WhatsApp yurt dışı aramalarını kapatma nasıl yapılır? WhatsApp'ta yabancı numaralar nasıl engellenir? WhatsApp'ın yeni özelliği: 'Yabancı numaraları engelleme'!

WhatsApp'ta yurtdışından arayan yabancı numaralar nasıl engellenir? sorusu son günlerde artan WhatsApp dolandırıcılık olayları sonrasında gündeme geldi. Bu olayın farkına varan Meta, kullanıcıları rahatlatacak ve WhatsApp'ı daha güvenli bir hale getirecek yeni bir özellik ekledi. Peki, yurtdışından numara ve kişisel bilgilerinizi bulup arayan ve dolandırıcılık yapmaya başlayan bu numaralar nasıl engellenir? WhatsApp yurt dışı aramalarını kapatma nasıl yapılır? WhatsApp numara engelleme 2023!

WhatsApp kullanıcıları, son zamanlarda farklı ülkelerden gelen yabancı numaralardan rahatsız edilmeye başladıklarını bildiriyor. Özellikle Afrika ülkeleri gibi ülkelerden gelen aramalar ve mesajlar, kullanıcıların gündelik iletişimlerini etkileyebiliyor. Bu sorunun farkına varan WhatsApp, yurt dışı arama özelliği için doğrudan bir kapama seçeneği sunmaya başlayacak. Yeni özelliğin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulması bekleniyor. Peki, WhatsApp yurt dışı numara kapatma nasıl yapılır? WhatsApp'ta yabancı numaralar nasıl engellenir? WhatsApp yabancı ve yurtdışı numara engelWhatsApp yurt dışı aramalarını kapatma nasıl yapılır? WhatsApp'ta yabancı numaralar nasıl engellenir? WhatsApp'ın yeni özelliği: 'Yabancı numaraları engelleme'!leme 2023!

WHATSAPP' YURT DIŞI ARAMALARINI KAPATMA NASIL YAPILIR?

WhatsApp'ta yabancı numaralardan gelen aramaları sessize alma ve engelleme yöntemleri mevcut. Sessize alma yöntemi, size tanıdık gelmeyen veya rehberinizde kayıtlı olmayan numaraları sessize alarak bildirimlerini engeller. Bu sayede rahatsız edici aramalardan en azından bildirimlerle rahatsız olmazsınız. Bu özelliği kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Android için:

    1. WhatsApp uygulamasını açın.
    2. Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun ve "Ayarlar" seçeneğine gidin.
    3. "Bildirimler" veya "Gizlilik" bölümüne gidin.
    4. "Bilinmeyen kişiler" veya "Bilinmeyen aramalar" seçeneğini bulun ve sessize alın.

 

  • iPhone için:

    1. WhatsApp uygulamasını açın.
    2. Sağ alt köşedeki "Ayarlar" simgesine dokunun.
    3. "Sohbetler" bölümüne gidin.
    4. "Bilinmeyen Kişiler" seçeneğini bulun ve sessize alın.

Sessize alma işlemi sayesinde, rehberinizde kayıtlı olmayan kişilerden gelen aramalar veya mesajlar size bildirim olarak gelmeyecektir.

WHATSAPP'TA YABANCI NUMARALAR NASIL ENGELLENİR?

Diğer bir seçenek ise, sürekli olarak rahatsız eden yabancı numarayı engellemektir. WhatsApp'ta bir numarayı engellediğinizde, o numara size artık ulaşamaz ve mesaj veya arama yapamaz. Bu sayede "WhatsApp yabancı numara arıyor" sorunundan da kurtulmuş olursunuz.

Yabancı numaralardan gelen aramaları engellemek için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • WhatsApp uygulamasını açın.
  • Arama sekmesine gidin.
  • Arama geçmişinizde rahatsızlık veren numarayı bulun.
  • Numarayı seçin ve "Engelle" seçeneğine dokunun.

Engelleme işlemi sonucunda, engellediğiniz numara size WhatsApp üzerinden ulaşamayacaktır.

WhatsApp yurt dışı aramalarını kapatma nasıl yapılır? WhatsApp'ta yabancı numaralar nasıl engellenir? WhatsApp'ın yeni özelliği: 'Yabancı numaraları engelleme'! - Resim : 2

Unutmayın ki yabancı numaralardan gelen aramaların bir kısmı dolandırıcılık veya istenmeyen pazarlama amaçlı olabilir. Bu nedenle, size tanıdık gelmeyen veya güvenmediğiniz numaralardan gelen aramalara ve mesajlara dikkat etmek önemlidir. Eğer şüpheli bir durumla karşılaşırsanız, o numarayı engelleyerek kendinizi koruyabilir ve dolandırıcılık gibi olumsuz durumlarla karşılaşma ihtimalinizi azaltabilirsiniz.

WhatsApp yurt dışı aramalarını kapatma nasıl yapılır? WhatsApp'ta yabancı numaralar nasıl engellenir? WhatsApp'ın yeni özelliği: 'Yabancı numaraları engelleme'! ile ilgili etiketler WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.