İyi ki Bilim Var! Mutlu Olmak İstiyorsanız Bu 7 Besini Mutlaka Tüketin

İyi ki Bilim var diyeceğiniz bir araştırma sonuçlarına yer verdik bu haberimizde. İşte mutlu olmanızı sağlayacak ve serotonin salgılayan 7 yiyecek...

Beslenme alışkanlığının ruh halinizin üzerinde etkisi birçok araştırmanın sonucudur. Ruh sağlığı ve yiyecekler arasındaki ilişki bilim insanlarının ortak görüşü oldu. Serotonin denen mutluluk hormonunu artıracak yiyecekleri araştırdık.

Serotonin kişilerin ruh halini düzenlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu kimyasalın olmadığı vücutlar ruhen dengesizlik yaşıyor. Bilimsel araştırmalara göre ruh halini iyileştiren ve serotonin salgılanmasına yardımcı olan 7 yiyecek bu haberimizde.

Bitter Çikolata

Bitter çikolatanın ruh halini iyileştirdiğini söylemek için bilimselk araştırmaya da gerek yok. Ancak yapılan bir analiz bitter çikolatanın içinde bulunan triptofan, teobromin ve feniletilalanin bizi mutlu etmeye yetiyor.

Triptofan denilen amino asitin asıl görevi beyin serotonin üretmek için kendisini kullanıyor. Teobromin ise ruh halini düzenleyen bir başka uyarıcı.

Muz

Serotonin üretimi için vücudun ihtiyafcı olan vitamin B6'dır. Ve Muz bu açıdan oldukça zengin bir kaynak. Orta boy bir muz sizi B6 vitaminine doyurabilir.

Hindistan Cevizi

Enerjinizi artıracak diğer yiyecek hindistan cevizidir. Trigliserit adı verilen yağ asitleriyle yüklüdür. Hayvanlar üzerinde denendi ve onaylandı.

Kahve

Sosyal medyada kahve paylaşımlarının esas nedeni başka da olsa kahvenin depresyon riskini azaltmada yardımcı olmasıdır. Yapılan bir araştırmada kafeinli ve kafeinsiz kahvenin ruh hali üzerinde büyük ölçüde etkili olması. Tabi kahve tüketiminin ölçülü olması gerekiyor.

Avokado

Sinir sistemini ve ruh halini düzenlemede kolin gibi besin maddeleriyle dolu avokado'da yer alan yağların özellikle kadınlarda kaygıyı azalttığı görüldü. B Vitamini açısından zengin avokado stresin en büyük düşmanlarından biri yiyecektir.

Meyve ve Sebze

Kış mevsiminde alacağınız en büyük besin meyve ve sebzelerdir. Akıl sağlığı ve ruh halini iyileştirmede antioksidanların yeri yadsınamaz.

Fermente Gıdalar

Lahana turşusunu sevmeyen yoktur ki iyi ki de yoktur. Fermentasyon süreci bağırsaklardaki sağlıklı bakterileri destekleyen probiyorikleri ortaya çıkarıyor. Bağırsakların da ikinci beyin olduğunu düşünürsek ruh halimizin nelere bağlı olduğu konusunda fikir sahibi olabiliriz.

 

 

İyi ki Bilim Var! Mutlu Olmak İstiyorsanız Bu 7 Besini Mutlaka Tüketin ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.