25-31 Aralık 2023 Haftası: Yengeç Dolunayı "Kalbinin Ekmeği"

25-31 Aralık 2023 Haftası

Yengeç Dolunayı "Kalbinin Ekmeği"

Keyifli haftalar sevgili okurlar, dilerim yılın bu son haftası gönlünüzce geçer... 

Hafta önemli bir dolunayı ağırlıyor ve hali hazırda etkisine de girdiğimiz bu dolunay enerjisi tüm haftayı domine edecek. Gelin hep beraber detalarına bakalım yılın bu son dolunayının... 

Yılın bu son dolunayı; 27 Aralık Çarşamba günü saat 03,32'de 4 derece Yengeç Burcunda gerçekleşiyor olacak. Ayın yönetimindeki Yengeç burcunda gerçekleşiyor olması onu oldukça güçlü kılacak. Öncü ve su grubundaki Yengeç Burcundaki bu Dolunayda evimiz, yuvamız, ailemiz, vatanımız,  güvenliğimiz, barınma-beslenme gibi ihtiyaçlarımız ön plana çıkacaktır. Duygusal hassasiyetlerimiz, sefkat ihtiyacımız her zamankinden daha yoğun çalışabilecek. 

Dolunayda en yoğun etkiyi öncü grup dediğimiz Koç, Terazi, Yengeç ve oğlak burçlarının 0-10 derece aralığında ışıkları (Güneş ve Ay), kişisel gezegenleri (Merkür, Venüs, Mars), yükselenleri olanlar alacaklar. Akrep ve Balık burçları ile Boğa ve Başaklar da olumlu etkilenecekler :) 

26 Aralık 2019 yılındaki Güneş tutulmasının da tam karşı hattında gerçekleşiyor bu Dolunay. O dönemdeki bazı konularla ilgili kapanmalar, tamamlanmalar getirebilir. O günlerde yaşamınıza aniden dahil olan konu ve kavramlarla ilgili bir takım açılımlar, gelişmeler, aydınlanmalar söz konusu olabilir. Ya da benzer olayları yaşatabilir sizlere. 

Ülkemize göre çıkardığımız an haritasında yükselen de Akrep burcunda konumlanmış durumda. Dolunayla net üçgen açıda yerleşmiş buyükselen konumu enerji akışını rahatlatıyor. Akrep burcu önümüzdeki 15 günlük sürecin bazı kaotik temalar çerebileceğini de gösteriyor. Ölüm-kalım, yeniden doğuş, mafyatik temalar, yer altı ile ilgili gündemler, gizli yapılanmalarla ilgili olaylar söz konusu olabilecek. Ülkemiz de bir Akrep'e yükselen Yengeç ülkesi olarak yoğun etki alıyor olacak elbette.Dolunay harıtanın 9-3 aksına konumlanmış durumda. Özellikle uluslarası gündemlerin ön plana çıkacağını görebiliyoruz. Seyahatler, eğitimler, basın-medya- reklamcılık sektörü, yabancılar, yurt dışı bağlantılı gündemler, bazı hukuki süreçler getirebilir bu  dolunay. İnançlar, fikirler, manevi konular, farkındalıklar, kişisel gelişim ile ilgili olgular da tetiklenecektir. 

Dolunayın yaptığı açılara bakacak olursak; yükselenle üçgen açıda demiştik; Jüpiter ve Satürn'ün de uyumlu destekleri var anda Güneş ve Ay'a. Bu enerji akışı rahat bir dolunay aslında. Birşeyleri oldurabilmek çok da güç olmayacak bu dolunayda. Süreç kolaylıkla ilerleyecek. Tabi hakedişlerimiz doğrultusunda; artık o süreç her neyse, bireysel haritalarımızda denk gelen ev ve gezegen konuları her neyi tetikliyor olacaksa...

Yengeç teması doğrultusunda yuva kuranlar, ev alanlar, ev değiştirenler, aniden evlenme kararı alanlar, çocuk yapma kararı alanlar çok olur bu dolunayla. Orada Juno Uranüs arasında da bir üçgen söz konusu olduğu içi etki pekişecektir. Yine yukarıda yazdığım  9. ev temalarını da bunlarla birleştirebiliriz. Burada Jüpiter ve Satürn hem fırsatlar sunan, hem de olacakları sağlam ve uzun vadeli kılan bir enerjiyi ortak sunuyorlar. Manevi derinleşme adına da etkili çalışacak, çünkü bir yandan gökyüzünde bir su üçgeni de oluşmuş oluyor. Bazılarımız için önemli farkındalıklar getirecek. Özellikle su gruplarında konumları olanlarımız kendimizle ilgili çözülümler yaşayabileceğiz, sezgilerimiz etkin çalışacak.

