YAŞ ile kimler terfi etti, kimler atandı? 2021 YAŞ kararları isim listesi

2021 YAŞ kararları açıklandı. Yüksek Askeri Şura toplantısı hemen sonrasında YAŞ ile kimler terfi etti ve kimler emekli oldu sorusu cevap buldu. 2 saat süren toplantısı sonrasında albay ve generallerin terfileri ile ilgili açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yüksek Askeri Şura toplantısı hemen sonrasında 2021 YAŞ kararları ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'ın yaş haddinden emekli edildiğini, yerine 1.Ordu Komutanı Musa Avsever'in getirildiğini bildirdi.

2021 YAŞ ATAMALARI TERFİ EMEKLİ LİSTESİ

- Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar emekliye sevk edildi.

- Yüksek Askeri Şura kararıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Musa Avsever atandı.

- Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süresi YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı.

- 44 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatıldı.

- 30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

- Bir general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2021 tarihinden, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edildi.

YAŞ ile kimler terfi etti, kimler atandı? 2021 YAŞ kararları isim listesi ile ilgili etiketler Yüksek Askeri Şura YAŞ yaş kararları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.