YKS tercih robotu 2023! Üniversite tercihleri nasıl yapılır? 2023 lisans, önlisans tercih kılavuzu!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan YKS sonuçlarının ardından, öğrenciler üniversite tercihlerini yapıyor. Bu çerçevede 2023 YKS tercih robotu, tercihlerin nasıl yapılabileceği ve üniversite tercih kılavuzu büyük bir heyecanla araştırılıyor. İşte, YKS tercih robotu 2023! Üniversite tercihleri nasıl yapılır? 2023 lisans, önlisans tercih kılavuzu! Ayrıntılar haberimizde...

ÖSYM, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylara üniversite tercih başvurularını yapma imkanı sunuyor. Tercih ekranı, 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması ile erişime açık olacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle bireysel olarak tercihlerini yapabilecekler.

Tercih dönemi boyunca adaylar, YKS sınav sonuçlarındaki puanlarını ve sıralamalarını göz önünde bulundurarak tercih yapacaklar. Bu tercihler, hayatlarının geleceğini şekillendirecek olan üniversite ve bölüm seçimlerini kapsayacak. Adaylar, kendi eğitim ve kariyer hedeflerine en uygun üniversite ve programları belirlemek için titizlikle düşünecek ve tercihlerini yapacaklar.

Üniversiteye yerleşme süreci, her aday için önemli bir dönüm noktası olduğu için tercihlerin özenle yapılması büyük önem taşımaktadır. Adaylar, istedikleri meslek ve alanlara yönlendiren doğru tercihlerle geleceklerine yön verebileceklerdir.

YKS tercih robotu 2023! Üniversite tercihleri nasıl yapılır? 2023 lisans, önlisans tercih kılavuzu!

YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNASIL YAPILIR?

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci, 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden bireysel olarak yapılacaktır. Tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Tercih yapacak adayların, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle inceleyerek tercihlerini bu kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları önemlidir. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerinde değişiklik yapma imkanına sahip olacaklardır. Ancak tercih süresi tamamlandıktan sonra yapılan değişiklikler geçerli olmayacaktır.

Tercih bildirim işlemi internet üzerinden yapılacak ve başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. Ayrıca, ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri de geçerli kabul edilmeyecektir.

Tercih süresi içinde sistemde yapılan tercihlerde değişiklik yapılabileceği gibi, tercihlerin tamamıyla iptal edilmeden kısmi değişiklikler de mümkündür. Ancak bu değişikliklerin yine elektronik ortamda yapılması gerekmektedir.

Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, tercih bilgilerini "Tercih Süresi" içinde https://ais.osym.gov.tr adresinden kontrol edip, tercih listelerini yazıcıdan alarak saklamalıdırlar. Ancak tercih süresi tamamlandıktan sonra herhangi bir değişiklik yapılamayacaktır. Bu nedenle, adayların tercihlerini dikkatlice gözden geçirmeleri önemlidir.

Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali gibi talepleri içeren dilekçeler ÖSYM Merkezinde işleme alınmayacaktır. Adayların tercih süresi içinde elektronik ortamda yapacakları değişiklikler geçerli olacaktır.

YKS TERCİH İŞLEMİ YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

YKS TERCİH KILAVUZU 

YKS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. Yapılan açıklamada, "2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 20-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

YKS tercih robotu 2023! Üniversite tercihleri nasıl yapılır? 2023 lisans, önlisans tercih kılavuzu! ile ilgili etiketler ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.