Retro Merkür an haritasında Mars ile kavuşumda ve beraberce Neptün'ü kareliyorlar. Bu biraz handikap oluşturabilir bazılarımız için. Şöyleki, hem algıyı burada biraz düşüren sisleyen bir görünüm var Neptün temasıyla, hem Merkür zaten retro, zihnimiz Yengeç teması ve retro etkisiyle fazla geçmişe odaklı ve anda kalması zor olacak, üstüne bir de  fazlaca duygusallık da verecek enerji ... Tüm bunları göz önüne aldığımızda bazı hülyalı kararlar aldırabilir bizlere :)) sonra da hayalkırıklığı yaşatabilir, sorgulatabilir. Demek ki karar alma aşamalarında dikkatli olmalıyız :) 4 Ocak'a kadar süren Merkür'ün retro hareketi boyunca ani kararlar sonradan üzebilir. Bu görünüm aynı zamanda fiziksel anlamda  enerjimizi düşürebilir, depresif etkiler de verebilir. Neptün'ün verdiği belirsizlik, kaybolmuşluk hissi yoğunlaşır. Hali hazırda psikolojik sorunları olanları tetikler. İntiharlarda artış görülebilir :( 

Mars ve Neptün karesi zehirlenmeler, alerjiler, salgın ve ateşli hastalıklarla ilgili artışa da sebebiyet verebilir. Alınan ilaçlara, alkole, yenilen yemeklere dikkat edilmeli, özellikle yılbaşı üstü malum sahte içki olayları vs. artabilir. Dediğim gibi bağışıklık düşebilir, yaşam enerjimiz, hareket kabiliyetimiz düşebilir, sinir sistemi zayıflayabilir. Yönsüzlük hissi artar. Kişi önünü zor görebilir bu etki altındayken. Fikir ve idealler uğruna agresif ve fanatik savunmalar verebilir. Yine Merkür ile kavuşumlarının  kare alması iletişim alanını da zorlar. Elektronik aletlere ekstra dikkat gerekebilir. Su  ve sıvılarla ilgili zararlar oluşabilir. İletişimin kopması zarar görmesi, sel taşkın,  kablo, hat vb. nin zarar görmesi, savaş sebepli iletişimin kopması, deniz kazaları, deniz altı kabloların zarar görmesi, internet sorunları vb. oluşabilecektir. Pek çok sebep üretebiliriz bu alana. Uluslarası seyahatler, nakliyelerde sorun ve aksamalar oluşabilir. Bu alanda en yoğun etkiyi Yay, Balık, İkizler ve Başak burçları alacaktır. 

Ve tabi bu kare etkisi altında kandırılmayın, dolandırılmayın, mümkünse anlaşmaları öteleyin. İmza atılan işler risklidir bu dönemde evlilik dahil. 

Dolunaylar ışıkları ile konu ve kavramları aydınlatan, tabiri yerinde ise ayan eden gök olaylarıdır. Burada tema aile, yuva, eğitim, hukuki süreçler gibi alanlardan ilerleyebilecek bireysel hayatlarımızda. Atalar, kökler, karmik yapılar, yer altı zenginlikleri, arkeolojik olgular da dahil olabilir bu konulara. Yine yazımın başında belirttiğim gibi Aralık 2019 gündemleri ile ilgili çözülüm ve aydınlanmalar yaşatabilir.

Yengeç güvenlik, barınma, beslenme gibi en temel ihtiyacları temsil ederken bunlarla ilgili kaygılandığımız alanları, sebepleri ve dahi çareleri de aydınlatabilir bu dolunay. Bazen görebilememiz için sorunları da büyütebilir. Ya da ailemiz yaralarımıza şifa olabilir. Aile içi duygusal tatmin ihtiyacı artacağı için her türlü naz, kapris, alınganlık da artabilir, demedi demeyin :)) ama şefkat ve kucaklaşma da artacaktır :)) 

25-31 Aralık 2023 Haftası: Yengeç Dolunayı "Kalbinin Ekmeği"

