Yurt dışında yüksek lisans nasıl yapılır?

Türkiye'de lisans eğitimini tamamlayarak yurt dışında yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler, yurt dışı yüksek lisans şartları merakla araştırıyor. Peki, yurt dışında yüksek lisans nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Yüksek lisans, bir lisans öğretimine dayalı eğitim-öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan bir yükseköğretimdir. Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir tez ile ispat etmesiyle sonuçlanır. Lisans eğitimini Türkiye'de tamamlayan ve yüksek lisans eğitimini yurt dışında almak isteyen öğrenciler, "Yurt dışında yüksek lisans nasıl yapılır?" sorusunu heyecanla araştırıyor. Detaylar haberimizde... 

Yurt dışında yüksek lisans nasıl yapılır?

YURT DIŞINDA YÜKSEK LİSANS NASIL YAPILIR?

Üniversite eğitimin en önemli parçalarından biri olan yüksek lisans, lisans derecesini tamamlayıp alanlarında uzmanlaşmak isteyen, araştırmanın ön planda olduğu ve genellikle bilimsel bir tez ile tamamlanan yüksek öğretim şeklidir. 

Yurt dışındaki üniversiteler için genel olarak kabul edilen bir yüksek lisans kabul şartı yoktur. Genellikle yüksek lisans eğitimi için, her okul kendi şartlarını belirlemektedir. Ancak genel olarak yurt dışındaki üniversiteler, yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerden şu şartları tamamlamasını beklemektedir: 

- Master programları için lisans diploması.

- GPA not ortalaması.

- İngilizce yeterliğinizi gösteren IELTS ya da TOEFL test sonuçları. İngilizce'nin ana dil olmadığı başka bir ülkeye gidecekseniz, gideceğiniz ülkenin dilinde bir sınava girmeniz beklenebilir.

- Master programlarında seçtiğiniz konulara göre GMAT ve GRE testlerinden birine girmiş olmanız gerekebilir. Bu testler genel olarak, Türkiye'de lisansüstü eğitim başvurularında istenen ALES sınavıyla benzerlik göstermektedir.

- Başvuru formu.

Yurt dışında yüksek lisans nasıl yapılır? ile ilgili etiketler yurt dışı yüksek lisans master
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.