TikTok aile eşleşmesi nedir, nasıl kullanılır?

TikTok, kullanıcılarına güvenli ve pozitif bir ortam sunmayı hedefleyerek "İşte Benim Ailem" adında bir kampanya başlattı. Bu kampanya, ünlülerin de katılımıyla popüler hale geldi ve topluluk kuralları çerçevesinde güvenli bir ortam oluşturmak için çeşitli çalışmalar yürüttü. Peki TikTok aile eşleşmesi nedir? Aile eşleşmesi nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar...

TikTok, gelecekte içerikleri daha iyi analiz edecek çalışmalar yaparak sıkıntılı içeriklere çözüm bulma konusunda ailelerin içini rahatlatacak yeni özelliği 'Aile eşleşmesi'ni tanıttı. Ebeveynlerin çocuklarını TikTok'ta güven altına almaya yarayacak 'Aile eşlemesi özelliği" TikTok'un platformuna özel olarak geliştirdiği bir moddur. Peki TikTok aile eşleşmesi nedir, nasıl kullanılır? İşte detaylar...

TİKTOK AİLE EŞLEŞMESİ NEDİR?

TikTok aile eşleşmesi, uygulama içerisinde popüler içerik üreticileriyle işbirliği yapılır ve kullanıcılara belirli videolar sunulur. Bu videolarda kullanıcılara ara ara mola vermeleri ve kitap önerileri gibi içerikler sunulabilir.

Aile eşlemesi modunun yanı sıra, TikTok'ta mevcut olan sınırlı mod özelliği de kullanılarak rahatsız edici içerikli paylaşımların görülmesi engellenebilir. Ayrıca, aileler bu modda şifre koruması da kullanarak ek bir güvenlik önlemi alabilirler.

TikTok aile eşleşmesi nedir, nasıl kullanılır?

Özellikle COVID-19 salgınıyla birlikte sanal ortam kullanımı artmış ve bu da uygulamaların kullanıcı deneyimini geliştirmek için hamle yapmasına sebep oldu. Ekran zaman yönetimi gibi özellikler, çocukların aşırı şekilde uygulama kullanmasını engellemek ve ebeveynlerin kontrolünü sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

Aile eşlemesi modu, aileler için çevrimiçi güvenliği sağlayan ve gençlere rehberlik sunan bir hizmet olarak değerlendirilebilir. Ekran zaman yönetimi özelliği sayesinde uygulamada geçirilecek süre sınırlandırılabilir ve aileler çocuklarının ne kadar süreyle uğraşabileceğini belirleyebilirler. Örneğin, 40 dakika, 60 dakika, 90 dakika veya 120 dakika gibi zaman çizelgeleri belirlenebilir.

Bunun yanı sıra, doğrudan mesajlar gibi özellikler de aile eşlemesi modunda bulunabilir. Bu özellikler, ebeveynlerin hesaplarına doğrudan mesaj gönderme sınırları belirlemelerine veya tamamen engellemelerine olanak sağlar. Ayrıca, çocukların hesaplarında otomatik olarak doğrudan mesajlaşmanın kapatılması gibi düzenlemeler de yapılmıştır.

TikTok'un aile eşlemesi modu, ailelerin çocuklarının güvenliğini ve çevrimiçi deneyimlerini kontrol altında tutmalarına yardımcı olan bir özelliktir. Bu mod, çocukların uygulamada ne kadar süre geçirebileceklerini belirlemelerine ve belirli içerikleri sınırlamalarına olanak tanır. Aileler, ekran zaman yönetimi özelliği sayesinde uygulamada geçirilecek süreyi zamanlayabilir ve sınırlayabilirler.

Aile eşlemesi modunu kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

TİKTOK AİLE EŞLEŞMESİ NASIL KULLANILIR?

1) TikTok uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın.

2) Profilinize gidin ve sağ üst köşedeki üç noktalı menüyü bulun.

3) Menüyü açın ve "Ayarlar ve gizlilik" seçeneğine dokunun.

4) "Dijital Wellbeing" veya "Dijital Sağlık" bölümünü bulun ve açın.

5) Aile eşlemesi modunu etkinleştirmek için ilgili seçeneği bulun ve açın.

6) Aile eşlemesi modunu yapılandırmak için talimatları izleyin. Bu adımlar arasında ekran zaman yönetimi, sınırlı mod ve doğrudan mesajlar gibi seçenekler bulunabilir.

TikTok aile eşleşmesi nedir, nasıl kullanılır? - Resim : 2

Ekran zaman yönetimi, çocukların uygulamada ne kadar süre geçirebileceğini belirlemenizi sağlar. Bu özellikle çocuklarınızın aşırı derecede zaman harcamasını önleyebilirsiniz. Sınırlı mod ise uygunsuz içeriklerin filtrelenmesini sağlar. Böylece çocuklarınızın güvende kalmasını sağlayabilirsiniz. Doğrudan mesajlar ise çocukların hesaplarına mesaj gönderme sınırları veya tamamen önleme amaçlı işlemler yapmanıza olanak tanır.

Aile eşlemesi modunu kullanarak çocuklarınızın TikTok'ta daha güvenli bir deneyim yaşamasını sağlayabilirsiniz. Ancak, unutmayın ki bu mod sadece bir araçtır ve çocuklarınızın güvende kalması için sürekli olarak ebeveyn denetimi ve iletişimi gereklidir. Ayrıca, çocukların internette güvenli ve sağlıklı davranışlar sergilemeleri konusunda eğitilmeleri de önemlidir.

TikTok aile eşleşmesi nedir, nasıl kullanılır? ile ilgili etiketler TikTok
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.