Tanelerini Kaynananıza Tek Tek Saydırın: Tavuk Suyunda Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi

Akşamları sulu yemeklerde sofralarda bambaşka bir lezzet arayanlar için tereyağlı pirinç pilavı tarifi ile mükemmel tatlar hazırlayın. Oldukça basit gibi görünsede pilav tenceresi tercihi oldukça önemlidir.

Özellikle sulu yemeklerin yanında sofralara en güzel yakışan lezzetlerden birisi olan tereyağlı pirinç pilavı içerisine tavuk suyunu ekleyerek harika tatlar yaratmaya hazır olun. Yapımı oldukça basit gibi görünen aslında pek çok püf noktası olan pirinç pilavının içerisine eklenecek diğer besinlerle sizde sofralarınızda harikalar yaratabilirsiniz.

Pirincini bol suda iyice yıkadıktan sonra sıcak suda bekleterek iyice süzüp mümkünse çok derin olmayan pilav tenceresini tercih edin. Unutmadan, her zaman ıslatılan pilavın lezzeti bir başka olur.

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi

• 2 su bardağı pilavlık pirinç
• 3,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı arpa şehriye
• 1,5 çay kaşığı tuz

Tanelerini Kaynananıza Tek Tek Saydırın: Tavuk Suyunda Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi

Tereyağlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinci bol su ile yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için süzgecin içinde bekletmeye alın. Zeytinyağı ve tereyağını yayvan bir tencereye alarak arpa şehriyeleri altın sarısı renk alana kadar kavurun.

Süzülmüş pirinci içerisine ilave ederek kavurmaya başlayın ve tuzu da ekleyin. Pirinci sürekli karıştırarak 3-4 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra içerisine 3,5 su bardağı kaynar su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatarak önce yüksek ateşte 3-4 dakika, daha sonra da orta ateşte 3-4 dakika, en son da kısık ateşte tane tane olup, suyunu çeken kadar pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alarak 20 dakika boyunca demlenmeye bırakın.

Sonrasında dilediğiniz gibi tereyağlı pirinç pilavınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Tanelerini Kaynananıza Tek Tek Saydırın: Tavuk Suyunda Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi ile ilgili etiketler tereyağlı pirinç pilavı yemek tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.