Tüm yasaları çiğnedi: En az 550 çocuğun babası olduğu düşünülüyor...

Jonathan M olarak tanımlanan bir adam, sperm bağışçılarının 12 anneden en fazla 25 çocuğa babalık yapmasına izin veren Hollanda ulusal yönergelerini büyük ölçüde çiğnedi.

Hollanda'daki ulusal yönergeler, sperm donörlerinin 12 anneden en fazla 25 çocuğa babalık yapmasına izin verildiği yönünde olsa da, en az 550 çocuğu olduğu düşünülen bir babanın, müstakbel ebeveynlere "kasıtlı olarak yalan söylemesi" nedeniyle daha fazla sperm bağışlaması yasaklandı.

Lahey Bölge Mahkemesi'nin yazılı bir kararında, Hollanda gizlilik kuralları uyarınca yalnızca Jonathan M olarak tanımlanan bir sperm bağışçısının, Hollanda'daki birkaç doğurganlık kliniğine, Danimarka'daki bir tesise ve reklamlar ve çevrimiçi forumlar aracılığıyla tanıştığı insanlara sperm sağladığı söylendi.

Tüm yasaları çiğnedi: En az 550 çocuğun babası olduğu düşünülüyor...

Bahsi geçen sperm donörünün avukatı, müvekkilinin başka türlü hamile kalamayacak insanlara yardım etmek istediğini söyledi.

Ancak mahkemeden yapılan açıklamaya göre, hukuk davasını gören yargıç, donörün "ebeveynleri kendisini bağışçı olarak almaya ikna etmek için kasten bu konuda yalan söylediğini" söyledi.

Mahkeme, çocukların ebeveynlerinin "artık ailelerindeki çocukların, kendi seçmedikleri yüzlerce üvey kardeşle büyük bir akrabalık ağının parçası olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kaldıklarını" ekledi. Ayrıca bunun "çocuklar için olumsuz psikososyal sonuçları var veya olabilir" dedi.

Ayrıca mahkeme dava sırasında, donörün sağladığı genlerin ensest bir ilişki yolunda akraba evliliği gibi durumlara neden olabileceğini vurguladı.

Eğer bağışçı yasağını yine ihlal ederse vaka başına 100.000 euro para cezasıyla karşı karşıya kalacak. 

Tüm yasaları çiğnedi: En az 550 çocuğun babası olduğu düşünülüyor... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.