Taner Ölmez kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde ve filmlerde oynadı?

Taner Ölmez, Türk televizyon ve sinema dünyasının öne çıkan isimlerinden biridir. Başarılı bir oyuncu hem de yetenekli bir müzisyen olan Taner Ölmez'in kim olduğu merak ediliyor. Peki, Taner Ölmez kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde ve filmlerde oynadı? İşte, Taner Ölmez'in hayatı hakkında merak edilenler...

Taner Ölmez, Türk televizyon ve sinema sektöründe dikkat çeken bir kişiliktir. Hem başarılı bir oyuncu hem de yetenekli bir müzisyen olarak tanınan Taner Ölmez'in kariyeri merak konusu. Taner Ölmez'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu, nereli olduğu ve hangi dizilerde, filmlerde yer aldığı ise merak edilen sorular arasında. İşte, Taner Ölmez'in hayatına dair detaylar...

Taner Ölmez kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde ve filmlerde oynadı?

TANER ÖLMEZ KİMDİR?

Taner Ölmez, Türk oyuncu ve müzisyen olarak bilinir. Tunceli doğumlu olan Ölmez, geniş kitleler tarafından Mucize Doktor dizisindeki başrol performansıyla tanındı. Sadece oyuncu değil, aynı zamanda müzik alanında da aktif olan sanatçı, Hayata Barış filmi ile gündeme gelmiştir. Taner Ölmez'in yaşamı ve kariyeri merak konusu olmuştur. Peki, Taner Ölmez kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Taner Ölmez, 9 Ağustos 1986 tarihinde Tunceli'de dünyaya gelmiş, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Genç yaşta kariyerine adım atan Ölmez, birçok dizi ve reklam filminde başarılı performanslar sergilemiştir.

Özellikle İstanbul’un Altınları dizisindeki etkileyici performansı ile dikkat çeken Ölmez, Kapalıçarşı, Kül ve Ateş, Tatar Ramazan gibi projelerde de rol almıştır. Ancak geniş kitlelerle tanışması, Kayıp Şehir dizisi ile olmuştur.

1,79 metre boyunda ve 65 kilo ağırlığındaki Taner Ölmez, sadece oyunculuk alanında değil, aynı zamanda çeşitli markaların reklam filmlerinde de yer almıştır. Ülker Albeni, Ülker Sunny, Piyale Pigafest, Turkcell, Finish, Lysol gibi markaların reklamlarında yer alarak dikkat çekmiştir.

2012 yılında Uzun Hikâye filmi ile sinemaya adım atan Taner Ölmez, 2013-2015 yılları arasında Star TV’de yayınlanan Medcezir dizisinde Mert Asım Serez karakterini canlandırmıştır. Bu performansıyla büyük beğeni toplamış ve geniş kitleler tarafından sevilmiştir.

Aynı zamanda 2014 yılında Katil Joe tiyatro oyunundaki başarısıyla Afife Jale Tiyatro Ödülü'ne layık görülmüştür. 2015 yılında Kırık Kalpler Bankası filmindeki başrol performansıyla başarısını perçinlemiştir.

2016 yılında Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Genç Osman karakterini canlandıran Ölmez, oyunculuk kariyerine devam etmiştir. 2018 yılında Müslüm Gürses’in hayatını konu alan Müslüm filminde ''Ahmet Akbaş'' karakterini başarıyla canlandırmıştır.

2019-2021 yılları arasında FOX'ta yayımlanan Mucize Doktor dizisinde Ali Vefa karakteriyle ekranlara gelmiş ve büyük beğeni toplamıştır. Ayrıca 2021 yılında oyuncu Ece Çeşmioğlu ile hayatını birleştirmiş ve Barabar adlı müzik grubunun vokalisti olarak da tanınmaktadır.

2024 yılında, Hayata Barış filminde ampüte futbolcusu Barış Telli karakterini canlandırmıştır.

Taner Ölmez kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde ve filmlerde oynadı? ile ilgili etiketler Taner Ölmez
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.