18-24 Aralık haftası burç yorumları!

Merhaba sevgili okurlar, keyifli bir hafta olması dileğiyle...

Haftaya Ay'ın Balık burcunda Fomalhaut sabitiyle kavuşumda olduğu bir görünümle başlıyoruz. Sprituel çalışmalar, algılar, kuvvetli sezgiler, haberci rüyalar, kolektiften bilgi alma gibi etkilere açık olacağız hafta boyunca. Fomalhaut, Cebrail ile ilişlkilendirilen bir kraliyet sabitidir. Tanrısal esin, sezgi, yani bir nevi bilgi getiricidir.  Gizli ezoterik örgütlerle de alakalıdır ve bunlara dair gündemler de söz konusu olabilir. Ayak bileği, ayak tabanı vb. ayak ile ilgili hassasiyetler- kırıklar-şifalanmalar söz konusu olabilir.

Haftanın bu ilk anında Ay Merkür ile kavuşum ve Merkür Jüpiter ile de net trinede; her ne kadar retro hareketinde olsa da bu iletişim alanında olumlu çalışacilecek bir görünüm. Var olan projeleri, elinizdeki işleri genişletmek yaymak, eğitimlerinizi tamamlamak, yaygınlaştırmak gibi alanlarda destkeleyecek bir görünüm. Eksik ve karmaşık durumları düzenlemek, geleceğe yönelik proje ve eğitim planlamaları yapmak, hatta Fomalhaut etkisiyle bunları imgelemek, dilemek anlamlı olabilecektir. Sizlerin ve bütünün hayrına olması dileğiyle elbette...

Geçmiş hatıraların yoğunlaştığı, geçmişe yönelik konu-gündem-kişilerin de hayatlarımıza dahil olabileceği etkileri de büyütecektir bu gün aynı zamanda. Hatta Uranüs de devereye giriyor yavaş yavaş ani karşılaşmalar getirebilecek. Tabi evrak işleriyle, seyahtlerle, ticari konularla ilgili ani sorunlar da verebilir.

Ay aynı zamanda  Satürn ile de kavuşumda olduğu için ve bu hafta Güneş de Oğlak geçişiyle etkiyi pekiştireceği için, daha sorumluluklarımıza odaklı, duygusal  beslenmeden biraz yoksun, biraz bu alanda kısıtlanmış, ciddi duruşlu bir yapıda olabileceğiz.

Venüs de artık Jüpiter etkisinden nispeten sıyrılmıs dört nala Uranüs karşıtına ilerliyor. İlişkilerde, finansal konularda zemin kayganlaşıyor ve tutarsızlaşıyor. Ani konu ve gündemler getirecek bu alanda ama uzun ömürlü yapılar olmayacaklar. Venüs zaten Zuben hattında bu dönem gelen ilişkilere tedbirli yaklaşmak gerekecektir. Var olan ilişkiler boyut değiştirebilir, toksik yapılarda kopmalar yaşanabilir.

Pazartesi akşam üzeri Ay Venüs karşıtı ve Chiron ile olan 150 liğini tetikliyor dolayısıyla ilişkiler adına dikkatli olmakta fayda var keza finansal anlamda da . Özellikle sabit etkililer sizler dikkat etmelisiniz. Mars ile de kare yapacak çünkü dürtüsel olabileceğiz. Agresyon, kavgacı, savaşçı enerji de artar. Kazalara da açık bir görünüm var dikkatli olunmalı pazartesi akşam saatlerinde.

18-24 Aralık haftası burç yorumları!

