Terviye günü nedir? 2020 Terviye günü ne zaman?

Terviye günü nedir? 2020 Terviye günü ne zaman? Zilhicce ayında islam dininin beş temel gereklerinden olan hac ibadetinin yapıldığı aydır. Mübarek Aylar'ın ikincisidir. Ayrıca haccın bir parçası ve tamamlayıcısı olan kurban kesme ibadeti de bu ayda yapılır. Zilhicce ayının sekizinci günü olan Terviye günü nedir? 2020 Terviye günü ne zaman?

Terviye günü nedir? 2020 Terviye günü ne zaman? soruları sorulmaya başlandı. Zilhicce ayının gelmesi ile Terviye gününü merak edenler için araştırdık. Zilhicce ayının sekizinci günü olan Terviye günü, bu yıl miladi 29 Temmuz Çarşamba'ya, Arefe günü ise 30 Temmuz Perşembe'ye tevâfuk etmektedir. Zilhicce’nin ilk dokuz günü oruç tutmak müstehap kabul edilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s.) bu günlerden olan arefe gününde tutulan oruca ise ayrı bir önem vermiştir. Dolayısıyla bu günleri oruç vd. ibadetlerle değerlendirmek gerekir. Hacda olanların ise, yapacakları ibadetleri aksatmamaları, sıkıntı ve hâlsizliğe düşmemeleri için Arefe günü oruç tutmamaları daha uygundur.

Terviye günü nedir? 2020 Terviye günü ne zaman? ile ilgili etiketler Terviye Günü ne zaman Zilhicce zilhicce ayı hangi gün Terviye Günü nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.