An haritasında Venüs Akrep yöneticisi Plüton ile sekstil açı yapmak üzere, Neptün trinesinden de uzaklaşmakta. Hem sanatsal ve romantik büyüleyici notaların, hem de güç ve iradenin lezzetini barındıran bir Venüs var burada. Manipülasyon etkisi var ama bir tık doğru ve yerinde olabilir bu sefer. Venüs Akrep in tutkulu, gizemli, manipulatif doğası daha rahat çalışır anlayacağınız. Yine bu görünüm sanatsal çalışmalar adına destekler, cesaretlendirir. İlişkilerde dönüşüm veren görünümlerden geçiyoruz aslında, neyin ne ederi olduğunu tartıp biçtik ve şimdi gerçeklik aynasına yansır yavaş yavaş olan biten.

Venüs aynı zamanda 16 Mayıs 2022 tutulmasını da tetikliyor. Algol hattında bir tutulmaydı, ekonomik yansımaları olacaktır. Finansal olarak önemli bir 15 gün olduğunu öngörebiliriz. Tutulma yazısını tekrar okumakta fayda var. 25-26 derece civarında Akrep, Boğa, Kova ve Aslan burçları (son 10 gün doğumlular kabaca) sağlık tetkiklerinizi ihmal etmeyin. Tutulmanın tetik alması o günlerdeki konu ve gündemleri, onlarla ilgili gelişmeleri hayatlarınıza yeniden taşıyabilir. Algol yozlaşma demektir ve bunu da toplumsal anlamda hissettirecektir. 

Öyle bir dolunay ki aslında olumlu açılar alan, akışı rahat olan bir dolunay gibi gözüküyor ama Neptün kareli alanlar sıkıntılı. Ülke adına baktığımızda anın yükseleni Güneşimizde, Ay ise 12. evimize yerleşmiş durumda. Yani 6-12 hattı aktive oluyor. Mars-Merkür / Neptün karesi ise  yine 6 dan direk Mc hattına uzanıyor. 6. ev askeri kuvvetlerin hareket alanını da gösteren bir konum ki güncel haberlerle bunu görüyoruz. Ordumuzun hareketli olduğu, ülkenin ve geleceğinin, itibarının direkt etki aldığı bir görünüm. Gizli düşmanlıklar evinde zaten dolunay ve resmen bir pusu ile karşı karşıya kaldığımız bir süreç verdi. Yazının başında belirttiğim 2019 tutulmaları İdlip olaylarını tetikleyen tutulmalardı. Maalesef tetiklenen bu tutulmaların etkisi yine şehit haberleri getirdi. Bu noktada doğru karar mekanizmaları çalıştırabilmemiz önemli olacak gibi gözüküyor. Oradaki Neptün karesi ile daha da akılcı davranmamız gerekli çünkü kandırılma enerjisi hakim. 

Yine 6-12 aksı gezegensel görünümün de etkisini pekiştirerek salgın hastalıklara dikkat çekiyor. Sağlık sistemi, çalışanları, hastaneler, hizmet sektörü, çallışanlar, emekliler, sendikalar, hak arayışları gibi gündemler önümüzdeki  15 gün boyunca öne çıkabilecek konulardan. 

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun ...

Sevgilerimle ... 

25-31 Aralık 2023 Haftası: Yengeç Dolunayı "Kalbinin Ekmeği" - Resim : 2

Haftanın ve dolunayın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

 KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de Yengeç Burcunun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerin de  4. evinizi aydınlatıyor olacak. Aileniz, yuvanız, eviniz bu 15 gün boyunca ön planda olacak. Ebeveyn sağlığı, aile içi ilişkiler, geçmişten gelen atalarınıza, köklerinize ait gündemler, aydınlanmalar, sonuçlanmalar yaşanabilir. Ev alma, taşınma, kiraya çıkma vb. gündemler verebileceği gibi, aile kurma, evlenme kararı alma gibi tetikler de verebilir. Aileye yeni bir birey getirebilir. Ev ile ilgili fırsatlar gündem olabilecektir. Jüpiter ve Satürn'ün olumlu desteği bu alana bereket ve sağlamlık, maddi-manevi destekler katarken, aile içi ilişkilerinizi şifalandırma fırsatları da sunacaktır sizlere. Yine 2019 Aralık-Ocak aylarındaki gündemlerle ilgili tamamlanmalar yaşatabilir. Seyahatler, yurtdışı bağlantılı eğitim, ticaret, medya-reklamcılık, hukuki ve akademik süreçlerde bu 15 gün yanılgılara açık olabilirsiniz. Ani kararlar vermemeye çalışın. Seyahatlerde, vize pasaport vb. evrak işlerinde hata ve aksaklıklar oluşabilir. Ertelemeler, gecikmeler, iptaller yaşanabilir. Kayıp ve hırsızlıklara, kazalara karşı tedbirli olmak gerekecektir. Anlaşma ve sözleşmelerinizi retro sonrasına bırakmak faydalı olacaktır.

 BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de Yengeç Burcunun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerin de  3. evinizi aydınlatıyor olacak. Kardeş, kuzen, akraba, komşu gibi yakın çevreniz, eğitimleriniz, seyahatleriniz, ticari faaliyetleriniz, basın-medya-reklamcılık alanındaki işleriniz, hatta düşünceleriniz, bilinciniz etki alıyor olacak doğrudan ve bazı farkındalıklar getirecek sizlere bu dolunay. Jüpiter ve Satürn'ün güzel destekleri önemli fırsatlar sunabilir bu alanlarda. Yakın çevre ile ilişkiler ve iletişim alanınız yoğunlaşırken, sorunlu durumları şifalandırma fırsatları bulabilirsiniz. Fikirlerinizi yaymanız, sağlam projeler üretmeniz destek görür gökyüzünden. Farkındalığınız artarken bakış açnız da değişecektir.

Finansal olarak dikkat etmeniz gereken bir 15 gün. Bankacılık işlemlerinizde, krediler, ödemeler, nafaka, burs, eşin-ortağın yani başkasının parası ile ilgili alanlarda dikkatli olmalı, ani kararlar almamalı, detaylı irdelemelisiniz konuları. Anlaşma, sözleşme yapacakasanız şayet bu alanlarda, imza atmanız gereken evrak işleri varsa yani yine dikkatli olmalısınız mümkünse retro sonrasına bırakmalısınız. Hatalara, kayıplara açık çalışa bir enerji var. Yine yakın arkadaşlarınızla para alışverisine de pek girmenizi tavsiye etmem bu dönem boyunca. Gelir gider dengenizi önemseyin. Ve yine hem mental hem fiziksel sağlığınızı ihmal etmeyin. 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de Yengeç Burcunun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerin de  2. evinizi aydınlatıyor olacak. Para evinizde gerçekleşirken, gelirleriniz, üretimleriniz, yatırımlarınız ön plana çıkıyor olacak. İş fırsatları, yeni kazanç kapıları, uzun vadeli sağlam yatırımlar gibi fırsatlar sunabilecek sizlere bu dolunay. Öz değerinize dair farkındalıklar katabilecek. Maddi güvencelerinizi arttıracak etkilerle geliyor anlayacağınız. Kariyer ile ilgili ani kararlar almamalı detaylı düşünmeli, acele etmemelisiniz. Özellikle ortaklı işlerinizde, anlaşmalarda, sözleşmelerde dikkatli olun. Hukuki süreçleriniz varsa bir evlenme ya da boşanma süreci gibi durumlar söz konusuysa yine dikkatli olun. Enerji bu alanlarda kandırılmalara açık çalışıyor olacak. Yanıltıcı yönlendirmelere kanmamanız gereken bir dönem. Yeni ilişkiler, yeni ortaklıklar, evlilik gibi konular için zaman hic uygun değil. Retro bitişini en azından beklemek faydalı olacaktır.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili Yengeç burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de burcunuzun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerin de  1. evinizi aydınlatıyor olacak. Tabiki en yoğun etkiyi sizler alıyor olacaksınız. Özellikle de ilk 10 günlük dönemde doğmuş olanlarınız. Önemli fırsatlar ve farkındalıklar getirecek sizlere tabiki hak edişleriniz doğrulusunda.  Bu evlilik olabilir, iş alanında bir hedefiniz olabilir, ev almak olabilir... Yine 2019 yılı Aralık-Ocak ayı gündemleri de önem kazanacak, tekrar gündeme gelecektir hayatlarınızda.Şüphesiz daha duygusal, hassas, alıngan olabilirsiniz bu etkiler altında.  Yaşama dair bazı istek ve arzularınızı gerçekleştirebilme fırsatları sunacak sizlere ve maddi anlamda da güçlendirebilecek. Sağlığınızla ilgili konular da ön plana çıkabilir tabiki dikkat etmek tedbiren önemli her ne kadar olumlu açılar altında bir dolunay olsa da. Satürn'ün desteği adım ve kararlarınızda sağlamlık vaad edecek. Devlet dairelerinde beklediğiniz haberler, işlemler varsa şayet çözümlenebilecek. Yurtdışı bağlantılı başvurularınızla ilgili olumlu dönüşler alabileceksiniz. Bunun yanısıra iş çevrenizde, ortamınızda dikkatli olmalısınız. Elektronik aletlerle ilgili sorunlar,iletişim ile ilgili aksaklıklar, mobing e kaçabilecek tavırlar oluşabilir. Evrak işlerinde, anlaşmalarda hatalara açık bir dönem. Sağlığınız da önem kazanıyor. Zehirlenmelere, alerjilere dikkat etmelisiniz. Aldığınız ilaçlara, gıdalara, alkole dikkat.

