmeden, gerçekçi yaklaşımlar yapabilmeniz önemli olacak. Bazı ilişkilerinizi de bu dönemde eleyebilecek ya da olması gereken yere oturtabileceksiniz. Size faydası olmayan bazı iş birlikteliklerinizi de sonlandırabilirsiniz bu süreç zarfında. 3. ev fikir ve düşüncelerle de doğrudan ilintili olduğu için bu süreç sizlerin olay ve kişilere bakış açınızda da farklı parametreler oluşturabilecek. Yakın çevreniz ile aşırı iyimser, sorunsuz ve yanılsamalı bir gerçeklik yerine, var olan koşulları olduğu gibi kabul edip, sınırları doğru belirlenmiş, karşılıklı fedakarlığa dayalı bir zemin oluşturacaksınız. 

Ekim ayında tutulma yine Terazi burcunda ve 10. evinizde. Kariyer yaşamınızda yeni projeler geliştirebileceğiniz ve bunlarla ön plana çıkabileceğiniz bir süreci getirebilir. Önemli yeni anlaşmalar imzalatabilir sizlere. Başlangıçlar getirecektir bu alanda. Yıl genelinde aile hayatınız ve kariyer alanınız arasında denge kurmakla meşgul olurken iletişim, ilişkiler alanında yeni farkıdalıklar ve bakış açıları geliştirecek, daha realist bir yapıda olacaksınız. E tabi Plüto'yu uğurlamanın da haklı gururunu taşıyacaksınız. Üzerinizden önemli bir baskı kalkmış olacak.

2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? - Resim : 11KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova burçları; 2024 yılında tutulmaları 3-9 aksından alıyor olacaksınız. İlk tutulma  Mart ayı sonunda 9. evinizde gerçekleşecek. Bir takım tamamlanmalar getirecek olan bu tutulma ile birlikte yurt dışı bağlantılı eğitim, seyahat vb. konularda sonuclanmalar yaşayabilirsiniz. Hukuki süreçlerinizde, akademik alandaki işlerinizde tamamlanma, nihayete varma enerjisi çalışabilir. Bu alanlarda artık yönünüz, yolunuz netleşir. 

Nisan ayındaki Güneş tutulması ise bazı yeni başlangıçları sembolize ediyor olacak. 3. evinizde gerçekleşen bu tutulma ile yeni eğitimler, ticari girişimler, yeni anlaşmalar, sözleşmeler, medya-reklamcılık alanında girişimler söz konusu olabilecektir. Kardeş, kuzen, komşu gibi yakın çevrenizle olan ilişkilerinizde yeni süreçler, artan iletişim trafiği verebilecek. Bu evdeki bir tutulma seyahatlerinizde artış ile beraber yeni bir araç almak, aracınızı değiştirmek gibi bir gündem de getirebilir. 

Jüpiter ve Uranüs, Nisan ve Mayıs ayları boyunca kavuşum halinde 4. evinizde  transitte olacaklar. Ev, aile, yuva alanınızdaki bu süper etki ile pekçok şans ve fırsat da sizleri bulacaktır. Aniden çok istediğiniz  bir evi süpriz koşullarla alabilirsiniz örneğin. Öyle gelişmeler yaşanır ki ailenizle daha mutlu ve huzurlu bir sürece geçebilirsiniz. Aileye yeni bir bireyin katılması söz konusu olabilir. Aniden başka bir şehirde yaşamaya karar verip taşınabilirsiniz. Buna vesile salt kararınız ya da iş değişiminiz olabilir, gibi gibi seçenekleri arttırabiliriz. 

Mayıs sonu ititbariyle Jüpiter İkizler burcuna geçerken 5. evinizde transite devam ediyor olacak. Yeni aşklar o bakışlar :))) Evet bu dönem sizlere aşk hayatınızda bol seçenek getirebilir :) Çocuk müjdesi alanlarınız da olacaktır; var olan ilişkisini daha ciddi bir levela taşımak isteyenleriniz de olacaktır. Eğlence hayatınız renklenirken, daha mutlu hissettiğiniz bir süreç verecektir. Spekülatif piyasalarda şansınız artabilir, yeni hobiler edinebilir, bir hobinizle ilgili sergiler açabilir, hobinizden bir iş fırsatı yaratabilirsiniz. 

Eylül ayındaki Balık tutulması 2. evinizde yaşanacak. Bu tutulmayla birlikte maddi konularda potansiyelinizi gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirmeniz gerekecek. Bu noktada yanılsamalı, fazla iyimser bir bakış açısında olmak sizlere maddi anlamda uzun vadede kayıp  getirebilecek. Dikkatli değerlendirmeniz gereken bir süreç. Kandırılmamaya, dolandırılmamaya da dikkat etmelisiniz. 

