TKGM parsel sorgulama! E-Devlet ada parsel sorgulama

Parsel Sorgulama, TKGM Parsel Sorgulama ve Ada Parsel Sorgulama işlemleri, satın alınması düşünülen veya herhangi bir gayrimenkulün yerinin tespit edilmesini sağlayan sistemdir. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile e-Devlet üzerinden parsel sorgulama işlemleri gerçekleştirilir.

Parsel Sorgulama, eski zamanlarda belediyelerde olan harita kadastro ve imar uygulama birimlerine gidilerek gerçekleştirilen sistemdir. Şimdiki zamanda internet üzerinden oldukça kolay ve rahat bir şekilde yapılan Ada Parsel Sorgulama işlemleri için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve e-Devlet resmi sayfaları aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir.

PARSEL SORGULAMA NEDİR?

Parsel Sorgulama, TKGM (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü) sistemi üzerinden taşınmazların hangi parsel üzerinde bulunduğunu göstermektedir. Bir gayrimenkule ait tapu, parsel ve Parsel Sorgulama işlemleri bu sistem üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebilir.

PARSEL SORGULAMA NEREDEN YAPILIR?

Parsel Sorgulama, TKGM (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü) sistemi haricinde değişik uygulamalar üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. TKGM Parsel Sorgulama uygulaması Türkiye’nin birçok yerinde yer alan il, ilçe, mahalle, ada, adrese, koordinatlara ya da harita üzerinden sorgulama yapılmasına izin vermektedir.

TKGM Tapu Personel Sorgulama ya da tapu randevu alabilmek için ALO 181 hattı ile de tüm işlemler gerçekleştirilebilir.

TKGM PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Teknoloji hayatımıza girmeden önce Tapu Personel Sorgulama işlemleri eskiden uzunca zaman alırdır. Geçmiş zamanlarda arsa ve arazi sahiplerine ait yerleri sorgulamak isteyenler Tapu Dairesi binalarına bizzat müracaat etmek durumunda kalırlardı. Artık günümüz koşullarında Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından şifresiz olarak hizmet veren https://parselsorgu.tkgm.gov.tr internet adresi üzerinden Parsel ve Tapu Sorgulama işlemlerini yapmak zahmetsiz ve oldukça kolaydır.

TKGM Parsel Sorgulama uygulaması ve e-Devlet sistemi ile de Ada Parsel Sorgulama işlemleri kolayca gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet uygulamasına giriş yaparak il, ilçe, mahalle ve ada parsel bilgilerini doğruladıktan hemen sonra parsele ulaşmak mümkündür. TKGM Tapu Parsel Sorgulama için Ada Parsel Sorgulama ekranında yer alan lokasyon kısımlarını doldurmanız yeterlidir.

E-DEVLET İLE PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Parsel Sorgulama işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için öncelikle e-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. e-Devlet şifrenizi aldıktan sonrada online olarak sisteme giriş yaparak T.C. numaranız ile Tapu Sorgulama ve Parsel Sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

PARSEL SORGULAMA NASIL KULLANILIR?

TKGM Parsel Sorgulama uygulaması üzerinden aşağıdaki işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

• Ada parsel sorgulama
• Detaylı parsel sorgulama
• İsme göre tapu sorgulama
• Tapu başvuru sorgulama
• 3D parsel sorgulama
• Başkasına ait tapu sorgulama

TKGM parsel sorgulama! E-Devlet ada parsel sorgulama ile ilgili etiketler e-Devlet tkgm takbis parsel sorgulama ada parsel sorgulama
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.