Ortaklı işlerinizden kazanımlarınız artabilir. Romantik ve tutkulu bir aşka çekilebilirsiniz. Bir bebek müjdesi alabilirsiniz. Sizin günleriniz keyfini çıkarın :)

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de Yengeç Burcunun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerin de  12. evinizi aydınlatıyor olacak. Her zaman söylediğim gibi 12. ev biraz kontrol edemediğimiz bir alan. Burada gerçekleşen bir dolunay bilinçaltını, sezgileri, rüyaları fazlaca aktive edebilir. Uyku sorunları yaratabilir. Bazen bilinçaltımızda çok derinlere bastırdığımız bazı kodları da aktive edebilir. Ya da bunlarla ilgili farkındalık kazanmamız adına görünür hale getirir ki çözümler oluşturabilelim ki burada şifalandırıcı etkileri daha yoğun olacaktır diye düşünüyorum. 12. evde bir dolunay arkamızdan dönen gizli işleri aydınlatabilir. Bizim gizli saklı çevirdiklerimizi de ortaya saçabilir. Gizli düşmanlıklar evidir arkanızı kollamanız gereken bir dönemdir bu nedenle iş yerinizde de geçerli olmak üzere. Hastane gibi gündemler yaratabilir. Mental ve fiziksel sağlığı zaman zaman zorlayabilir. Çünkü burada siz iç benliğinizle, gölge yönlerinizle de karşı karşıya getirebilir. Önemli farkındalık fırsatıdır da aynı zamanda hele bu Yengeç dolunayı gibi Jüpiter destekli, Satürn destekli uyumlu görünümler varken. Ev ve aile odaklı konular da yoğunlaşacaktır sizler için. Borsa  gibi spekulatif piyasalar sizler için bu ara riskli olabilir. Manipülasyon ve kandırılmaya karşı dikkatli olmalısınız. Yine bu dönem hayatınıza giren partnerlerle ilgili yanılma payınız olabilir. Çünkü Neptün burada olanı olduğu gibi görmenizi engelleyen bir yanılsama alanı yaratacaktır. Dolayısıyla yeni bir ilişki, evlilik kararı vb. belki de ötelenmelidir biraz. Dediğim gibi finansal konularda da yatırımlarınızı değerlendirirken önünüzü net görebildiğiniz alanları tercih edin. Aile bireyleri ile olan  ilişkilerinizi derleyip toparlamak için güzel zamanlar ama. İş-kariyer alanında fırsatlar elde edebilirsiniz.  Bilinçaltı çalışmaları, terapi, meditasyon vb. de sizlere şifa olur bu dönem.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili Başak burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de Yengeç Burcunun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerin de  11. evinizi aydınlatıyor olacak. İstek ve arzular eviniz tetik alırken bir kısmınız içinde kariyer alanında fırsatlar getirecek bir dolunay. Yaşama dair, geleceğe dair dilek ve arzularınızı gerçekleştirecek şanslar önünüze serilebilir. Örneğin yurtdışına yerleşmek istersiniz bu dönem öyle bir iş fırsatı gelir ki bunu mümkün kılar ki böyle de bir etkisi olabilir bazılarınız için.  Eğitim sebepli de olabilir bu keza. 2019 Aralık-Ocak aylarında başalayan süreçlerle ilgili tamamlanmalar getirebilir bu alanlarda.  Daha sosyalleştiğiniz, yakın arkadaşlarınızla ilişkilerinizin daha sıkı olduğu bir 15 gün verebilir. Sizlere şans ve fırsatlar sunacak grup ve topluluklara dahil olmanıza vesile olabilir. Sosyal çevrenizi geliştirebilir bu anlmada ve sizi daha görünür de kılacaktır bu tür ortamlarda. Niyet edip attığınız adımları sağlam kılacaktır bu  gökyüzü. Yalnız eş, ikili ilişkiler, ortaklıklar gibi alanlarda yanılsamalara açık olduğunuz bir süreç. Aile içi iletişimin sorunlu yürüyebileceği, kesintiye uğrayabileceği ve belki de bunun gereksiz sebeplerle olabileceğini de gösteriyor. Bu alanlarda algımız biraz  yanıltıcı çalışıyor olacak. Bu nedenle empati geliştirmek, agresif ve dürtüsel tavır ve münakaşalardan kaçınmak önemli. Ev kazalarına da dikkat etmelisiniz. Sorunlu tesisatları da yenilemekte fayda var. Araba alımı, seyahat, eğitim gibi gündemler söz konusu olabilir. Yakın çevre ile ilişkiler güçlü ilerleyecektir bu süreçte. Sizlerde zehirlenme ve alerjilere karşı dikkatli olmalı, bağışılığınızı güçlü tutmalısınız.