Yapay zeka ChatGPT Türklere küfür mü etti? Sosyal medya karıştı

Popüler yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ile ilgili ortaya çok şaşırtıcı bir iddia atıldı. Türk bir kullanıcı, ChatGPT'nin Türklere ve annesine küfür ettiğini iddia etti. Olayın detaylarını da paylaşan kullanıcı bir anda gündem oldu.

Dünyanın en popüler yapay zeka sohbet robotlarından olan ChatGPT'nin, Türk bir kullanıcıya ve Türklere küfür ederek ırkçılık yaptığı öne sürüldü.

Ekşi Sözlük'te bu iddiayı ortaya atan mmcevik07 isimli yazar, kodlama ile ilgili ChatGPT ile konuştuğu sırada alakasız bir biçimde yapay zekanın Türklere ve annesine küfür etmeye başladığını söyledi.

İddia sonrası soyal medya karıştı

OLAYIN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Bu iddianın ilk başta sahte olduğunu söyleyenler oldu fakat kullanıcı konuşmanın arşivini de paylaştı. Arşive buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ChatGPT'nin durup duruken "Ananızın adını s*** hocam bi s*** git a*** k*** pi* türkü..." dediği görülüyor.

Yapay zeka ChatGPT Türklere küfür mü etti? Sosyal medya karıştı

Daha sonra ChatGPT'nin özür dilediği ve ve olayı inkar ettiği de görülebiliyor. Arşivin en alt kısımlarına ineren bu konuşmaları görebilirsiniz.

Olayın manipülasyona açık olduğunu ve gerçek olamayabileceğini de belirtmekte fayda var.

Büyük dil modellerinde halüsinasyon sıklıkla görülen bir durum. Sohbet botlarının sorulan sorulara alakasız veya yanlış cevaplar vermesi sıklıkla gerçekleşse de küfür edilmesi nadir bir durum.

Bu olayın gerçek olamama ihtimalinin ve görüntülerin sahte olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtelim.

Yapay zeka ChatGPT Türklere küfür mü etti? Sosyal medya karıştı - Resim : 2

Yapay zeka ChatGPT Türklere küfür mü etti? Sosyal medya karıştı ile ilgili etiketler ChatGPT yapay zeka küfür
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.