Ekim ayındaki Güneş tutuması ise yine Terazi burcunda ve 9. evinizde bu  kez yeni adımları müjdeliyor. Yine yurtdışı bağlantılı gündemler getirebilecek sizlere. Yurt dışında bir eğitime başvurmanız, hukuki veya akademik bir sürece başlamanız (yüksek lisans, doktora gibi), yurt dışı bağlantılı bir işe başlamanız veya yurt dışında yaşayan biri ile ilişkilye başlamanız mümkün olabilecek. Belki bazılarınız yurt dışında yaşamak adına adımlar atabileceksiniz. Yılın geneli eğitimler, seyahatler ve işleriniz odaklı geçiyor olacak.

2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? - Resim : 12 BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili Balık burçları; 2024 yılında gerçekleşecek olan tutulmalar sizlerin 2-8 aksınızı tetikliyor olacak. Para evlerinden alacağınız bu etkiler gelir gider dengenizi oluşturmanın önemini vurguluyor olacak. İlk tutulma Mart sonu 8. evinizde gerçekleşecek. Krediler, borçlar, nafaka, burs, miras gibi süregelen finansal konularınızla ilgili bir takım tamamlanmalar ve nihayete erme, sonuçlanma durumları yaşayabileceksiniz. Bu alanda belirsizliğini koruyan konuların netleşmesi sizleri rahatlatacaktır. 

Nisan ayında gerçekleşecek olan Günes tutulması ise 2. evinizde yani maddi gelirler evinizde, yeni başlangıçları müjdeliyor olacak. Yeni finansal girişimler yapabilir, paralarınızı yeni alanlarda değerlendirebilir, yeni yatırımlar yapabilirsiniz. Kazanç yelpanezenizi değiştirebilir ya da çeşitlendirebilir anlayacağınız. 

Nisan ve Mayıs ayları boyunca sürecek olan Uranüs Jüpiter kavuşumu sizlerin 3. evinizde transitte olacak. Ticari alanda, medya-reklamcılık gibi işlerinizde, seyahatlerinizde ve eğitimlerinizde şans ve fırsatlara son derece açık olduğunuz bir dönem yaşayacaksınız. Önemli iş anlaşmaları imzalayabilir, güzel paralar kazanabilirsiniz. Ummadığınız eğitim fırsatları süpriz bir şekilde nasip olabilir sizlere. Kardeş, kuzen, komşu gibi yakın çevrenizin de önemli fırsatlar elde edeceği, dolaylı yoldan etki alacağınız bir süreç de olabilir bu. 

Mayıs sonu  itibariyle Jüpiter'in İkizler burcuna geçmesiyle sizlerin de 4. evinizde transit etmeye başlayacak. Bu dönemde yeni bir ev alabilir, evinizi dekore edebilir, daha güzel koşullarda bir eve taşınabilir, şehir değiştirebilir, ailenize yeni bireyler dahil olabilir. Evli değilseniz evlenip aile kurma kararı alabilirsiniz. Aile bireyleriniz adına da güzel fırsatlar getirebilir bu dönem. 

Eylül ayındaki Balık tutulması burcunuzda gerçekleşirken hayata bakış açınızı değiştirebilir. Kendinizle ilgili önemli farkındalıklar  kazanabilirsiniz. Kendinize karşı gerçekçi yaklaşımlarınız gölgelerinizle yüzleşip onları aşmanıza vesile olabilir. Yaşam yolunda daha gerçekçi adımlarla ilerlemenizi sağlayacak bir süreç getirecektir sizlere. Bu noktada tam tersi bir yön belirlemek, yanılsama alanında kalmak, gerçekleri reddetmek, kurban psikolojisinde kalmak sizlere kayıp getirebilir. Bu dönem aynı zamanda size iyi gelmeyen toksik bağımlılıklarınızı bırakmanız adına da fırsat bir dönem olabilir. Bir yandan da elbette kolay bir süreç olmayacaktır. Terapi vb. destekler sizler için anlamlı olabilir. 

Ekim ayındaki Güneş tutulması ise yine Terazi burcunda ve 8. evinizde bu sefer yenilikleri müjdeliyor. Yeni bir okult eğitime başlayabilir, finansal konularda bazı süreçler başlatabilirsiniz. Derinlerinizdeki bazı korkuları da aydınlatabilir bu tutulma ve şifalanma süreçleri başlatabilir. Fiziksel anlamda da operasyonel durumlar verebilir bazılarınıza ki bu da süregelen bir sorunun çözümlenmesiniz getirecektir. Yıl geneline baktığımızda maddi kazanımlarınız, yatırımlarınız, sağlığınız, kişisel farkındalıklarınız önem kazanacak gibi gözüküyor. :) 

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun :) 

Hande Güç Onur

 

 

Diğer Yazıları