SuperHaber ulaştı! CHP'nin İstanbul adaylarında bomba etkisi yaratacak iddialar! DEM'le ittifak yolda mı?

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre kulislerdeki CHP iddiaları bomba etkisi yaratır cinsten. İstanbul'un bazı kritik ilçelerde CHP'nin DEM ile anlaşarak adaylarını geri çektiği ve DEM'in onayladığı adayları gösterecekleri iddia ediliyor. Bu adaylardan biri de eski HDP şimdiki DEM Eş Başkanı Tuncer Bakır'ın koğuş arkadaşı olduğu iddia edilen İsmail Topkaya! İşte CHP'nin DEM ittifakı iddialarında tüm detaylar...

SUPERHABER / ÖZEL

Yerel seçime sayılı günler kala tüm partiler adaylarını birer birer açıklama başladı. Açıklamalar beraberinde önemli bir yarışı da getirdi.

CHP yerel seçim sürecini sancılı geçiren partilerden biri oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel seçimlerde aldığı yenilginin ardından Genel Başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e bırakmasının hemen akabindeki yerel seçim yarışı partide ciddi tartışmalara ve istifalara neden oldu. CHP'nin Hatay başta olmak üzere pek çok büyükşehir ve ilçelerde aday belirlemelerinde yönetimsel olarak anlaşmazlık yaşandığı iddiaları da gündemde.

Bu isimlerden biri de Gürsel Tekin. Tekin Esenyurt Belediye Başkanlığı adaylığını istemiş ancak aday olamayınca Ekrem İmamoğlu nedeniyle partiden istifasını zehir zemberek bir açıklamayla dile getirmişti. 

ESENYURT'TA DEM'LE İTTİFAK OYUNU

CHP'nin İstanbul'u ve ilçelerini kaybetme kaygısıyla DEM Parti ile bazı ilçelerde ittifak yapacağı ancak bunu deyim yerindeyse 'saman altından' yürüteceği iddia edildi. Peki CHP ve DEM Parti'nin ittifak oyunu nasıl olacak? İddialara göre CHP - DEM gizli ittifakı şöyle:

CHP, İstanbul'un ilçelerini kaybetmemek için kendi belirledikleri adayları geri çekecek ve DEM'in onay verdiği adayları CHP'den gösterecek. Bu isimlerden ilki Esenyurt'a aday olacağı iddia edilen İsmail Topkaya. Topkaya'nın DEM Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ile cezaevi arkadaşlığı yaptığı da kulislerde dönen bilgiler arasında. 

DHKP-C'DEN YARGILANARAK CEZAEVİNE GİREN BAŞKAN ADAYI

CHP'nin Esenyurt için aday göstereceği iddia edilen İsmail Topkaya terör örgütü DHKP-C üyeliği nedeniyle hapis yatmıştı. Topkaya Ümraniye Cezaevi'nde 1995-1996 yılında bazı olaylara karıştı ve bunlara ilişkin olarak AİHM'e başvuruda bulunan isimlerden biriydi. 

KÜÇÜKÇEKMECE VE ADALAR ADAYI DA ÇEKİLİYOR 

DEM ile ittifak yapılan bir diğer ilçe de Küçükçekmece. CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Kemal Çebi'ye şantaj yapıldığı ve adaylıktan çekileceği de kulis bilgileri arasında. Küçükçekmece'de kirli bir pazarlıkla DEM'in destekleyeceği farklı bir adayın CHP'den gösterileceği iddia ediliyor.

Ayrıca CHP'nin Adalar Belediyesi adayı Ali Ercan Akpolat'ın da değiştirilerek DEM Parti'nin desteklediği adayın gösterileceği de iddia edildi. DEM'in Adalar Belediyesi için Christine Şenkal'ın Ercan'ın yerine aday gösterilmesini istediği de kulislerde konuşuluyor.

SuperHaber ulaştı! CHP'nin İstanbul adaylarında bomba etkisi yaratacak iddialar! DEM'le ittifak yolda mı? ile ilgili etiketler CHP DEM Parti Adalar Küçükçekmece Esenyurt
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.