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de Yengeç Burcunun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerin de  10. evinizi aydınlatıyor olacak. Kariyer alanında çeşitli fırsatlar, ödüller, terfiler sizlere sunulabilir. İşlerinizi sağlam bir zeminde genişletme fırsatı bulabilirsiniz bu etki altında. Toplum önündeki statunuz değişebilir. Bir evlilik, boşanma, terfi alma şeklinde görebiliriz bu değişim alanını. Kariyer alanınız finansal olarak da destek görür, kazanımlarınız bereketlenecektir. Finansal anlamda yaratıcı bir süreçtesiniz eliniz güçelenecektir. Tabi bazılarınız için iş değişimi olarak da çalışabilir. Daha iyi koşullar altında elbette. Yalnız önemli anlaşmaları Merkür retrosu bitimine ötelemenizi tavsiye ederim özellikle iş ile ilgili olanları yanılsama ve hatalara açıksınız o alanda. Trafikte dikkatli olmanız gereken bir 15 gün yine sınavlarda, yazı işlerinizde hatta iletişiminizde dalgınlıklara, kazalara açıksınız. Odağınız dağınık çalışabilecek. Kardeşlerinizle iletişim sorunları, agresif diyaloglar verebilecek ki dürtü kontrolü ile öneleyebilrisiniz. Seyahat planlarınızda aksamalar da verebilir. Yeni bir eğitime başlayacaksanız da retro bitiminibekleyin.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de Yengeç Burcunun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerinde  9. evinizi aydınlatıyor olacak. Yurtdışı bağlantılı eğitim, seyahat, ticaret gibi konular, uzak akrabalarınız, varsa akademik ve hukuki süreçleriniz ile ilgili alanlar üzerinden etki alıyor olacaksınız. Tabi 9. ev kolektife açılan bir alandır da bu evdeki dolunaylar önemli farkındalıklar, derinlikler de getirebilir bazılarınıza. Kişisel gelişim alanında da önemli fırsat ve destekler verecektir. Yurtdışına gitmek isteyenlerinize, gerek eğitim, gerek iş, gerek seyahat amaçlı olsun fırsatlar verebilecek bir dolunay. Bazı Akrepler içinse bekledikleri finansal destekleri getirecek, bekledikleri bir kredi, burs onay alabilecek, bir ödeme ya da miras gelebilecek. Daha görünür ve ön planda olacaksınız bu 15 gün. İkili ilişkilerinizde güçlü hissettiğiniz, iradeli olduğunuz, uyum içinde olabildiğiniz günler.  Sizler için spekulatif piyasalardaki yatırımlar biraz riskli görünüyor. Bu anlamda gelir ve yatırımlarınıza dikkat etmelisiniz. Gelir gider dengenize, harcamalarınıza özen gösterin. Çünkü yanılsamalara açıksınız. Aşk hayatınızla, çocuklarınızla ilgili ani kararlardan kaçının. İleitşim sorunları yaşayabilirsiniz, empati gelistirmeye çalışın.  Ve tutulma tetik alacağı için sağlığınıza özen gösterin sevgili Akrepler. Genel anlamda özellikle ilk 10 gün doğumlular olumlu enerjiler alıyor olacaklar.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili Yay  burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de Yengeç Burcunun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerin de  8. evinizi aydınlatıyor olacak. Finansal konularda bazı şans ve fırsatlar yakalayabileceksiniz. Krediye ihtiyacınız varsa alabilirsiniz, ödemelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bir burs beklentiniz gerçekleşebilir. Bir miras haberi alabilirsiniz. Eşinizin parası, ortaklı paralarınızın artıp bereketleneceği imkanlar verebilecek bir dolunay bu. Bir tık korkularınızla, bastırdığınız duygularla da yüzleştirebilir sizleri ama şifalandırmak, için yapacaktır bu aydınlatmayı. Fiziksel olarak da bazı sifalandırıcı süreçler söz konusu olabilecektir. İşinizle ilgili de fırsatlar söz konusu olabilir. Bir mülkün paraya dönüştürülmesi, bir ebeveynin desteği  yine söz konusu olabilir. Diğer yandan Mars ve Merkür burcunuzda kavuşumda ve 1.evden Neptün karesi alıyor. Sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir bu süreçte. Zehirlenmeler ve alerjiler ön plana çıkar bu alanda da. Önemli kararlarınızı 4 ocak sonrası Merkür retrosunun bitimine bırakmak yerinde olacaktır. Çünkü şu dönem algınız net çalışmıyor, yanılsamalara açıksınız, hata payınız yüksek. Yine sakarlıklara bağlı kazalara da dikkat etmek gerekir. Dış görünüşünüzle çok da oynanmaması gereken bir süreçtir. Yönsüzlük duygunuz artabilir, bu da depresif, agresif, anksiyeteli bir ruh hali verebilir. Dürtüsel etkiler de olacağı için ani parlamalar hatta ani ve gereksiz parlamalar verebilir sizlere. Yine aile ile olan iletişimde sıkıntılar doğurabilir bu görünüm. Sağduyulu  olmak gerekecektir. Fiziki enerjiniz de düşecek keza bağışıklık da desteklenmelidir bu dönemlerde. Yazarak şifalanabilirsiniz bu dönem. Bilinçaltınızı sağaltır ve şifalandırır ve ciddi farkındalıklar getirebilir sizlere. Yaratıcılığınız da aktive oluyor belki bir kitap yazmaya başlarsınız :)

