Tele1 neden yayın yapmıyor, kapatıldı mı? Tele1 ceza mı aldı?

Tele1 neden yayın yapmıyor, kapatıldı mı? sorusu Tele1'in ekranlarının siyah olması ardından seyirciler tarafından araştırılıyor. RTÜK kararı sonrasında ekranları karartılan Tele1 kanalı uzun süre boyunca yayına ara verecek. Bu gelişme ardından 'Tele1 ceza mı aldı?' veya 'Tele1 neden yayın yapmıyor? soruları merak ediliyor. Peki, Tele1 neden yayın yapmıyor, kapatıldı mı? Tele1 ceza mı aldı, neden aldı? İşte ayrıntılar...

Tele1 televizyonda neden yok, kapatıldı mı? soruları seyirciler tarafından araştırılıyor. Ağustos 2023'de yayına ara veren Tele1'in neden kapatıldığı veya ceza alıp almadığı merak konusu oldu. Peki, Tele1 neden yayın yapmıyor, kapatıldı mı? Tele1 ceza mı aldı, neden aldı? Detaylar haberimizde...

Tele1 neden yayın yapmıyor, kapatıldı mı? Tele1 ceza mı aldı?

TELE1 NEDEN YAYIN YAPMIYOR?

RTÜK'ün TELE1 televizyonu için verdiği 'ekran karartma' cezası dün akşam itibarıyla başladı. TELE1 ekranı, Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sözleri nedeniyle yedi gün boyunca karartılacak. Cezanın 12 Ağustos'a kadar süreceği belirtildi.

TELE 1 CEZA MI ALDI, NEDEN ALDI?

TELE1 kanalı, daha önce yapılan yayınlarında Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sözleri sebebiyle RTÜK tarafından cezalandırılmıştı. 6 Haziran tarihinde, Yanardağ'ın sözleri nedeniyle yedi gün yayın durdurma cezası ve beş kez program durdurma, ayrıca iki kez önceki ay reklam gelirlerinin yüzde 5'i oranında idari para cezası verilmişti.

Ancak TELE1 kanalı, cezanın iptali için Ankara 4. İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuş ve mahkeme, kanalın başvurusu sonrasında yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu karar üzerine RTÜK, üst mahkemeye başvurmuş, ve nihayetinde mahkeme yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı.

Tele1 neden yayın yapmıyor, kapatıldı mı? Tele1 ceza mı aldı? - Resim : 2

TELE1 KAÇ GÜN KARARTMA CEZASI ALDI?

Bunun üzerine RTÜK tarafından TELE1 kanalına verilen 7 günlük ekran karartma cezası dün gece itibarıyla uygulanmaya başlandı. Karartma öncesinde son saniyelerde ekranda "TELE1 Susturulamaz" yazısı yayınlandı ve RTÜK'ün kapatma kararına ilişkin yazı görüldü.

TELE1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasıyla birlikte alınan bu cezanın, kanalın özgür ve bağımsız yayıncılık ilkelerini savunma çabasından kaynaklandığı belirtildi. Kanalın yayın yönetmeni hakkında yapılan sözler, eleştirel bir şekilde iktidarı hedef aldığı ve gerçekleri dile getirdiği gerekçesiyle eleştirilmişti.

Sosyal medyada da "TELE1 Susturulamaz" kampanyası başlatılmış ve kampanyaya binlerce vatandaş, gazeteci ve siyasetçi destek vermişti.

TELE1 kanalı, daha önce de çeşitli cezalarla karşı karşıya kalmış ve baskılara rağmen gerçeklerin peşinden gitmeyi sürdüreceğini belirterek, bağımsız gazeteciliğin öncüsü olarak yoluna devam edeceğini vurgulamıştı. Kanalın, Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'nin geleceğini karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyenlere karşı mücadelesinin engellemelere rağmen kesintisiz süreceği ifade edildi.

Tele1 neden yayın yapmıyor, kapatıldı mı? Tele1 ceza mı aldı? ile ilgili etiketler Tele1 Merdan Yanardağ RTÜK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.