Salı sabah saatlerinde Ay Uranüs sextili ve Neptün kavuşumu ile başlıyor gün. Biraz dağınık, melankolik, değişken, dürtüsel bir yapıda olabileceğiz. Ay bayağı bir gezegenle kontakta açıkcası ve dediğim gibi hem net olmayan, hem de dürtüsel bir yapı var. Kazalar adına sabah saatlerinde de dikkat edilmeli diye düşünüyorum. Öğleden sonra Neptünle net kavuşum ve güneşi kareleyecek. Enerjimiz düşebilir, halsiz ve melankolik olabiliriz.   Kandırılmaya açık, olaylara fazla iyimser yaklaşan bir yapıda olabiliriz. Ay Güneş karesi de aktif olacağı için içsel dengeleri kurmak zorlaşacaktır. Akşam saatlerinde ise Ay Plüto sextili aktif, gücümüz, irademiz toparlanıyor olacak bu etkiyle.

Çarşamba günü Ay artık Koç burcunda ve Merkür ile Güneşi karelerken güne başlıyor olacağız, Venüs ile de 135 lik yapıyor olacak. İletişimi, ilişkileri zorlayan bir görünüm. Venüs Uranüs karşıtı da tetik alır vaziyette. Ani kararlar almamak lazım ilişkiler ve parasal konularla ilgili, özellikle sabah saatlerinde.

Ayrıca çarşamba günü itibariyle Plüto anaretik derecede artık Kova vurcuna geçmek üzere öncü burçlar üzerindeki son baskısınız hissettiriyor olacak ve artık onlar için hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı günler de ( geçirdikleri süreç içersinde elbette bir anda değil ) başlıyor olacak. Elene belene bugüne geldiniz, belirli alanlarda adeta yeniden doğdunuz, çok güçlükler çektiniz ama muhtemelen de güçlenerek çıktınız. Ne demişler öldürmeyen güçlendirir :) Öyle bir şey oldu işte sizlere. Şimdi sıra sabit etkililerde, yanı Kova, Aslan, Akrep ve Boğa burçlarında. Satürn sınavı, tutulmalar derken şimdide uzun yıllar Kovada kalacak olan Plüton'u agarlayacaklar... Kolaylık diliyorum şimdiden :)

Bu gün Merkür Satürn sextili de netleşiyor, proje üretimi, planlama vb. fikirsel alanlarda istikrar verecek, iletişimde sağlam alt yapılar oluşturabilecek bir görünüm. Fikir ve projelerinizi bu ciddiyetle irdeleyebilirsiniz, sizlere uzun vadeli oluşumlar kazandırabilir anın enerjisi.

Perşembe günü Venüs Uranüs karşıtı netleşiyor.  Etkilerini yukarıda belirttim. İlişkilerde ani bir dönüm noktası oluşabilecek. Bazı toksik yapıları da eleyebilecek bir görünüm ciddi ve sağlam yürüyen ilişkilerde de ani kararlar aldırabilecek. Mars -Uranüs  150 lik açısı da netleşiyor. Rertro hareketini yapan Merkür de Güneşle kavuşum gerçekleştiriyor. Ay ın da Chiron ile teması olacak, yaralanmalara karşı da dikkatli olunmalı. Gerek duygusal, gerek fiziksel anlamda. Ama şifalandırıcı etkiler de barındıracak bu kavuşum Mars ile uzaklaşan bir trine hala hakim. Sabah saatleri aynı zamanda Ay Mars trinesi hakim ki orada Uranüs 150 liliği de tetik almış olacağı için yine kaza vurgusu var; kısacası ekstra dikkat edilmeli perşembe günü sabah saatlerine. Akşam saatlerinde ise Ay Merkür-Güneş kavuşumuna trine atacak. İç huzur, içsel dengeler daha kararlı, iletişimi rahatlatacak etkiler hakim. Belki uzlaşmak adına, açılmak adına değerlendirilebilir ihtiyaç varsa tabiki.

Cuma sabah saatleri itibariyle Güneş artık Oğlak burcunda. Doğum günleriniz şimdiden kutlu olsun sevgili Oğlaklar :) Enerji bir tık daha ciddi bir görünüme bürünecek. Yay'daki eğlenceli, maceraperest ve iyimser yapı, daha karamsar, sorumluluk odaklı, disiplinli ve soğuk bir akışa bırakacak kendini. Oğlak burcunun doğum haritalarımızda denk geldiği evlerdeki konu ve gündemler yoğunlaşabilecek.

