Zumba Nedir, Nasıl Yapılır? Zumba Yaparak Zayıflamak mümkün mü?

Zumba, dans ve fitness karışımı bir fitness programıdır. Latin müziği ile tüm vücudu çalıştıran bir egzersiz olan zumba oldukça yüksek kondisyon gerektirir. Zumba ile kısa sürede yüksek kalori yakmak mümkündür. Zumbanın nasıl yapıldığını ve faydalarını da ayrıntıları ile derledik.

Zumba kısa sürede yüksek kalori yaktırarak zayıflamaya yardımcı olur. Evde ya da spor salonunda zumba yaparak zayıflamak mümkündür.

Zumba Nedir, Nasıl Yapılır?

Fitness ve dansın bir karması olarak bilinen zumba, kendine özgü müziğe ve ritimlere sahip olan bir fitness programıdır. Latin dansı ve müziklerinden ilham alınmış olan bir müziği vardır. Zumbanın içinde karışık olarak merenge, kumbiya, flamenko, mambo, salsa ve hip hop gibi farklı dans çeşitleri bulunur. Evde tek başına yapılabildiği gibi spor salonlarında grup halinde de zumba yapılabilir.

Latin müzikleri eşliğinde squat ya da lunge gibi egzersizleri içinde barındıran bol hareketli bir egzersizdir. İnternetten zumba müzikleri ve hareketleri bularak aynısını yapmaya çalışabilirsiniz. Eğer bir spor salonuna kayıtlı değilseniz bu şekilde evde tek başınıza ya da arkadaşlarınızla da zumba yapabilirsiniz.

Zumbanın Faydaları Nelerdir?

Hareket yoğunluğu yüksek olmasından dolayı zumba egzersizleri ile yüksek kaloriler yakabilirsiniz. Bu yönü ile zumba kalori yakımı konusunda güçlü bir etkiye sahip olan egzersizlerdendir. Egzersizler esnasında farklı kas grupları aynı anda çalışır ve egzersiz boyunca da tüm kaslar aktif bir şekilde kalır. Hem dans ederek eğlenmeye hem de vücudu formda tutmaya yarayan zumba oldukça hareketlidir.

Stres ve yorgunluk da büyük ölçüde zumba ile vücuttan atılabilir. Zumbanın faydalarından biri de koordinasyonu yüksek tutmasıdır. Birçok figür bir arada olduğundan ol ve bacak koordinasyonunun sağlanması konusunda da başarı sağlar. Zumba zihin, beden ve kas koordinasyonunu oldukça yükselten bir egzersizdir.

Zumba Nedir, Nasıl Yapılır? Zumba Yaparak Zayıflamak mümkün mü? ile ilgili etiketler zumba
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.