Yeni Suudi Arabistan Büyükelçisi Emrullah İşler kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen büyükelçi atamaları sonucunda Türkiye'nin Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne Emrullah İşler atandı. Bu yeni atama sonrasında Emrullah İşler kimdir merak ediliyor. Peki, Yeni Suudi Arabistan Büyükelçisi Emrullah İşler kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı? İşte Emrullah İşler hakkında merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla gerçekleşen büyükelçi atamaları kapsamında, Türkiye'nin Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne Emrullah İşler atanmıştır. Bu yeni atanma, kamuoyunda Emrullah İşler'in kim olduğu sorusunu beraberinde getirmiştir. Yeni Suudi Arabistan Büyükelçisi Emrullah İşler'in hayatı, keriyeri ve önceki görevleri merak konusu haline gelmiştir. Emrullah İşler, hangi bölgelerde görev almıştır, kaç yaşındadır? İşte Emrullah İşler hakkında merak edilen detaylar...

Yeni Suudi Arabistan Büyükelçisi Emrullah İşler kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

EMRULLAH İŞLER KİMDİR?

Emrullah İşler, 7 Ocak 1960 tarihinde Ankara Kızılcahamam Kuşçuören köyünde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamlamıştır. 1985 yılında Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan İşler, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü'nde tefsir anabilim dalında yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü'nde tefsir alanında yardımcı doçent olarak görev yapan İşler, daha sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Arap Dili Eğitimi anabilim dalında yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlarıyla görev almıştır. Ayrıca, Kazakistan ve Suudi Arabistan'da misafir öğretim üyeliği görevinde bulunmuştur.

2006-2011 yılları arasında başbakan başmüşaviri olarak görev yapan Emrullah İşler, Gazi Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Emrullah İşler, Kazakistan ve Suudi Arabistan'da misafir öğretim üyeliği görevinde bulunmuş ve Gazi Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Anabilim dalı başkanlığı yapmıştır.

Yeni Suudi Arabistan Büyükelçisi Emrullah İşler kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı? ile ilgili etiketler Suudi Arabistan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.