Türkiye A Milli Hentbol Takımı, 2023 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri'ne Belçika galibiyetiyle başladı

Türkiye A Milli Hentbol Takımı, 2023 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Grup'taki 3. maçında Belçika’yı 30-25 yenerek önemli bir galibiyete imza attı. Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, “Bugün çok önemli bir maç oynadık. Kastamonu’da oynadığımız ilk milli maçımızdı. Kastamonu seyircisine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2023 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Grup'taki 3. maçında Belçika'yı 30-25 yendi.

Kastamonu Merkez Spor Salonu'nda oynanan mücadelenin ilk yarısını da ay-yıldızlı ekip 17 -14 önde tamamladı.

Müsabaka boyunca alkışlarıyla milli takımı destekleyen Kastamonulu spor severler, maça yoğun ilgi gösterdi.

KASTAMONU'DA İLK MİLLİ MAÇ

Çok önemli bir galibiyete imza attıklarını söyleyen Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, “Bugün çok önemli bir maç oynadık. Kastamonu’da oynadığımız ilk milli maçımızdı. Kastamonu seyircisine sonsuz teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti onlara armağan ediyoruz. Sahada mücadele eden çocuklarımızın terlerinin son damlasına kadar mücadele ettiler. Onları da tebrik ediyorum inşallah bu grubu, diğer üç karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak birinci bitirmek istiyoruz” dedi.

Müthiş bir organizasyonun olduğunu söyleyen Kılıç, “Salon son derece doluydu. Bir bu kadar daha kapasite olsa orası da dolacaktı. Ben her zaman söylüyorum Kastamonu bir hentbol şehri. Böylede olmaya devam edecek. İyi ki varlar, bu galibiyeti onların enerjisine armağan ediyoruz. Mutlaka bundan sonrada Kastamonu’da bu tür organizasyonlar olacak. Zaten sporcular otomatikmen bu ortamı isteyecekler. Herkes seyirci ile oynamak istiyor. Spor, hentbol seyirci ile güzel. Biz, kazandıkça ve başarılı oldukça çok daha güzel organizasyonlar olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye A Milli Hentbol Takımı, 2023 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri'ne Belçika galibiyetiyle başladı ile ilgili etiketler Kastamonu hentbol A Milli Erkek Hentbol Takımı
GÜNÜN VİDEOSU

İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler: Osmanlı, Yunanlara zulmetmişti...

Tahran Kitap Fuarı'nı ziyaret eden İran'ın "dini" lideri Hamaney'in, eline aldığı bir kitap sonrası yaptığı konuşma büyük tepki çekti. "Bu, Yunanlılar tarafından Türklere karşı yazılmıştır." diyen Hamaney'in "Osmanlı Türkleri tarafından Rumlara yapılan zulmü çok güçlü ve güzel bir şekilde anlatıyor." sözleri gündem oldu.