Vecdet Öz kimdir? Kaç yaşında? Vecdet Öz hangi partili?

Adalet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz ATA İttifakı'ndan ayrılmasının ardından gündeme geldi. Bu çerçevede 'Vecdet Öz kimdir?' sorusu bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Peki Vecdet Öz kimdir? Vecdet Öz kaç yaşında? Vecdet Öz nereli? Vecdet Öz hangi partili? Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz kimdir? İşte Vecdet Öz hakkında merak edilenler...

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, partisinin ATA İttifakı'ndan ayrılmasını duyurmasının ardından gündeme gelmişti. Bu çerçevede 'Vecdet Öz kimdir?' sorusu bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Peki Vecdet Öz kimdir? Vecdet Öz kaç yaşında? Vecdet Öz nereli? Vecdet Öz hangi partili? Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz kimdir? İşte Vecdet Öz hakkında merak edilenler...

Vecdet Öz kimdir? Kaç yaşında? Vecdet Öz hangi partili?

VECDET ÖZ KİMDİR? 

Vecdet Öz, esnaf bir ailenin çocuğu olarak, ilk ve orta öğrenimini Samsun'da tamamlamıştır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde yüksek lisansını ardından doktorasını aynı üniversitenin Adli Tıp Enstitüsü'nde tamamlamıştır.

Bunların yanı sıra akademisyen hayatını oldukça benimseyen Öz, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde akademisyenlik görevi üstlenmiş ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nda çeşitli mevkilerde bulunmuştur.

2009-tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev alan Vecdet Öz 2015 yılında partiden ayrılmıştır. CHP'den ayrılmasının ardından 1981'de kapanan Adalet Partisi'ni tekrardan kurmuştur. O zamandan bu yana partinin genel başkanlığını günümüze kadar yürütmektedir. Ayrıca Öz, 2017 yazında Kemal Kılıçdaroğlu'nun düzenlediği Adalet Yürüyüşü'ne de katılım sağlamıştır. 2018 cumhurbaşkanlığı seçimi için 3.030 imza toplayarak gerekli olan yüz bin imzanın çok altında kalmıştır. 

Vecdet Öz, Türk akademisyen ve siyasetçidir. 

VECDET ÖZ KAÇ YAŞINDA?

1 Haziran 1959'da doğan Vecdet Öz 63 yaşındadır (22.05.2023 tarihi itibarıyla).

VECDET ÖZ NERELİ?

Vecdet Öz, Samsun'un Çarşamba'lıdır.

VECDET ÖZ HANGİ PARTİLİ?

Vecdet Öz, Adalet Partisi Genel Başkanı'dır.

Vecdet Öz kimdir? Kaç yaşında? Vecdet Öz hangi partili? ile ilgili etiketler CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.