Survivor Hikmet Tuğsuz kimdir, ne iş yapıyor? Decathlon sporu nedir?

Survivor 2022 All Star’da gönüllülerde yarışma Hikmet Tuğsuz bir kez daha gündemde. Gönüllüler takımının sevilen oyuncusu ve 8 yıl üst üste Decathlon‘da Türkiye şampiyonu olan Hikmet ne iş yapıyor? Peki, Decathlon sporu nedir?

Survivor 2022 All Star gönüllüler takımında yer alan Hikmet Tuğsuz yeniden performansı ile alkış aldı. Gönüllüler takımında her daim zirvede yer alan ve 8 yıl üst üste Decathlon‘da Türkiye şampiyonu olan Hikmet Tuğsuz, milli güreş takımının teknik direktörlüğünü de yaptı.

Hikmet Tuğsuz Kimdir?

16 Kasım 1986 tarihinde Antalya’nın Akseki ilçesinde dünyaya gelen Hikmet Tuğsuz, ilkokul eğitimi aldığı dönemde spor ayakkabısı ödüllü bir yarışmada yer alarak spor hayatına atıldı. Antrenörlerin ilgisini çeken Tuğsuz, lise döneminden sonra üniversite eğitimini Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda aldı.

Milli takım antrenörü Ertuğrul Oğulbulan tarafından dekatlon sporuna yönlendirildi ve bu alanda başarılı oldu. Avrupa Şampiyonası’nda yarışan Hikmet Tuğsuz, 8 yıl üst üste Decathlon‘da Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Survivor Hikmet Tuğsuz kimdir, ne iş yapıyor? Decathlon sporu nedir?

Decathlon Sporu Nedir?

Decathlon, atletizmde 10 pist ve saha yarışından oluşan bir etkinliktir. Bu yarışma peş peşe iki gün içerisinde gerçekleşir ve atletlerin tüm branşlardaki performansı değerlendirilir. Performanslar IAAF'ın (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) hazırladığı tüm branşların derecelerinin karşılığı olan bir puan cetveline göre yapılır.

Atletin hangi branşta, kaçıncı olduğunun önemi yoktur. Önemli olan, 10 yarışma bittiğindeki toplam puandır. Decathlon, 1912'de ortaya çıkıp, aynı tarihte Olimpiyat Oyunları programına dahil edildi. Oyunların sırası 1914'ten beri aynıdır. Erkekler dekatlona katılım gösterirken kadınlar heptatlon yarışmalarına katılırlar.

Survivor Hikmet Tuğsuz kimdir, ne iş yapıyor? Decathlon sporu nedir? ile ilgili etiketler Survivor hikmet tuğsuz Decathlon
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.