Teoman Gökçe kimdir?

Teoman Gökçe kimdir? Vatandaşlarımızın merak ettiği Teoman Gökçe hayatını kaybetti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan eski HSYK üyesi Teoman Gökçe, Sincan Cezaevi'nde öldü. Teoman Gökçe'nin kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi. Küçükçekmece Adliyesi eski hakimlerinden olan ve FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Emir Bay, Teoman Gökçe aleyhinde ifade vermişti. Eski HSYK 1.Daire üyesi Teoman Gökçe, 15 Temmuz darbe girişimin ardından FETÖ üyesi olduğu iddiası ile tutuklanmıştı. Peki, Teoman Gökçe kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Vatandaşlarımızın merak ettiği Teoman Gökçe kimdir? Teoman Gökçe, spor yapıp koğuşuna gittikten bir süre sonra fenalaştı. Gökçe'nin koğuş arkadaşı eski Yargıtay üyesi İbrahim Tufan Ataman'ın panik butonuna basması sonucu gelen sağlık görevlileri Gökçe'ye müdahale etti. Kalp krizi geçirdiği bildirilen Gökçe, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Peki, Teoman Gökçe kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

teoman_gokce_kimdir

TEOMAN GÖKÇE KİMDİR?

1969 yılında dünyaya gelen eski HSYK üyesi Teoman Gökçe Tokat Niksar doğumludur.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş ardından Selçuk Üniversitesi‘nde Ceza Usul Hukuk dalında Doktora yapmıştır.

İstanbul Adli Yargı hakim adayı olarak başladığı mesleki hayatına Yalıhüyük ve Beşiri Cumhuriyet savcılığı, Yargıtay Onuncu Ceza Dairesi tetkik hakimliği, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği 1. Daire üyesi olarak görev yapmıştır.

Evli ve bu evliliğinden iki evladı olan Teoman Gökçe 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ üyesi olduğu gerekçesi ile tutuklu olarak bulunduğu Sincan Cezaevinde 02 Nisan 2018 tarihinde 49 yaşında iken kalp krizi neticesinde yaşamını yitirmiştir.

HAYATINI KAYBETTİ

FETÖ üyeliğinden tutuklu bulunan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi eski üyesi Teoman Gökçe, Sincan Cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Gökçe’nin, cezaevinde spor yaptıktan sonra koğuşuna gittiği, bir süre sonra fenalaşması üzerine koğuş arkadaşı olan Yargıtay eski Üyesi İbrahim Tufan Ataman’ın panik butonuna basması sonrası gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine karşın kurtarılamadığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre HSK eski üyesi Gökçe, cezaevinde bir süre spor yaptıktan sonra, Ataman ile beraber kaldığı koğuşuna gitti. Gökçe daha sonra koğuşunda fenalaştı. Gökçe'nin fenalaştığını gören Ataman da panik butonuna basarak cezaevi görevlilerine haber verdi. Ancak Gökçe, buraya gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadı. Gökçe'nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

FALCON NEDİR?

MİT, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün yurtdışına kaçan örgüt üyeleri ile Türkiye’de kalan ve deşifre olmayan kriptolu FETÖ’cülerin güvenli haberleşme sağlamak için yeni bir program geliştirdiğini belirledi. MİT bilişim uzmanlarının yaptığı çalışmada, örgüt üyelerinin ByLock benzeri kriptolu haberleşme ağı ‘Falcon’ üzerinden iletişim kurdukları ortaya çıkarıldı.

Kriptolu haberleşme ağı Falcon’a ulaşan MİT, programı çözerek, mesaj içeriklerine ulaştı. Bir süre görüşmeler takip edilerek kullanıcılar tespit edildi ve listeleri çıkarıldı. Deşifre edilen kripto FETÖ’cülerin listeleri Cumhuriyet savcılıklarına gönderildi.

‘Falcon’ listesi ile yeni bir FETÖ dalgasının başlayacağı öğrenildi. Listede, bugüne kadar deşifre olmamış, kamu ve özel sektörde üst düzey görevde bulunan kişilerin de yer aldığı öne sürülüyor.

YENİDEN TOPARLANMA

FETÖ’cülerin, referans verilerek ve kriptolu şifrelemeyle internetten indirilen ‘Falcon’ programı üzerinden yeniden örgütü toparlamaya çalışıldığı, yeni kazanımlar üzerinden grup sohbetleri yaptıkları belirlendi. ‘Falcon’ üzerinden örgüt üyelerine moral motivasyonu verildiği, umut ve hayallerle örgüt üyelerine sabırlı olmaları, güzel günlerin yakında olduğu gibi mesajlar iletildiği tespit edildi. Yine aynı program üzerinden örgüte himmet adı altında para toplandığı, örgüte yeni finansal kaynak sağlanması için yapılması gerekenlerin anlatıldığı belirtildi.

Teoman Gökçe kimdir? ile ilgili etiketler teoman gökçe kimdir kaç yaşında neden oldu
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.