Turan Tüysüz kimdir, hangi partili? Mustafa Sarıgül'e neden yumruk attı?

TBMM'de meydana gelen yumruklu saldırı, Türk siyasetine gölge düşüren olaylardan biri olarak gündeme geldi. CHP'nin Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Meclis kulisinde eski ANAP Milletvekili Turan Tüysüz tarafından yumrukla saldırıya uğradı. Saldırganın 22. Dönemde ANAP üyesi olduğu belirtildi. Peki Turan Tüysüz kimdir, hangi partili? Mustafa Sarıgül'e neden yumruk attı? İşte ayrıntılar...

Eski ANAP Milletvekili Turan Tüysüz tarafından yumrukla saldırıya uğradı. Saldırganın 22. Dönemde ANAP üyesi olduğu belirtildi. Peki Turan Tüysüz kimdir, hangi partili? Mustafa Sarıgül'e neden yumruk attı? İşte ayrıntılar...

Turan Tüysüz kimdir, hangi partili? Mustafa Sarıgül'e neden yumruk attı?

TURAN TÜYSÜZ KİMDİR?

Turan Tüysüz, 1970 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğmuş olan bir siyasetçidir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nden mezun olan Tüysüz, siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında adım atmıştır.

2002 Türkiye genel seçimlerinde CHP'den Şanlıurfa milletvekili olarak seçilen Tüysüz, siyasi çalışmalarını bu parti çatısı altında yürütmüştür. Ancak 2005 yılında, CHP'den istifa ederek siyasi parti değişikliğine gitmiş ve Anavatan Partisi'ne katılmıştır.

Siyasi kariyeri boyunca aktif görevler üstlenen Tüysüz, 2019 yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Siverek belediye başkan adayı olarak görev almıştır.

Turan Tüysüz'ün siyasi kariyeri ve seçim geçmişi, Türk siyasetinin önemli dönemlerinden birini oluşturuyor. Parti değişiklikleri ve farklı siyasi pozisyonlardaki görevleri, kendisinin siyasi tercihlerini ve politikalarını yansıtan önemli bir tabloyu oluşturuyor. Bu bağlamda, Türkiye'nin siyasi tarihine katkıda bulunan önemli isimlerden biri olarak kabul edilmektedir.

TURAN TÜYSÜZ, MUSTAFA SARIGÜL'E SALDIRDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) şaşırtıcı bir olay yaşandı. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e, Meclis kulisinde eski 22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz tarafından yumruklu saldırı gerçekleşti. Olayın ardından Sarıgül, saldırıyla ilgili açıklama yaparak, "Neden olduğunu bilmiyorum" dedi.

Yaşanan olay sonrasında Sarıgül, basın mensuplarına yönelik yaptığı açıklamada, "Parlamento çatısı altında böyle bir olayın yaşanması son derece üzüntü verici. Eski bir milletvekili arkadaşı 15 yıldır görmüyorum. Neden olduğunu bilmiyorum" dedi.

Turan Tüysüz, daha önce CHP'nin 2005 yılındaki olaylı kurultayında Divan Başkanı Şinasi Öktem'i yumrukladıktan sonra partisinden istifa etmiş ve Anavatan Partisi'ne katılmıştı. Bu olay, siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırmış ve uzun süre konuşulmuştu.

 

Turan Tüysüz kimdir, hangi partili? Mustafa Sarıgül'e neden yumruk attı? ile ilgili etiketler CHP Mustafa Sarıgül Turan Tüysüz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.