18-24 Aralık haftası burç yorumları! - Resim : 2

Ay da Boğa burcuna geçiş yapmış vaziyette ve Jüpiter ile kavuşumda ve Merkür Güneş kavuşumuna trine atıyor. Satürn ile de sextil. Karar verme, tutarlı düşünebilme gibi mekanizmalarda bizi destekleyecek bir görünüm. Jüpiter Sheratan sabitinde biraz depremsellik verebilen bir sabit Mars ile de sert bir görünümde, bugün bu tarz bir tetik de söz konusu olabilir. Venüs ve Uranüs de deprem anını kareliyor gökyüzünde bugün. Artçılar daha büyük gelebilir. Jüpiter Boğa tutulmasını da tetikliyor burada ve burç dışı da olsa Plüton karesi de hakim.

Cumartesi sabahı Ay yine Güneş Merkür kavuşumunu kareliyor. İletişim alanı zorlayıcı olabilecek özellikle duyguları ifadede güçlük verebilecek. Mantık ve duygu dengesi güçleşebilecek. Ardından  öğleden sonra Uranüs ile kavuşum  gerçekleştirecek ve Venüs Uranüs karşıtı, Mars Uranüs 150liliği yine tetik alacak. Ayarsız bir enerji ilişkileri yıpratabilir, davranış ve dürtü kontrolünü güçleştirebilir. Ani çıkışlar verebildiği gibi yine kazaları da tetikler.  Bugün Mars Jüpiter 135 liği netleşiyor. Bu da davranışlara abartı katabilecek bir görünüm. Bugünü dürtü kontrollü ilerletmekte fayda var.

Ve Merkür retro hareketine artık Yay Burcuna geçerek devam ediyor olacak ve 4 Ocak tarihine kadar, Yay burcunda 22 dereceye kadar gerileyecek ve takriben Kasım ayının son haftrasındaki konu ve gündemleri tekrar sorgulatabilecek sizlere. Ve tabiki  retro etkisi sevgili Yay, Başak, Balık ve İkizler burçlarını daha çok etkiler bir konuma gelmiş olacak. Klasik retro tedbirlerini kısaca özetlersek evrak, hesap vb. işlemlerinizde hatalara dikkat edin. Elektronik aletlerinizde, gönderilerinizde sorunlar oluşabilir, bu ortamlardaki datalarınızı yedekleyin.  Genel olarak da yaya geçmesi seyahatlerle ilgili aksaklıları, ticari işlerdeki hataları arttırabilecektir. Daha önce gittiğiniz yerlere sizleri tekrar da götürebilir bu etki. Uluslarası anlaşmlar gündeme gelebilir. Ülkenin Ayına tam karşıt attığı günlerde ise (23 -24 Aralık gibi) hastaneler, hapihanelerle ilgili gündemler, skandallar duyabiliriz.

Ay Satürn kareli, Plüton trineli başlıyor gün. Duygusal anlamda çok sevimli, çok beslenebildiğimiz bir enerji değil. bu. Baskı verebilecek bir gün. Ay da anaretik derecede zaten ve Plüton ile trinesi artık Kovaya geçmek üzere olan Plüton a son tetikleri veriyor bir nevi. 1 Ay sonra Plüto Kova burcundaki uzun seyrine başlayacak.

Pazar günü Güneş Satürn sextili de netleşiyor. Otorite figürlerinin desteğini hissettiğimiz, sağlam kararlar alabildiğimiz bir gün olacak ki önümüzdeki hafta gökyüzünün vereceği etkiler öncesinde anlamlı aslında. Çünkü önümüzdeki hafta itibariyle hem Merkür hem de Mars Neptün ile kareye ilerlerken yine ortalık sisli, puslu, kafalar melankolik ve yanılgıya açık olacak. Karar vermek adım atmak uygun olmayacak.Ama sanatsal etkiler adına tam gaz ve verimli bir hafta, yaratıcılık, ilham bizlerle olacak.

