Turgut Alp tarihte nasıl ölüyor?

Turgut Alp nasıl öldü? Diriliş Ertuğrul'da heyecan giderek artıyor. TRT 1'in reyting rekorları kıran dizisinda Kayı Obası Ertuğrul Bey'in yokluğunda kaosa sürükleniyor. Dizinin hayranları ise "Turgut Alp ölecek mi?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Biz de merak edilenleri derledik. Ertuğrul Bey artık başka bir dünyadaydı. Ve bu dünya da at koşturmak daha çok akıl, cesaret ve sabır istiyordu. Karşısına daha güçlü ve daha acımasız olarak çıkan Tapınakçılar, Ertuğrul Bey’i zafer için yeni yöntemler bulmaya zorlayacaktı. Peki, Turgut Alp nasıl ölüyor? Tarihte yaşıyor muydu? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Diriliş Ertuğrul merakla araştırılmakta. Her bölümde birbirinden heyecanlı sahnelerle ekranlara gelen dizi reyting rekorları kırıyor. Müslüman olan ve bundan sonra Ertuğrul’la yoldaşlık edecek Ares’i neler bekliyor? Mahperi Hatun ve Altunaba’nın, sultanın vasiyetinin tersine Şehzade Gıyaseddin’i tahta geçirme planları nasıl işleyecek? Ertuğrul bu planları bozabilecek mi?Peki, Turgut Alp nasıl ölüyor? Tarihte yaşıyor muydu? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Turgut_Alp_nasl_oluyor_Tarihte_yasyor_muydufadsah

TURGUT ALP KİMDİR? TARİHTE NASIL ÖLDÜ?

Hayatına dair çok az bilgi bulunan Turgut Alp'in tarihî bir şahsiyet olmayıp halk rivayetlerinde ortaya çıkan efsanevî bir kişi olduğu da ileri sürülmektedir. Bu iddianın yanı sıra ilk Osmanlı kronikleri yanında bazı Bizans kaynaklarında çeşitli askerî faaliyetlerden dolayı adı anılmaktadır. İsminde bulunan Alp kelimesi bir ünvandır. Bu ünvan onun veya babasının Selçuklu Devleti'nin hizmetinde dirlik sahibi olduğuna işaret etmektedir.

Turgut Alp'in 1334-35 yıllarında sağ olduğu fakat epeyca yaşlı olduğu bilinmektedir. İnegöl çevresinde Keşiş dağı yakınında yaşayan dervişlerden Geyikli Baba ile yakınlığına dair bazı rivayetler vardır. Turgut Alp'in adı ölümünden sonra İnegöl yöresine verilmiş ve burası Turgut-ili diye anılmıştır. Erken dönem Osmanlı'da yaşayan tarihçilerden Aşıkpaşazâde, Neşri ve diğer tarihçiler de İnegöl yöresini Turgut-ili şeklinde anmaktadır. Bu adlandırma 16. yüzyıldan itibaren ortadan kalkmıştır.

Turgut_Alp_nasl_oluyor_Tarihte_yasyor_muydu_hfhasf

İlk Osmanlı kaynaklarındaki rivayetlere göre Turgut Alp, Osman Bey'in yanında bulunmuş ve Yarhisar'ın alınmasına katılmış ve ardından İnegöl'ün fethiyle görevlendirilmiştir. Kaynaklarda Turgut Alp'in şehri kuşatırken Osman Bey'in de yardıma geldiğine değinilmektedir. Ayrıca İnegöl'ün fethi sırasında şehrin tekfuru Aya Nikola'nın Türkler'e karşı düşmanca hareketleri yüzünden idam edildiği ve şehrin idaresinin Turgut Alp'e verildiği kaydedilmiştir. Daha sonra Turgut Alp, Köse Mihal ile birlikte Orhan Gazi'nin yanında Atranos yani Orhaneli'nin fethine katılmıştır. Orhan Bey'in geldiği haberini alan Atranos hâkimi hisardan kaçarken bir kayadan düşüp ölmüştür ve kale kolayca ele geçirilmiştir. Aynı zamanda Atranos'un alınması Bursa'nın da fethini kolaylaştırmıştır.

Tarihte Turgut Alp’in nasıl öldüğü hakkında pek bilgi yer almasa da 14.yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği, ve yaşamı boyunca Osman Bey’e en iyi hizmet eden askerlerden biri olduğu bilinmektedir.

Turgut_Alp_nasl_oluyor_Tarihte_yasyor_muydugfasfg

CENGİZ ÇOŞKUN KİMDİR?

