Transkript belgesi nasıl alınır? e-Devlet transkript belgesi alma ekranı

Günümüzde üniversite öğrencileri, Internet erişiminin olduğu her ortamda kare kodlu ve barkotlu transkript belgesi alabiliyor. Önceleri sadece eğitim alınan üniversitenin ilgili fakültelerinden alınabilen transkript belgesinin Internet üzerinden nasıl alındığı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, transkript belgesi nasıl alınır? e-Devlet transkript belgesi alma ekranı! Ayrıntılar haberimizde...

Transkript öğrencinin almış ve almakta olduğu derslerin kredi miktarlarını, ders notlarını, haftada kaç saat işlendiğini, dersin uygulama proje içerip içermediğini detaylı olarak belirtilen belgedir. Transkript belgesini nasıl alınabileceği öğrenciler tarafından büyük bir merakla araştırılıyor.  Peki, transkript belgesi nasıl alınır? e-Devlet transkript belgesi alma ekranı! Detaylar haberimizde... 

Transkript belgesi nasıl alınır? e-Devlet transkript belgesi alma ekranı

TRANSKRİPT BELGESİ NASIL ALINIR?

YÖK, transkript belgesinin Türkçe ve İngilizce olarak çift dilde e-Devlet kapısı üzerinden kolayca temin edilebilmesi için çalışmaları tamamladı.

Artık öğrenciler, transkript belgelerini YÖK’ün e-Devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Sorgulama” kısmından temin edebiliyor.

E-DEVLET TRANSKRİPT BELGESİ NASIL ALINIR?

e-Devlet üzerinden transkript belgesi alma işlemini gerçekleştirmek için ilk olarak sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Karşınıza gelen ekranda, T.C Kimlik No ve şifre bilgilerini girerek kendi e-devlet sayfanıza giriş yapın. Sonrasında uygulayacağınız adımlar ise şu şekildedir:

1. Yönlendirildiğiniz sayfanın üst sağ köşesinde arama bölümü yer almaktadır. Mezuniyet belgesi işlemini gerçekleştirmek için arama bölümüne “Transkript Belgesi Sorgulama” yazın. Karşınıza gelen başlığa tıklayın.

2. Karşınıza gelen sayfada, yuvarlak şekil ile işaretlenmiş olan “Belge Oluştur” yazan yere tıklayın.

3. Belge oluştur dedikten sonra yeni sayfa döküm olarak çıkacaktır.

Transkript belgesi nasıl alınır? e-Devlet transkript belgesi alma ekranı ile ilgili etiketler e-Devlet üniversite YÖK transkript belgesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.