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun...

Sevgilerimle...

18-24 Aralık haftası burç yorumları! - Resim : 3

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR: Sevgili Koç burçları; bu hafta Güneş Oğlak Burcuna geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin de  10. evinizi aydınlatıyor olacak. Kariyer alanınız hayatınızda daha yoğun bir yer kaplarken, bu alanda öne çıkabilecek daha mücadeleci olabileceksiniz. Toplum önündeki statünüz de etki alacaktır.  Merkür retro haftanın genelinde hala burada etkili olacak. Geçen hafta detaylıca itrdelemiştik.

Merkür  23Aralık itibariyle Yay burcunda gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  9. evinizde olacak. Retro döneminde özellikle seyahatlerinizde, ticari anlaşma - yazışmalarınızda, hesap işlerinizde hatalara açık olabileceksiniz. Yurt dışı bağlantılı konularda sorunlar oluşabilecek. Bu nedenle temkinli ilerlemekte fayda var. Yurtdışında yaşayan uzun süredir görmediğiniz kişilerle karşılaşabilir, daha önce gezdiğiniz yerlere tekrar seyahat edebilirsiniz. Böyle de bir etki verebilecek.

Finansal konularda dikkatli adım atmanız gereken bir hafta, zemin kaygan ve ani gündemlere açık etki direkt para evlerinizde o nedenle garanti görmediğiniz yatırımlardan kaçının. 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR: Sevgili Boğa burçları; bu hafta Güneş Oğlak Burcuna geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin de  9. evinizi aydınlatıyor olacak. Yurt dışı bağlantılı konular, yabancılar, uzak akrabalar, seyahtleri, eğitimler, ticari hayat, medya-reklamcılık,  hukuki ve akademik konular ön plana çıkabilir hayatlarınızda bu transit ile birlikte. Merkür retro da hafta genelinde bu evinizde transitte olacak. Geçen hafta detaylarına değinmiştim. 

Merkür  23Aralık itibariyle Yay burcunda gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  8. evinizde olacak. Retro döneminde biraz geçmişten gelen korkularınız tetiklenebilir, geçmişten gelen kaotik bir takım olaylar yine gündem olabilir. Eski okült eğitimleri tekrarlamak için iyi bir zaman dilimidir. Bankacılık işlemlerinizde, hesap kitap, alacak-verecek, ödemeler vb. tüm finansal işlemlerde dikkatli olmak gerekecektir. Hata yaptırır böyle dönemler veya akışta gelişir bu hatalar.

İkilin ilişkileriniz adına da önemli bir hafta ani bir ilişki başlangıcı, ani bir bitiş ya da ani sorunlar şeklinde çalışabileceği gibi, ani bir kararla ilişki bir üst boyuta da taşınabilir. Yalnız yeni ilişki başlangıçları adına çok da tavsiye edilecek bir zaman dilimi değil onu da belirtmeliyim.              

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER: Sevgili İkizler burçları; bu hafta Güneş Oğlak Burcuna geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin de  8. evinizi aydınlatıyor olacak. Krediler, ödemeler, nafaka, miras, burs, eşin-ortağın parası yani ortaklı paralar gibi gündemleriniz yoğunlaşabilecek. Sağlık adına operasyonel durumları da gösterebilir bu ev aynı zamanda. Haftasonuna doğru Satürn ile sextil yaparken finansal alanda sağlam ve uzun vadeli yapılar verebilir. Merkür de bu evde retro yaparken her türlü işlemlerinizde dikkatli olun cumartesi gününe kadar.

