WhatsApp dolandırıcılarının yeni kapanı! Sakın ama sakın bunları yapmayın!

WhatsApp kullanıcılarının son dönemde artan WhatsApp ekran paylaşım dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Uzmanlar, bu yeni dolandırıcılık unsuru konusunda kullanıcıları uyardı.

Dijital yaşamın vazgeçilmezi haline gelen WhatsApp, artan kullanımıyla birlikte siber suçluların hedefi haline gelmiş durumda. Dolandırıcılık olayları genellikle kurbanların tek kullanımlık şifreleri (OTP) suçlularla paylaşmasını içerir, ancak bu yeni dolandırıcılık yönteminde kurbanların sadece ekran paylaşım seçeneğini etkinleştirmesi yeterli oluyor.

WhatsApp dolandırıcılarının yeni kapanı! Sakın ama sakın bunları yapmayın!

Uzman bir yazılım geliştiricisi, dolandırıcıların bu yöntemle kurbanın akıllı telefonuna erişim sağlıyor ve finansal zararın yanı sıra sosyal medya hesaplarına da müdahale edebiliyorlar.

Uzman, "Dijital dolandırıcılıklar genellikle kurbanların suçlularla OTP olarak da bilinen tek kullanımlık şifreyi paylaşmasını içerir, bu da daha sonra çeşitli çevrimiçi hizmetleri kontrol etmek için kullanılacaktır. Ancak WhatsApp ekran paylaşım dolandırıcılıklarında kurban, siber suçlular tarafından istendiği gibi ekran paylaşım seçeneğini etkinleştirmek dışında herhangi bir şey yapmak zorunda değildir" dedi.

WhatsApp, yakın zamanda ekran paylaşım özelliğini tanıttıktan sonra bu tür dolandırıcılık vakalarının sayısında büyük bir artış yaşandı. Dolandırıcılar, ekran paylaşımı etkinleştirildiğinde kurbanın telefon ekranına gerçek zamanlı erişim sağlıyor ve bu sayede mesajlar ile OTP'leri takip edebiliyorlar.

WhatsApp kullanıcılarını korumak için, şu beş önlem öneriliyor:

Bilinmeyen numaralardan gelen sesli/video aramaları kabul etmeyin.

OTP, kredi/debit kart numarası veya CVV gibi özel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının.

Şifrenizi hiç kimseyle paylaşmayın.

Emin olmadığınız sürece ekran paylaşımı isteklerini kabul etmeyin.

Tanıdık bir numaradan arama alıyorsanız, önce sesli çağrıyı alın, kimliği doğrulayın ve ardından video çağrısına geçin.

WhatsApp dolandırıcılarının yeni kapanı! Sakın ama sakın bunları yapmayın! ile ilgili etiketler WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.