Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Taksim Meydanı'nda canlı izlenebilecek!

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu bu gece başlıyor. Yolculuğun canlı olarak izlenebilmesi için Taksim Meydanı'nda planetaryum kuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Şubat 2021'de açıklanan Milli Uzay Programı'nı ve bir Türk vatandaşının uzaya gönderilmesi için başlatılan projede sona gelindi.

Türkiye'nin ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı, Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece Türkiye saati ile 01.11'de gerçekleşmesi planlanan fırlatmayla Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) hareket edecek. Nefeslerin tutulacağı fırlatma töreni birçok kentin meydanından takip edilebilecek.

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Taksim Meydanı'nda canlı izlenebilecek!

TAKSİM MEYDANI TARİHİ GECEYE HAZIR

Törenin canlı olarak izlenebileceği yerlerden biri de Taksim Meydanı olarak belirlendi.

Meydandaki bu alana bir planetaryum kuruldu ve içine de dev ekranlar yerleştirildi. Fırlatmaya kısa bir süre kala planetaryumdaki hazırlıkların devam ettiği görüldü.

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Taksim Meydanı'nda canlı izlenebilecek! - Resim : 2

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Taksim Meydanı'nda canlı izlenebilecek! - Resim : 3

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Taksim Meydanı'nda canlı izlenebilecek! ile ilgili etiketler Taksim Türkiye uzay Alper Gezeravcı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.