Merkür  23Aralık itibariyle Yay burcunda gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  7. evinizde olacak. Retro döneminde eski partnerlerinizden dönüşler verebilir, eski danışanlarınız, eski ortaklarınız da bu gündeme dahil olacaktır. Tabi eş ve ortakla bazı yanlış anlaşılmalar, iletişim sorunları da verebilecektir burada o nedenle empati geliştirmekte fayda var. Ortaklı konularda anlaşmalarda sorunlar oluşabilir. Bu arada şayet evlenme tarihi belirlenecekse uygun bir zaman dilimi değildir onu da belirteyim. 

İş ortamında da bir takım sorunlar getirebilecek bir hafta. İlişkileriniz bu alanda krizli ilerleyebilir, ani finansal gündemler oluşabilir. Arkanızdan dönen bir takım işleri öğrenebilirsiniz ki bu da iş ilişkilerinize yansıyabilir. Enerji stabil değil dikkat etmekte fayda var.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER: Sevgili Yengeç burçları; bu hafta Güneş Oğlak Burcuna geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin de  7. evinizi aydınlatıyor olacak. Ana gündemleriniz bu süreç boyunca ikili ilişkileriniz, ortaklıklarınız, danışanlarınız, açık rekabet halinde olduğunuz kişiler, açık düşmanlarınız olabilecek. Hafta sonu Satürn'ün buraya güzel bi teması olacak ki bu da sizlere uzun vadeli yapılar getirebilir. Merkür de hali hazırda cumartesi gününe kadar burada anlaşmalara dikkat. Detaylı olarak geçen haftaki yazımdan bilgi alabilirsiniz bu konuda.

Merkür 23Aralık itibariyle Yay burcunda gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  6. evinizde olacak. Retro döneminde iş ortamınızdaki elektronik aletlere, verilere, maillerinize, kargolarınıza aman dikkat. Keza iş anlaşmaları adına da yenilerini eklemek yerine elde olanların revize edilmesi dönemidir. Burada iş arkadaşlarınızla iletişimsel sorunlar, yanlış anlamalar, hatalı söylemler gibi durumlar verebilir Merkür. Empati odaklı ilerleyin bu süreçte. Eski çalışanlarınızdan dönüşler de verebilecektir. Kaçan iş fırsatları da geri gelebilir, özellikle Kasım ayı sonları bu anlamda önemli olabilir.

Sosyal çevre ve özel yaşamı dengelemek güç olabilir bu hafta. Aşk ilişkileri adına da krizli bir görünüm var. Yeni bir ilişkiye başlamak için uygun bir hafta değil açıkcası. Ayrılık getirebilir, ya da ilişkide farklı bir level verebilir. Çocuklarınızla olan ilişkileriniz de inişli çıkışlı ilerleyebilir. Zaman tanımak, mola vermek, enerjinin geçmesini beklemek var olan sorunlu durumlar adına tercih edilebilir bu hafta.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR: Sevgili Aslan burçları; bu hafta Güneş Oğlak Burcuna geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin de  6. evinizi aydınlatıyor olacak. Bu süreç zarfında sağlığınız, günlük rutinleriniz, çalışma ortamınız gibi kavramlar ön plana çıkacak muhtemelen. Belki bir spora, diyete başlamak, kontrollerinizi yaptırmak adına vakit ayırabileceksiniz. İş alanı da hareketlenebilir, daha disipline ve düzenli olabilirsiniz bu zaman zarfında. Merkür de cumartesi gününe kadar bu evde yer alıyor olacak. Detaylardan geçen haftaki yazımda bahsetmiştim.

Merkür  23Aralık itibariyle Yay burcunda gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  5. evinizde olacak. Retro döneminde ex aşklar dönebilir evet ama malum retro ile gelen pek de fayda vermez. Aşk ilişkilerinizde, çocuklarınızla olan ilişiklerinizde bazı iletişimsel sorunlar verebilir burada retro hareketi. Empati alanında kalın. Eski hobilerinizi yeniden ele alabilir, ilişkilerinizi geçmişe yönelik tarayabilirsiniz. Yeni bir ilişkiye başlamak için de genel anlamda uygun bir zaman dilimi değildir.