1982 doğumlu yakışıklı oyuncu Cengiz Coşkun İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Spor Akademisinden mezun olmuş eski profesyonel basketbolculardandır. 2002 yılında Best Model olduktan sonra modelliğe adım atan Cengiz Coşkun 2005 senesinde Rüzgarlı Bahçe isimli dizide oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Fetih 1453 isimli sinema filminde de rol almış en son Diriliş Ertuğrul dizisinde Turgut Alp karakterini canlandırmıştır. 2013 yılında Survivor yarışmasında boy gösteren Cengiz Coşkun aslen Bulgaristan göçmenidir yarışmada 94. gün elenmiş yaşantısını İstanbul’da sürdürmektedir.

Turgut_Alp_nasl_oluyor_Tarihte_yasyor_muydusefasf

SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Sultan, Ares’in itiraflarından sonra Emir Saadettin’i zindana attırmış, nihai kararını sefere gitmeden evvel vereceğini söylemişti. Sultan, sefere gitmeden önce kararını açıklamış, Emir Saadettin’e itham edilen suçların araştırılmasına ve Emir Saadettin’in görevinden azline karar vermiş, Ertuğrul bu karardan hiç memnun olmamıştı.

Her şeye rağmen Ertuğrul sözünde durup Ares’i serbest bırakmış, Emir Saadettin ise her şeyi itiraf eden Ares’i öldürmek için peşine adam göndermişti. Göktuğ ve adamları Ares’i yakalamış fakat Ertuğrul yetişip Ares’i onların elinden kurtarmıştı. Ares, Ertuğrul’un kendisi için yaptıklarından etkilenmiş ve Müslüman olmuştu.

Emir Saadettin’in hak ettiği cezayı almadığını düşünen Ertuğrul ne yapacak? Emir Saadettin’in sultana karşı girişeceği hareketlere mani olabilecek mi? Kendisine iyice düşman olan saray erkânıyla nasıl mücadele edecek?

Emir Saadettin, Ertuğrul’un Göktuğ’u öldürüp kendisine göz dağı vermesinden sonra ne yapacak? Ertuğrul’a mani olmak ve onu ortadan kaldırmak için ne gibi bir plan yapacak? Sultana da kinli olan Emir Saadettin, ondan intikam alabilecek mi?

Turgut ve Bamsı, Aslıhan ve Hafsa’yı Titan’ın elinden kurtarmış fakat Hafsa baygın bir halde yere yığılmıştı. Hafsa’nın durumu ne olacak? Karnındaki bebeğine bir zarar gelecek mi? Bamsı ve Turgut, Titan’dan intikam almak için nasıl harekete geçecek?

Müslüman olan ve bundan sonra Ertuğrul’la yoldaşlık edecek Ares’i neler bekliyor? Mahperi Hatun ve Altunaba’nın, sultanın vasiyetinin tersine Şehzade Gıyaseddin’i tahta geçirme planları nasıl işleyecek? Ertuğrul bu planları bozabilecek mi?

107.BÖLÜM ÖZETİ

Ertuğrul, saraya Halime ile birlikte gelmiş, Ares’i getirdiğini kimseye belli etmemişti. Ares’in Emir Saadeddin’le yaptığı işbirliğini sultanın huzurunda itiraf ettirmek isteyen Ertuğrul, huzura çıktığında Ares’i getirtmiş, başta Emir Saadeddin olmak üzere herkes neye uğradığını şaşırmıştı. Emir Saadeddin’le yaptığı işbirliğini sultanın huzurunda bir bir anlatan Ares, Ertuğrul’un bütün iddialarını doğrulamıştı.

Sultan, Ares’in itiraflarından sonra ne yapacak? Emir Saadeddin’e ne ceza verecek? Sultan, Emir Saadeddin’i idam edecek mi? Yoksa Emir Saadeddin kurtulmanın bir yolunu bulabilecek mi?

Ertuğrul’un bundan sonraki hamleleri ne olacak? Sultanın hatunu Mahperi ve Atabeği Altunaba, yaşananlar karşısında Ertuğrul’a ne yapacak? Ertuğrul, saray oyunlarını bertaraf edebilecek mi? Mahperi ve Altunaba’nın taht oyunlarına karşı nasıl mücadele edecek?

Turgut, Ertuğrul’un buyruğuna ve Bamsı’nın ısrarlarına rağmen Çavdar Obası’nı Kayı Obası’na uzak bir yere kurmuştu. Bunu Marya aracılığıyla öğrenen Titan ve Angelos ise iki oba arasındaki yola baskın vermiş, Aslıhan ve Hafsa’yı ele geçirmişlerdi. Haberi duyduktan sonra çılgına dönen Bamsı, Turgut’u suçlamış, ikili arasındaki gerilim artmıştı. Bamsı ve Turgut, Aslıhan ile Hafsa’yı kurtarabilecek mi? Hamile olan Hafsa’ya ne olacak? Bebeğini kaybedecek mi?

Turgut Alp tarihte nasıl ölüyor? ile ilgili etiketler turgut alp nasıl ölüyor tarihte yaşıyor muydu tarihte nasıl öldü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.