YKS sınavı kalkacak mı? 2024'te üniversite sınavı olmayacak mı?

2023 YKS sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, sınava giren adayların gözü sonuçları açıklanacağı tarihe çevrildi. Diğer taraftan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üniversite sınavlarının kaldırılmasına yönelik yaptığı açıklamalarla büyük bir merak uyandırdı. Peki, YKS sınavı kalkacak mı? 2024'te üniversite sınavı olmayacak mı? Ayrıntılar haberimizde...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda üniversite giriş sınavlarıyla ilgili konuşma yaptı. Bahçeli, 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT ve YDT gibi YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) bölümlerine katılan adaylara başarılar diledi ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca, Bahçeli üniversite sınavının kaldırılması konusuna da değinerek görüşlerini paylaştı. Peki, YKS sınavı kalkacak mı? 2024'te üniversite sınavı olmayacak mı? Detaylar haberimizde...

YKS sınavı kalkacak mı? 2024'te üniversite sınavı olmayacak mı?

YKS SINAVI KALKACAK MI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'deki öğrenci sayısının 27 milyona ulaştığına dikkat çekerek, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler uzak değildir" açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekti. Ancak Bahçeli, tüm hayatın sadece sınavlarla sınırlı olmadığını vurgulayarak, üniversite adaylarını motive etmek istedi. Konuşmasında, eğitimde öğrenmeye verilen değere de dikkat çeken Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Sınavlar gelip geçer, kaldı ki hayat gelip gidiyor. Ülkemizde 19 milyonu temel öğrenimde, 8 milyon da yüksek öğrenimde olmak üzere 27 milyon öğrenci vardır. Pek çok ülkenin nüfusundan fazladır bu sayı. Gayret gençlerimizden himmet de aile, öğretmen ve siyasi sorumluluk taşıyan bizlerin görevidir.Zamanın ruhu neyi işaret ederse etsin, endüstri devrimlerinin derecesi ne olursa olsun sahip olduğumuz beşeri Türk gençliğidir. Sapkın akımlarla başa çıkabilmenin ana cephesi Türk gençliğidir. Biz gençliği sınavlarla bulmadık bu yolda da kaybetmeyeceğiz. Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de uzak değildir."

Bahçeli'nin görüşlerini paylaşmasının ardından, "2024'te YKS sınavı olmayacak mı?" sorusu merakla araştırılmaya başlandı. Ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Dolayısıyla, üniversite giriş sisteminin YKS sınavları çerçevesinde yürütülmeye devam edileceği düşünülmektedir.

YKS sınavı kalkacak mı? 2024'te üniversite sınavı olmayacak mı? ile ilgili etiketler YKS ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.