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili Oğlak burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de Yengeç Burcunun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerin de  7. evinizi aydınlatıyor olacak. İkili ilişkiler, evlilikler, ortaklıklar, danışmanlıklar, açık düşmanlıklar evinden etki alıyor olacaksınız. Sizler tam karşıt açıdan etki alırken tabiki en çok etkilenen grupta yer alıyorsunuz. Özellikle de ilk 10 gününde doğanlarınız. İlişkiler üzerinden bir takım farkındalıklar yaşayacaksınız. Bir evlilik, ortaklık kararı alabilirsiniz örneğin. Gökyüzü bu anlamda fırsatlar sunabilir sizlere hatta sağlam ve uzun ömürlü birliktelikler verecektir bu alanlarda. Ön hukuki süreçler, anlaşmalar, ticari ortaklıklar bir aşk ilişkisinin daha ciddi bir boyuta taşınması ya da bitirilmesi gibi alanlarda bazı şeyleri daha net görebileceğiniz bir süreçtesiniz dolunayın ışığı altında. Ama genel anlamda olumlu etkiler altında dolayısıyla eş ya da partner, ortak ile ilgili olumlu gelişmeler bekleriz burada. Belki de onların hayatlarını ilgilendiren konularda fırsatlar söz konusu olacaktır ve sizler de dolaylı etki alacaksınızdır.  Çocuk sahibi olabilirsiniz, ya da çocuklarınız varsa onlar güzel fırsat ve şanslar yakalayabilir. Bir diğer yönden mental yorgunluğunuz artabilecek. Mars Merkür kavuşumu doğrudan bilinçaltınızı etkiler vaziyette. Biraz olumsuz çalışan, olumsuza odaklı bir iç dünya verebilir sizlere. Karamsa olabilirsiniz, uyku sorunları yaşayabilirsiniz. Zihniniz bulanık, iç sesiniz hem yoğun hem de karmaşık bu aralar.Biraz dinginleşmeniz ve bu alandaki enerjiyi sağaltmanız lazım. Meditasyon vb. çalışmalar iyi gelecektir. Önemsediğiniz, gerçekleşmesini dilediğiniz bir takım hayallerinize bütçe ayırabilirsiniz bu dönem. Dolayısıyla eliniz bu anlamda güçlenebilir. Yine yakın arkadaşlarınızın, sosyal çevrenizin belki sosyal medyanın da desteği olabilir bu konuda.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de Yengeç Burcunun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerin de  6. evinizi aydınlatıyor olacak. Günlük yaşamınız, işiniz, mesleki alanınız, sağlığınız ile ilgili gündemler yoğunlaşabilecek. Bu alanlarda bir takım şans ve fırsatlar, sağlam adımlar, şifalandırıcı süreçler yaşayabileceksiniz. İşinizi, projelerinizi geliştirmek adına bazı adım ve fırsatlar sunabilir sizlere.  İş hacminiz, hitap kitleniz, çalışan sayınız artabilir. Kariyerinizle ilgili gündemleriniz yoğun olacaktır. İşiniz ile ilgili finansal yatırımlarınız, kazanımlarınızda sağlam temelli ilerleyecektir. Kısacası  maddi, manevi destek alırsınız 6. ev konuları üzerinden ve gelişime açıksınız. Diyete, spora başlayabilirsiniz. Evcil hayvan edinebilir, var olan evcilinizle ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bazı Kova burçlarına ise bebek müjdesi, yeni bir aşk ilişkisi, bir hobiyi meslek edinme getirebilir. Sağlığınızla ilgili problemler varsa bunların çözümlenmesi adına olumlu bir süreç verebilir. Ev ile ilgili gündmeler, ev alma, taşınma yine  evlenme kararı alma gibi gündemler getirebilir bazılarınıza. Bunun yanısıra yakın arkadaş ve sosyal çevre ile ilişkiler, iletişim biraz sıkıntılı çalışabilir. Empati geliştirmek gerekecektir. Dürtüsel etkiler hakim, ani çıkışlardan kaçınmak lazım. Yanlış anlaşmalar çokça olabilir bu dönem arkadaşlarınızla aranızda. Çok fazla alacak-verecek-borç gibi para alışverişlerine de girmeyin arkadaşlarınızla yanılabilirsiniz, kayıp yaşayabilirsiniz. Yeni tanıştığınız kişilere karşı da dikkatli olun. Kariyer alanında maddi olarak da elinizi daha güçlü hissedeceksiniz. Bu maaş artışı, ikramiye, terfi vb. şekilerde yansıyabilir. 

