Uçuş sırasında motora giren kuş, uçağı alevler içinde bıraktı!

ABD merkezli bir hava yolu şirketi olan American Airlines, Boeing tipi yolcu uçağının motoruna bir kuş girmesi sonucunda alevler içinde kaldı. O korkutucu anlar bir yolcunun telefon kamerasına yansıdı...

Bir American Airlines uçuşu, olası bir kuş çarpması sonrasında havalimanına geri dönüş yapmak zorunda kaldı.

Federal Havacılık İdaresi yaptığı açıklamada, Boeing 737-800'ün Pazar sabahı bir mürettebat üyesinin çarpışmayı daha bildirmeden dakikalar önce Columbus'tan Phoenix'e hareket ettiğini söyledi.

American Airlines yaptığı açıklamada, çarpışmadan kısa süre sonra, 173 yolcu ve mürettebatı taşıyan uçağın eri dönmek zorunda kaldığını ve güvenli bir şekilde iniş yapmayı başardığını söyledi.

"Uçuş normal bir şekilde indi. Uçak bakım için hizmet dışı bırakıldı ve ekibimiz müşterileri Phoenix'e geri döndürmek için çalışıyor."

"Güvenlik bizim önceliğimizdir ve müşterilerimize anlayışları için teşekkür ederiz."

John Glenn Columbus Uluslararası Havalimanı Twitter'da yaptığı açıklamada, acil durum ekiplerinin olaya müdahale ettiğini söyledi.

"Acil durum ekipleri, bu sabah CMH'de bildirilen bir motor yangınını içeren bir uçak olayına müdahale etti. Uçak güvenli bir şekilde indi ve havalimanı açık ve uçuşlar devam eder durumda” 

Uçak motorunun yanı sıra alev alev yanan uçak kanadı, kameraya yansıdı.

Uçağın telekomünikasyon radyosunda pilotun "Bu olumlu, iki numaralı motoru sert darbeli bir kuş çarpmasında kaybettik" dediği duyuldu.

Havaalanı başlangıçta bir motor yangınını suçladı, ancak daha sonra uçağın dönüşüne "mekanik sorunların" neden olduğunu söyledi.

Uçuş sırasında motora giren kuş, uçağı alevler içinde bıraktı! ile ilgili etiketler uçak ABD

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.