Macaristan'dan büyük iddia: Brüksel’de dünya savaşı için hazırlık var

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto “Brüksel’de yeni bir dünya savaşı için hazırlıklar yoğunlaşıyor.” iddiasında bulundu.

Kuzey'de Rusya - Ukrayna, Orta Doğu'da İsrail- Filistin savaşı devam ederken Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Szijjarto “Brüksel’de yeni bir dünya savaşı için hazırlıklar yoğunlaşıyor.” diyerek bir an önce hazırlılıkların durdurulması çağrısında bulundu.

Birçok Avrupa ve Kuzey Atlantik liderinin savaş psikolojisi içerisinde olduğunu ve kendilerini Rusya’nın karşısında gördüklerini ifade eden Szijjarto, Macar hükümetinin ise kendisini Ukrayna ile çatışmanın tarafı olarak görmediğini ifade etti. Lüksemburg’daki toplantı arasında bir basın toplantısı da tertipleyen Szijjarto, “Ukrayna için durum, son iki yıldır neredeyse sürekli kötüleşiyor. Bu durum son birkaç hafta içerisinde daha da kötüye gitti. Katılımcılar, Rusya’nın silah üstünlüğü derecesini sorgulamıyor” dedi.

AB’nin Ukrayna’ya daha fazla silah sevkiyatı planlarını eleştiren Szijjarto, “Brüksel, Ukrayna’da cephe hattındaki durumun kötüye gidişine, yeni bir dünya savaşı hazırlığı yaparak cevap veriyor” ifadelerini kullandı.

 

Macaristan'dan büyük iddia: Brüksel’de dünya savaşı için hazırlık var ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.