Aile ve kariyer hayatınız arasında denge kurmak güçleşebilir bu hafta. Aile içi ilişkilerinizde ani gündemler oluşabilir. Dürtüsellikten uzak, empati odaklı olmakta fayda olacaktır.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR: Sevgili Başak burçları; bu hafta Güneş Oğlak Burcuna geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin de  5. evinizi aydınlatıyor olacak. Aşk hayatınız, çocuklarınız, eğlence yaşamınız, hobileriniz, spekülatif piyalardaki yatırımlarınız gibi gündemler bu süreçte yoğunlaşacaktır. Merkür de cumartesi gününe kadar bu evde olacak. Geçen hafta detaylıca bahsetmiştim. Özet olarak ilişkilerde iletişim odaklı sıkıntılar yaratabilecek.

Merkür 23Aralık itibariyle Yay burcunda gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  4. evinizde olacak. Retro döneminde ev alma-satma, kiralama vb. anlaşmalarda dikkatli olmak, mümkünse aslında retro sonrasına taşımak ama imkansız olduğu durumlarda hatalara karşı temkinli olmak önem kazanacaktır. Gecikme ve ertelenmeler de verebilir. Yine aile içi ilişkilerde bu sefer iletişim sorunları oluşabilecektir.

Bu hafta ticari konularda, medya-reklamcılık gibi alanlarda, eğitim aldığınız alanlarda ani gündemler, masraflar, beklenmedik koşullar oluşabilir. Yakın çevre diyebileceğimiz, kardeş, komşu, kuzen gibi kişilerle aramızda ani gerginlikler söz konusu olabilir. Dürtü kontrollü, empati geliştirerek ilerlemek gereken bir hafta.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER: Sevgili Terazi burçları; bu hafta Güneş Oğlak Burcuna geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin de  4. evinizi aydınlatıyor olacak. Aileniz, yuvanız, güvenlik alanınız, eviniz ile ilgili konular ön planda olabilecek. Belki tadilat, dekorasyon veya aile bireyleriniz ile ilgili konularla daha fazla haşır neşir olabilirsiniz. Bu hafta cumartesi gününe kadar Merkür de orada retro yapıyor olacak aile içi iletişime dikkat. Bu transitle ilgili detayları geçen haftaki yazımda detaylandırmıstım.

Merkür 23Aralık itibariyle ise Yay burcunda gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  3. evinizde olacak. Retro döneminde eksik kalan eğitimlerinizi, ödevlerinizi tamamlayabilir, tekrarlar yaparak pekiştirebilirsiniz ama yeni bir eğitime başlamanızı pek tavsiye etmem. Zihniniz daha geçmiş odaklı çalışabilir bu süreçte. Ticari hayatta, reklam-medya vb.tüm işlerinizde anlaşmalara dikkat etmek gerekecektir. Para alış-verişleri, evrak işleri hatalara açık olur. Sehayatelerde aksama gecikmeler yaşanabilir. Daha önceden gezdiğiniz yerelere tekrar gidebilirsiniz bu dönem. Yakın çevreniz ile iletişimde sorunlar, yanlış anlaşılmalar verebilir. Genel olarak iletişim alanınız ve zihin yapınız etki alacaktır bu retro sürecinden.

