William Hurt kimdir, neden öldü?

80'lerin ünlü dram filmlerinden Marvel evreninin yapımlarına kadar varan geniş bir kariyere sahip Oscar ödüllü oyuncu William Hurt, 71 yaşında yaşamını yitirdi. Peki, William Hurt kimdir?

Oscar ödüllü oyuncu olan ve 80’li yılların ünlü dram filmlerinden Marvel evreninin yapımlarına imzasını atan William Hurt, 71 yaşında hayatını kaybetti.

William Hurt Kimdir?

20 Mart 1950 tarihinde Washington’da dünyaya gelen William Hurt, 6 yaşına kadar babasının tayin edildiği Guam Adaları'nda yaşadı. Henüz 1 yaşında iken annesinin ünlü mirasyedi Henry Luce III ile evlenmesiyle birlikte üvey babasının isteği üzerine sıkı bir teoloji eğitimi aldı.

Juilliard'da John Houseman denetiminde drama eğitimi alan Hurt, disiplin problemi çektiği için mezun olmadan okuldan ayrıldıktan sonra şansını Oregon'da denemeye karar verdi. Eugene O'Neill'in Long Day's Journey Into Night adlı oyunuyla birlikte ilk sahne deneyimini yaşadı. Bir süre Ashland Shakespeare Festivali'nde çalışan Hurt, 1976 yılında buradan New York'a geçerek Circle Repertory Topluluğu'nda devamlı oyuncu olarak çalışmaya başladı.

William Hurt kimdir, neden öldü?

1976-77 sezonu içerisinde sahnelenen My Life adlı oyundaki performansıyla Obie ödülünün sahibi olan oyuncu, 1980 yılında kamera karşısına geçti. Altered States adlı filmde canlandırdığı kendi üzerinde tehlikeli deneyler yapan bilim adamı tiplemesiyle eleştirmenlerden olumlu not aldı. Ertesi yıl Lawrence Kasdan'ın Body Heat adlı suç dramında kurnaz bir kadınla hastalıklı bir ilişkiye giren kalın kafalı bir yargıcı canlandırdı. 1983 yılında Kastan ile ikinci kez bir araya gelerek The Big Chill adlı noir tarzındaki filmde, intihar eden arkadaşının cenazesi dolayısıyla lise arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelen uyuşturucu bağımlısı bir Vietnam askerini canlandırdı.

1985 yılında rol aldığı Hector Babenco'nun Kiss of the Spider Woman adlı filmde canlandırdığı, Latin Amerika hapishanesinde mahkûm olan eşcinsel vitrin tasarımcısı karakteriyle En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'nün sahibi oldu. Kariyeri boyunca çok farklı karakterleri etkileyici ve de gerçekçi bir üslupla canlandıran oyuncu, 1986 yapımı Children of a Lesser Goddaki öğretmen ve 1987 yapımı Broadcast Newsdeki televizyon spikeri karakterleriyle iki kez daha Oscar'a aday gösterildi.

Jurassic Park ile kariyerinin ilk dev bütçeli filmini gerçekleştiren Hurt, bu filmin ardından bir bağımsız yapımda, Wayne Wang'in 1995 yapımı Smoke filminde rol aldı. 1998 yılında film noir türünün başarılı örneklerinden Alex Proyas'ın Dark City adlı filminde dedektif rolünü oynayan oyuncu, The Propositionda sorunlu bir milyoneri canlandırdı.

William Hurt kimdir, neden öldü? - Resim : 2

En az sinema kadar tiyatro alanında da tanınmış bir isim olan William Hurt, bugüne kadar yetmişin üzerinde oyunda rol aldı. Bunlardan David Rabe'in Hurlyburly adlı oyunu, oyuncuya Tony Ödülü adaylığı getirdi.

Amerikan haber sitesi Deadline'a bir açıklama yapan ailesi, ünlü oyuncunun 72. yaş gününü kutlamasından sadece bir hafta önce doğal sebeplerle, huzur içinde hayatını kaybettiğini aktardı. Başarılı aktör, 2018 yılında ölümcül prostat kanserine yakalandığını açıklamıştı.

William Hurt kimdir, neden öldü? ile ilgili etiketler William Hurt
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.