İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı! Bölgeden ilk görüntüler geldi...

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirdiğini ve yardım ekiplerinin kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalıştığını duyurdu. İran'ın Doğu Azerbaycan Valiliği, "Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kazasıyla" ilgili henüz "olası ölü ve yaralılar" hakkında bilgi veremeyeceklerini açıkladı. İran İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden birinin zorunlu iniş yaptığını doğruladı.

İran devlet televizyonuna göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki bir helikopter kaza yaptı.

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, kaza yapan helikopterin Reisi'yi taşıdığını iddia etti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı! Bölgeden ilk görüntüler geldi...

Fars Haber Ajansı, yoğun sis nedeniyle Reisi'yi taşıyan helikopterin zorunlu iniş yaptığını ve Reisi'nin kara yoluyla Tebriz’e gittiğini duyurdu.

Devlet televizyonu da Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi.

Reisi'nin konvoyunda 3 helikopter olduğu bilgisi paylaşıldı.

KIZILAY'DAN İLK AÇIKLAMA: KAZA MI SUİKAST MI?

Kızılay Yardım ve Kurtarma Teşkilatı Başkanı Mahmudi, Cumhurbaşkanlığı konvoyunu taşıyan helikopterin kaza yaptığının duyurulmasının ardından yaptığı açıklamada Kızılay tarafından bölgeye kurtarma ekipleri gönderildiğini, konunun araştırılmaya devam ettiğini ve kaza ile ilgili bir rapora henüz ulaşamadıklarını bildirdi.

Kazanın nasıl gerçekleştiğine ilişkin raporun oluşturulması için ekiplerin olay yerinde inceleme yapması gerektiği belirtildi.

AZERBAYCAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

İran'ın Doğu Azerbaycan Valiliği, "Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kazasıyla" ilgili henüz "olası ölü ve yaralılar" hakkında bilgi veremeyeceklerini açıkladı.

A HABER MUHABİRİ EKBER KARABAĞ DETAYLARI AKTARDI

Karabağ, "İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterinin kaza yaptığına ilişkin İran basınında haberler yayınlandı. Reisi ile birlikte helikopterde bulunan kişilerin ilgili merkezlerle irtibata geçmeyi başardığı ifade ediliyor. İran medyası kurtarma ekiplerinin kaza yerinde ulaşmaya çalıştığını fakat zorlu hava koşulları ve yoğun sis nedeniyle ekiplerin hala bu bölgeye ulaşamadığı ifade ediliyor." dedi.

Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile birlikte bu bölgede Kız Kalesi isimli barajın açılığı için gitmişti. Söz konusu kaza da tam bu bölgede meydana geldi. Toplamda 3 helikopterin etkinliğin yapıldığı bölgeden ayrıldığı ifade ediliyor. Bunların ikisinde bakanlar vardı. O bakanları taşıyan helikopterlerin ilgili yerlere ulaştığı fakat Reisi'yi taşıyan helikopterin kaza yaptığına ilişkin basında çıkan haberler söz konusudur. Cumhurbaşkanı Reisi ile birlikte Dışişleri Bakanı ayrıca Doğu Azerbaycan'ın baş imamı ve Doğu Azerbaycan'ın valisi de bu helikopterde bulunuyordu. Hala sır perdesi giderilmiş değil. Kurtarma ekipleri bu bölgeye ulaşmaya çalışıyor.

İRAN İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İran İçişleri Bakanı Ahmad Vahidi, kaza alanına henüz ulaşılamadığını açıkladı. Vahidi, "Cumhurbaşkanını (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşmadı" dedi.

REİSİ'NİN HELİKOPTERİNİN DÜŞTÜĞÜ BÖLGEDEN İLK GÖRÜNTÜLER 

Arama kurtarma ekiplerinin bölgeye gidiş görüntüleri de ortaya çıktı. Bölgedeki yoğun sis dikkat çekti.

İRAN KIZILAYI'NDAN YENİ AÇIKLAMA

İran Kızılayı'ndan kurtarma çalışmalarına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, "Bölgeye 8 ambulans sevk edildi. Gönderilen helikopterler ise hava koşulları nedeniyle iniş yapamadı." denildi.

 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı! Bölgeden ilk görüntüler geldi... ile ilgili etiketler İbrahim Reisi
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.