Türkiye-ABD arasında yeni bir süreç mi başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında ABD ile ilişkiler ve Trump ile yaptığı görüşmeye ilişkin kritik açıklamalar yaptı. Stratejist Yusuf Alabarda Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendirdi.

Erdoğan, TRT ekranlarında ABD ile ilişkilerde yeni bir dönemin başlayabileceğini belirterek ''Bu akşam yaptığımız görüşmeden sonra ABD Türkiye arasında süreçle ilgili yeni bir dönem başlayabilir. Ve yaptığımız görüşmede bazı mutabakatlarımız oldu. Belki böyle bir adım olabilir. Sayın Putin ile de görüşmem gerekecek. Kahire zirvesine Rusya'nın farklı bir şekilde katılması. Hepsinden öte Rusya'nın burada yer alıyor olması hepsinden ötesindeydi çünkü "burada benim askerim yok" açıklamasıydı. Böyle bir durum söz konusu. Kendileri ile bunları konuşmak istiyorum. Konuştuktan sonra bunların planlamasını yaparız diye bir düşüncem var.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye-ABD arasında yeni bir süreç mi başlayacak?

Stratejist Yusuf Alabarda Erdoğan'ın ABD ile ilgili sözlerini değerlendirdi.

Alabarda şu ifadeleri kullandı;

''Türkiye belli bir noktada bu şekilde bir güç konsolide ettiyse, o noktadan itibaren Türkiye ile kazan, kazanda nerede buluşabiliriz konusunda siyaset geliştiriyorlar. Çin'in ikame edilmesi noktasında ABD ile yoğun bir görüşme trafiği beklenebilir. Sadece F35 boyutuyla değil, ticaret boyutuyla da durumlara bakmak gerekir. Karşılıklı iki tarafın da kazanacağı bir noktaya gelebiliriz.''

Türkiye-ABD arasında yeni bir süreç mi başlayacak? ile ilgili etiketler Türkiye ABD yusuf alabarda

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.