Twitter yine yangın yeri: Kaynak kodları sızdırıldı ve herkese açık bir şekilde paylaşıldı

Elon Musk'ın satın alımından sonra adeta yangın yerine dönen Twitter'da olaylar bitmiyor. Şimdi de Twitter'ın kaynak kodları sızdırıldı ve herkese açık bir şekilde GitHub'da yayınlandı. Olayla ilgili Elon Musk, mahkemeye başvurarak yasal süreç başlattı.

Popüler sosyal medya platformu Twitter'da yine oldukça ilginç bir olay yaşandı. Elon Musk'ın satın alması ve bu süreç sonrasında birçok garip olayla gündeme gelen platformun bu kez kaynak kodları sızdırıldı. Herkese açık bir şekilde GitHub'da yayınlanan kaynak kodları ile ilgili yasal süreç başlatan Twitter, Microsoft'a ulaşarak kaynak kodların kaldırılmasını sağladı.

Reuters'in haberine göre, sızıntıyı yapan kişi GitHub'da "FreeSpeechEnthusiast (Özgür Konuşma Meraklısı)" ismini kullanıyordu. Fakat bu kodları yayınlayanın kim olduğu, kodları ne zaman, nasıl ve neden sızdırdığı net değil.

HANGİ KODLAR SIZDIRILDI?

Gazeteci Matthew Keys, sızdırılan kodlarla ilgili sınırlı bilgiyi paylaşarak şunları söyledi:

"Kaldırılmadan önce "FreeSpeechEnthusiast" reposunda dört klasör vardı, bunlardan biri Twitter'ın Amazon Web Services kullanıcısı ile ilgiliydi. Ayrıca boş olan bir ReadMe dosyası da vardı."

Elon Musk ya da Microsoft tarafından henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Yargıya taşınan olayla ilgili muhtemelen mahkemeden gelecek bilgileri bekliyorlar.

Twitter yine yangın yeri: Kaynak kodları sızdırıldı ve herkese açık bir şekilde paylaşıldı ile ilgili etiketler Twitter Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.