Sizlerde finansal anlamda önemli bir haftadan geçiyorsunuz. Dikkatli olmanızi risk almamanız gereken bir hafta kesinlikle. Maddi gelirlerinizi sağlam yatırımlarda değerlendirmelisiniz. Miras, krediler, ödemeler, nafakalar gibi alanlarda ani gündemler oluşabilir. Ani masraflar söz konusu olabilecektir. Bazılarınıza ani para girişi de getirebilir.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER: Sevgili Akrep burçları; bu hafta Güneş Oğlak Burcuna geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin de  3. evinizi aydınlatıyor olacak. Eğitimleriniz, seyahatleriniz, ticari hayatınız, medya-reklamcılık işleriniz, yakın çevreniz ön planda olacak bu süreçte. Merkür de cumartesi gününe kadar bu evinizde transitte olacak. Retronun bu sürecini geçen hafta detaylandırmıstım. Kısaca eski eğitimlerin, işlerin revize edilmesi, yenilerine başlanmaması gibi bir tavsiye verebiliriz. Seyahatlerde, online işlerinizde dikkatli olmalısınız.

Merkür ise 23Aralık itibariyle Yay burcunda gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  2. evinizde olacak. Retro döneminde para alış-veriş işlerinizde, bankacılık işlenmlerinizde, anlaşmalarınızda dikkatli olmanız gerekecektir bu süreçte. Para işlerinizde ilişkide olduğunuz kişilerle yanlış anlaşmalara da açıksınız, teyitli ilerleyin.

Burcunuzdaki Venüs, 1-7 aksında Uranüs ile karşıt açıda olacak. İkili ilişkiler ön plana çıkarken ani gelişmlere de açık olacak. Bazı toksik yapıları eleyebir, aksine sağlam ilişkilerde de bir sonraki levelı getirebilir bu görünüm. Burada enerji dürtüsel çalışacak hafta boyunca zaman zaman da tetikler alacak, empati geliştirebilmek faydalı olacaktır. Yeni bir ilişkiye başlamak adına ise uygun bir hafta değil. Estetik uygulamalar için de tavsiye etmiyorum açıkcası sonuç istediğiniz gibi olmayabilir.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR: Sevgili Yay  burçları; bu hafta Güneş Oğlak Burcuna geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin de  2. evinizi aydınlatıyor olacak. Bu dönem gelirleriniz, yatırımlarınız, üretimleriniz, özdeğeriniz gibi konular üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Finansal konular çokça meşgul edebilir sizleri. Cumartesi gününe kadaar Merkür retro da bu evinizde olacak. Finansal anlaşmalarda dikkatli olunması gereken bir dönem. Geçen haftaki yazımda bu konuyu detaylandırmıştım.

Merkür  23Aralık itibariyle burcunuza geçerek, gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  1. evinizde olacak. Retro döneminde iletişim alanında sorunlar, yanlış anlaşılmalar verebilecek. Geçmiş gündemleri yeniden önünüze getirebilecek. Özellikle de yukarıda da belirttiğim gibi Kasım ayının son haftasında yaşadıklarınızı çokça irdeletebilecek sizlere. İkili ilişkilerinizde empati geliştirilmesi gereken bir süreç. Yanlış anlaşılmalara açık olduğu için.

Gizli ilişkilere çekilebilirsiniz bu hafta ama ilişkiye başlamak için uygyun bir zamanlama değil. Muhtemelen geldiği gibi gidecektir. Ardınızdan çevrilen bir takım işleri duyabilirsiniz. İş ortamınızda iş arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde ani gerginlikler oluşabilir. Aniden gelişebilecek koşullar sebepli sağlık harcamalarınız artabilir.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR: Sevgili Oğlak burçları; bu hafta Güneş burcunuza geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin  1. evinizi aydınlatıyor olacak. Gerek dış görünüşünüz, gerek tavır ve kişiliğiniz, fikirlerinizle daha ön planda olduğunuz bir süreç olacak sizler için. Merkür de retro hareketini cumartesi gününe kadar burcunuzda devam ettirirken, zihniniz geçmiş odaklı, iletişim alanınız sorunlu ilerleyebilir. 