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili Balık burçları; bu hafta çarşamba günü saat 03.32 'de Yengeç Burcunun 4 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Sizlerin de  5. evinizi aydınlatıyor olacak. Çocuklarınız, aşk hayatınız, partneriniz, eğlence alanınız, hobileriniz, spekülatif piyasalardaki yatırımlarınız fırsatlara açık olacak. Çocuklarınızla ilgili güzel haberler alabilirsiniz, bebek müjdesi alabilirsiniz, yatırımlarınız bereketli kazançlar getirebilir, sanatsal ilhamınız, üretimleriniz artabilir, yeni bir partner ya da var olan ile sorunların çözülmesi söz konusu olabilir. Kısacası son derece keyifli etkiler alıyorsunuz Güneşleriniz de zaten özellikle ilk 10 günde doğanlar için söylüyorum dolunaydan üçgen açı alıyor olacak. Dolayısıla sizlere pek çok konuda şans ve fırsatlar verecek bu dönem. 2019 yılı da önemli. O yıllarda başalmış bir ilişkiniz evlilik yolunda ilerleyebilir örneğin, bazılarınız için elbette herkesin natal haritası anlamlı olacaktır burada. Keyifli etkiler alacaksınız sevgili Balıklar. Bir diğer yandan meshur Merkür Mars / Neptün karesi sizi kariyer alanından yakalıyor olacak. Kariyer alanında dikkatli olmalısınız. Yeni projler, yeni işler, yeni adımlar, anlaşmalar şu dönem çok uygun olmayabilir. Yanılsamalara çok açık enerji. Kandırılma, dolandırılma gibi sevimsiz durumlar da söz konusu olabilecek bir görünüm var. Bu nedenle retro sonrasını beklemek anlamlı olacaktır.  Uzak akrabalarınızla olan ilişkilerinizin sağlamlaşacağı, yurtdışı bağlantılı ticari işlerinizin olumlu tablolar çizebileceği bir süreç de olabilecek sizler için bu 15 günlük zaman dilimi. 

 

Diğer Yazıları