Merkür 23Aralık itibariyle Yay burcunda gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  12. evinizde olacak. Burası bilinçaltını sembolize eden biraz da kontrolsüz bir alan. Daha içe dönük olduğunuz, bilinçaltınızın daha geçmişe odaklı  olduğu, mental anlamda yorucu bir süreç verebilir sizlere. Bu etkiyi sağaltıcı meditasyon vb. çalışmalar tavsiye edilebilir. İş ortamında da iletişim sorunları yaratabilir.

Sosyal çevreniz ve özel hayatınız arasında dengeyi doğru kurmanız gereken bir hafta. Ani gündemlere açıksınız bu alanda. Yakın arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde pürüzler çıkabilir. Bu ikili ilişkilerinize, çocuklarınızla olan ilişkilerinize de yansıyabilir. Ya da tam tersi şekilde de çalışabilir. Empati geliştirilmesi, dürtüsel davranılmaması gereken zamanlardan biri. Spekülatif piyasalarda sizler adına bu hafta riskli olacaktır.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR: Sevgili  Kova burçları; bu hafta Güneş Oğlak Burcuna geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin de 12. evinizi aydınlatıyor olacak. Bu sizleri tüm bu transit boyunca biraz daha içe dönük bir yapıya çekebilir. Bilinçaltınız, rüyalarınız, sezgileriniz, derinlerde yatan korkularınız gün yüzüne çıkabilir. Meditasyon, tetha vb. bilinçaltı çalışmaları yapmak, terapi almak için uygun dönemler diyebiliriz. Merkür de cumartesi gününe kadar 12. evinizde gerilerken, daha çok geçmiş odaklı olabilirsiniz.

Merkür 23Aralık itibariyle Yay burcunda gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  11. evinizde olacak. Retro döneminde sosyal çevreniz, yakın arkadaşlarınızla olan iletişiminiz aksak çalışabilir. Yeni gruplara dahil olmak, istek ve arzularınızla ilgili harekete geçmek adına uygun bir süreç değil. Uzun süredir görmediğiniz yakın arkadaşlarınızla tekrar karşılaşma fırsatları getirebilir.

Bu hafta aile ve kariyer alanınız arasında denge kurmanız güçleşebilir. İş yeriniz veya evinizle ilgili ani masraflar çıkabilir. İş sebepli ilişkide olduğunuz kişilerle ilgili krizler yönetmek zorunda kalabilirsiniz.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR: Sevgili Balık burçları; bu hafta Güneş Oğlak Burcuna geçiyor ve 21 Ocak'a kadar burada kalacak. Sizlerin de  11. evinizi aydınlatıyor olacak. Daha çok sosyalleştiğiniz, yakın arkadaşlarınızla daha çok görüştüğünüz bir süreç verebilir. Yaşama dair istek, arzu ve dileklerinizi gerçekleştirmek adına daha fazla mesai harcadığınız bir ay olabilir. Merkür de cumartesi gününe kadar bu evinizde geriliyor olacak, yakın arkadaşlarla iletişiminizde aksaklıklar oluşturabilir.

Merkür ise 23Aralık itibariyle Yay burcunda gerilemeye devam edecek ve bu gerileme 3 Ocak tarihine kadar sürecek. Ardından düz hareketiyle de 14 Ocak'a kadar yine Yay burcunda devam edecek. Tüm bu süreç boyunca sizlerin  10. evinizde olacak. Retro dönemince, kariyer-iş alanınızda her türlü anlaşma, evrak, hesap-kitap işlerinizde dikkatli olmalısınız. Yeni projeler ve iş alanları yerine bu dönemde varolanların revize edilmesi geliştirilmesi uygun olacaktır. Kaçan bazı fırsatlar geri gelebilir.

Ani seyahatler, eğitimler sözkonusu olabilir bu alanlarda ani masraflarınız oluşabilir bu hafta. Kardeş, kuzen, komşu gibi yakın çevrenizle ilgili krizleri yönetmeniz gerekebilir. Ani ve süpriz gelişmelere açık gözüküyor bu alanınız.

Hande Güç Onur

 

 

Diğer Yazıları